Briose si checuri / Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura din albusuri

O prajitura din albusuri, moale si pufoasa, ce se preteaza cu usurinta la orice fel de topping aveti voi chef. Potrivita pentru atunci cand aduni mai multe albusuri la congelator

prajitura din albusuri

prajitura din albusuri cu crema

Ingrediente

  • 350 g albus
  • 200 g zahar pudra
  • 150 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 50 g nuca de cocos
  • esenta de vanilie
  • Pentru topping:
  • 150 g dulce de leche
  • 150 g mascarpone
loading...

Mod de preparare Prajitura din albusuri:

Albusul se bate spuma tare cu un praf de sare. Se adauga jumatate din cantitatea de zahara si se mixeaza pana spuma devine lucioasa, ca pentru bezea. Aromam cu esenta de vanilie, dupa gust.

Separat amestecam faina cu praful de copt, nuca de cocos si restul de zahar, apoi o incorporam in spuma de albusuri amestecand usor cu o spatula, cu miscari de sus in jos.

Turnam compozitia in 6 forme de silicon pentru briose, ce ramane punem intr-o tava (17 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor. Se face proba cu scobitoarea.

Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Topping:

Mixam mascarponele cu dulce de leche, apoi turnam peste prajitura bine racita.

Prajitura din albusuri

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

16 Comentarii

  1. de acum am sa adun si eu albusurile! mai tot timpul uit de ele sau le arnci din greseala … asta daca nu le prajeste sotul meu, ca tare mult ii mai plac!
    arata superb si tortul si briosa … iar toppingul este demential!

  2. Hummmm….. parfait et très beaux, il en reste?????

  3. Delicios ca de obicei, felicitari din sufler, Multa dragoste azi, de fapt ca si ieri si maine si tot asa.

  4. Apetisante!O seara frumoasa!

  5. Minunate ! am albusuri adunate la congelator si tot nu eram eu hotarata ce anume sa fac ? Acuma stiu 🙂
    pupici

  6. Mmmmmmm, ce apetisant! Zilele trecute am preparat un chec din albusuri, dar spun drept prajitura ta ma ispiteste. Te pupic.

  7. Minunat!!!Trebuie sa adun albusuri!O seara placuta!Te pup!

  8. Si eu fac tot chek din albusuri de obicei. Cu prima ocazie incerc si prajitura ta. Arata foarte bine!

  9. prajitura asta in america se numeste prajitura ingerilor,doar ca are in compozitie si lamaie,fara nuca de cocos si se face intr-o forma speciala cu tuturoi la mijloc,care tuturoi sa fie mai inalt decat marginile formei,pentru ca se pune la racit intoarsa pe dos,cu tuturoiul in jos.trebuie sa incerc si eu topingul tau,ca pare a fi tare bun.pupu-te!

  10. Cate albusuri mai aruncam eu !!!! …. grozava idee!!

  11. Anonymous says:

    De unde ai cumparat decoratiunile?

  12. Te referi la inimoare mici si roz?

  13. Anonymous says:

    da.arata super bine

  14. Le-am primit cadou de la o prietena din strainatate.

  15. Nicio sectiune? 🙁 Si zi la prietena ta din strainatate ca vreau si eu inimioare din alea mici si roz…da’ se vad rosii, sa stii 😛 puup

  16. Nu am sectiune Liana, n-am mai apucat sa fac poze. 🙁

    Inimioarele is o culoare…nedefinita. :p :)))

    Pup!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]

Chec pufos cu cacao si portocale

Chec pufos cu cacao si portocale

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale: Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie. Amesteca pana se incorporeaza toata faina. […]