Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura „Lady’s Fingers”

O prajitura ce seamana la gust cu eclerele, ce seamana la infatisare cu Tiramisu…  :))  Nu e nici una dintre ele, e doar Lady’s Fingers si e minunata. Aproape ca trebuie sa-ti ordoni sa te opresti din mancat! :)))

Prajitura cu frisca

Ingrediente

  • Pentru „degetele” avem nevoie de:
  • 150 g unt
  • 350 ml apa
  • 2 cani faina
  • 6 oua
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 800 ml smantana (fermentata, cu procent mare de grasime)
  • 100 g zahar
  • zahar vanilat
loading...

Mod de preparare Prajitura „Lady’s Fingers”:

Degetele:

Se pune la fiert apa cu untul si un praf de sare. Cand da in clocot se adauga faina, toata deodata, amestecand continuu, pana cand aluatul incepe sa se dezlipeasca de pe vas.

Se lasa la racit si cand a devenit suportabil la deget se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

Se pune aluatul intr-un pos si se spriteaza “degetelele”, de circa 5 cm lungime, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la foc mare, destul de repede, in jur de 10 minute.

Crema:

Se bate smantana cu zaharul si vanilia. Intr-un vas mai adanc asezam un strat de „degetele”, apoi un strat generos de frisca. Continuam astfel pana la terminarea „degetelelor”, ultimul strat fiind de frisca.

Se pune prajitura la rece, pentru minim 6-7 ore. Inainte de portionare si servire pudram cu cacao din belsug.

O prajitura absolut delicioasa pentru iubitorii de frisca.

Dupa o reteta preluata de la Natalia

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. seamana la prima vedere cu tiramisu,cred ca-i buna tare!ce degetele suave ai construit!o zi minunata!

  2. mmmmm…ce deliciu!minunat!
    Ai ceva premii la mine,te astept sa le ridici!Te pup!

  3. O intrebare am te rog Au degetzele gauri in mijloc ca la eclere ? Aluatul este aproape la fel Cami

  4. Alison,asa e.Seamana cu Tiramisu. O varianta mai light. :))

  5. Multumesc mult draga Mimi! Le-am adaugat in palmares! 🙂

  6. cami,seamana mult cu gogoselele de ecler,doar ca nu sunt goale.Nu-s nici pline,doar cumva aerate. O nebunie!

  7. subscriu prin salvare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]