Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura marmorata cu branza

Stiu, e cald… dar copiii vor ceva „de dulce” dupa masa. Desi inghetata nu ne lipseste trebuie si ceva mai consistent. Asa ca, o prajitura marmorata cu branza a fost bucuria lor si au dat-o gata de-ndata ce-am scos-o din cuptor ­čśë

Prajitura cu branza si cacao

 

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri ulei
  • 7 linguri (cu varf) faina
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie confiata
  • In plus:
  • 2 linguri cacao
  • 300 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Prajitura marmorata cu branza:

Blat:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi tripleaza volumul. Se adauga zaharul (pudra) si se mixeaza in continuare pana compozitia devine cremoasa. Mixand continuu se adauga uleiul si laptele, coaja de lamaie, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.

Branza de vaci, peste care am pus zaharul, ouale si esenta de vanilie, se mixeaza cu blenderul vertical pana se obtine o crema fina.

  • Gustati! In cazul in care preferati mai dulce mai adaugati zahar

Turnam in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt compozitia pentru blat. Pe toata suprafata tavii cernem cacaoa, apoi punem cu lingura compozitia de branza. O punem din loc in loc, apoi usor nivelam cat mai uniform posibil, incercand sa nu amestecam compozitiile.

Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru circa jumatate de ora, pana prajitura se rumeneste si trece testul cu scobitoarea.

Prajitura marmorata cu branza se portioneaza dupa ce se raceste.

Pofta buna! ­čśë

Prajitura simpla cu branza

Diana, multumesc pentru reteta!

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Mod de preparare Prajitura cu doua feluri de ciocolata: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu uleiul […]

Prajitura cu foi si crema de portocale

Prajitura cu foi si crema de portocale

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de portocale: Blat: Vom imparti ingredientele in 2 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate […]

Prajitura cu gem si aluat razuit

Prajitura cu gem si aluat razuit

Mod de preparare Prajitura cu gem si aluat razuit: Mixam untul moale (lasat la temperatura camerei)┬á cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam esenta de vanilie, coaja de lamaie, galbenusurile si oul intreg si mixam din nou pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt […]

Prajitura cu ciocolata si caramel

Prajitura cu ciocolata si caramel

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si caramel: Intr-un castron amesteca faina, cacaoa, praful de copt si un praf de sare. Intr-un alt castron mixeaza ouale, zaharul si esenta de vanilie pana acestea se albesc si aproape ca isi tripleaza volumul. Desi poate parea greu, sa stiti ca nu dureaza […]