Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura frageda cu mere

Daca vreti o prajitura cu mere delicioasa neaparat sa testati aceasta reteta 😉

Prajitura cu foi fragede si mere

Ingrediente

  • Pentru foi avem nevoie de:
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 1 plic praf de copt stins
  • 200 g unt
  • 4 cani faina
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
  • 1 kg de mere
  • zahar dupa gust
  • 50 g unt
  • 1 lingurita scortisoara
loading...

Mod de preparare Prajitura frageda cu mere:

Foi:

In cuva masinii de paine am pus la framantat faina cu untul partial topit. Cand au inceput sa se formeze firimituri am adaugat zaharul (pudra),un praf de sare,praful de copt stins cu zeama de lamaie si ouale unul cate unul. Iese un aluat elastic,nelipicios,care se inveleste in folie si se da la frigider pentru 1 ora.

Aluat pentru prajitura cu mere

Umplutura:

Merele se dau pe razatoarea mare si se pun la calit impreuna cu zaharul,untul si scortiosara.Se lasa la racit.

Am impartit aluatul in 3 parti egale,pe care le-am intins cu sucitorul.
Am asezat prima foaie in tava (25/35 cm) unsa bine cu unt,am acoperit cu mere,alternand pana am terminat toate cele 3 foi.

foaie de aluat pentru prajitura cu mere

Se coace la foc mic pana se rumeneste putin deasupra.

prajitura cu mere

O prajitura intr-adevar frageda si cu un gust nemaipomenit de bun.

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

31 Comentarii

  1. Arata foarte super prajitura, mai ales cu etaj, foarte interesanta reteta si este salvata.

  2. Iar ma superi cuscra, cu dulciurile tale… offf, cum sa fac sa maninc ca tine si sa nu ma ingras… Servesc o feliuta virtuala, ca sigur slabesc…

  3. Multumesc Vicky de aprecieri si ma bucur tare mult ca ti-a placut! Te astept cu impresii despre ea,atunci cand o vei face.

  4. Cuscra,daca e numa virtula,poti servi si 2 feliute! :)))

  5. Woow ce bine arata! Super, felicitari!

  6. Multumesc Edith! Pup!

  7. De cand ai pus poza asta salivez .
    Saptamana asta sunt la dieta dar cea viitoare recuperam cu una bucata placinta 🙂

  8. arata excelent! ii pun gand rau! imi plac mult prajiturile cu mere! 😀

  9. miha,iar ai prajiturit o bunaciune!te pup!

  10. Lala,iti doresc multa vointa sa poti duce cura pana la capat! 😉
    Neaparat sa faci placintica,e tare buna si pentru pitici.
    Te pup!

  11. Diamond,multumesc!
    Si noua ne plac tare mult! 😉
    Te pup!

  12. Alison,pupici!

  13. De mult pofteam la o praji cu mere de genul asta. Ieri am executat-o si sunt foarte multumita de cum a iesit. Am modificat putin ingredientele in functie de ce am avut prin casa, am pus margarina in loc de unt si 2 pliculete de amoniu in loc de praf de copt. A iesit foarte buna!!!!Multumesc Miha pt reteta. Esti cea mai harnica bloggerita, zilnic vii cu retete noi. Te pup si iti doresc o vara superba

  14. Elisa,multumesc mult de urari si mai ales de complimente!

    Ma bucur nespus ca ti-a placut reteta! Cu siguranta o voi mai face si eu de multe ori,ne-a placut tare tare mult!

    Pup!

  15. Am facut prajiturica! Nu au iesit foile groase ca ale tale,pt. ca am folosit tava aragazului, cam mare.Data viitoare fac in tava mai mica. O bunatate, laudata de tot familionul! Te pup si multam pt.reteta!

  16. Flori,ma bucur tare mult ca v-a placut!

    Te pup si multumesc!

  17. foarte faina 🙂 bine ca am gait reteta aceasta ca arata minunataaaaa si in curan o sa o fac si pe asta :)) yamiii frumos blog ai p a

  18. Multumesc de aprecieri Anca!

  19. vreau sa fac si eu praj acum si nu stiu cata faina ai folosit!4 cani,aprox cat?

  20. Alina o cana cantareste cca 140-150 g faina.

    Bafta! Pup!

  21. multumesc miha ca mi-ai rasp!am vazut ca a facut si leo flori si m-am uitat acolo!Am pus 580-600g faina si a iesit perfect!multumesc mult pt reteta!Asa o facea si mami cand eram mica,darcu 2 foi!Chiar este cea mai frageda prajitura pe care am mancat-o!Multumesc pt reteta!te pup si LA MULTI ANI DE 8 MARTIE

  22. Minunata prajitura,ca de altfel tot ceea ce faci tu. Am facut-o si eu ieri.In graba am uitat sa calesc merele si n-a iesit la fel de aspectuasa ca a ta dar gustul a fost divin.Intr-adevar foarte frageda.

  23. Vio, arata super prajiturica ta. Ma bucur tare mult ca ai facut-o si mai ales, ca v-a placut.
    Multumesc!

  24. Anonymous says:

    buna!imi spunneti va rog ce dimensiuni are tava?multumesc!

  25. Buna. Tava este de 25/35 cm

    Voi scrie si in reteta, multumesc.

  26. Irina says:

    Crezi ca as putea folosi untura in loc de unt? Multumesc si felicitari pt retetele minunate!

  27. Irina, untura n-am folosit niciodata, desi am vazut multe retete cu rezultate excelente si din cate am inteles mult mai bun iese aluatul cu untura in loc de unt. Cred ca poti folosi, de ce nu, in fond? 🙂

    Si eu multumesc! :*

  28. anonim says:

    retetele nu se pot salva? cum sunt la alte site-uri

  29. lada says:

    Super prajitura! O pregatesk neaparat Mulzumesk pentru recete foarte gustoase.

  30. Anonim says:

    Testata.Frageda foaia, doar ca cea de sus a crapat atunci cand am taiat-o(abia scoasa din cuptor).Compozitia de mere o cam lua la fuga dintre foi.In rest excelenta pentru gust si fragezime.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]