Prajitura Lady’s Fingers

de Miha
8634 vizualizări
Prajitura cu frisca

O prajitura ce seamana la gust cu eclerele, ce seamana la infatisare cu Tiramisu…  :))  Nu e nici una dintre ele, e doar Lady’s Fingers si e minunata. Aproape ca trebuie sa-ti ordoni sa te opresti din mancat! :)))

Prajitura cu frisca

Prajitura Lady's Fingers

O prajitura ce seamana la gust cu eclerele, ce seamana la infatisare cu Tiramisu…  :))  Nu e nici una dintre ele, e… Prajituri Prajitura Lady’s Fingers European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru "degetele" avem nevoie de:
  • 150 g unt
  • 350 ml apa
  • 2 cani faina
  • 6 oua
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 800 ml smantana (fermentata, cu procent mare de grasime)
  • 100 g zahar
  • zahar vanilat

Mod de preparare Prajitura „Lady’s Fingers”:

Degetele:

Se pune la fiert apa cu untul si un praf de sare. Cand da in clocot se adauga faina, toata deodata, amestecand continuu, pana cand aluatul incepe sa se dezlipeasca de pe vas.

Se lasa la racit si cand a devenit suportabil la deget se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

Se pune aluatul intr-un pos si se spriteaza “degetelele”, de circa 5 cm lungime, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la foc mare, destul de repede, in jur de 10 minute.

Crema:

Se bate smantana cu zaharul si vanilia. Intr-un vas mai adanc asezam un strat de „degetele”, apoi un strat generos de frisca. Continuam astfel pana la terminarea „degetelelor”, ultimul strat fiind de frisca.

Se pune prajitura la rece, pentru minim 6-7 ore. Inainte de portionare si servire pudram cu cacao din belsug.

O prajitura absolut delicioasa pentru iubitorii de frisca.

Dupa o reteta preluata de la Natalia

RETETA IN IMAGINI

Lady FingersLady FingersLady FingersPrajitura Lady FingersLady FingersPrajitura Lady FingersPrajitura cu frisca

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

 

poate vă plac și rețetele

9 comentarii

alison 12 august 2009 - 7:02

seamana la prima vedere cu tiramisu,cred ca-i buna tare!ce degetele suave ai construit!o zi minunata!

Răspuns
MIMI 12 august 2009 - 7:46

mmmmm…ce deliciu!minunat!
Ai ceva premii la mine,te astept sa le ridici!Te pup!

Răspuns
Cami -Camila-Witt.... 13 august 2009 - 9:37

O intrebare am te rog Au degetzele gauri in mijloc ca la eclere ? Aluatul este aproape la fel Cami

Răspuns
Miha 13 august 2009 - 10:20

Alison,asa e.Seamana cu Tiramisu. O varianta mai light. :))

Răspuns
Miha 13 august 2009 - 10:38

Multumesc mult draga Mimi! Le-am adaugat in palmares! 🙂

Răspuns
Miha 13 august 2009 - 10:39

cami,seamana mult cu gogoselele de ecler,doar ca nu sunt goale.Nu-s nici pline,doar cumva aerate. O nebunie!

Răspuns
pansy 10 februarie 2010 - 19:17

subscriu prin salvare

Răspuns
cursaru 17 ianuarie 2020 - 9:39

buna!se poate inlocui crema de smantana cu mascarpone?

Răspuns
Miha 17 ianuarie 2020 - 12:48

eu n-am incercat, dar rau nu are ce sa fie 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns