Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura marmorata cu branza

Stiu, e cald… dar copiii vor ceva „de dulce” dupa masa. Desi inghetata nu ne lipseste trebuie si ceva mai consistent. Asa ca, o prajitura marmorata cu branza a fost bucuria lor si au dat-o gata de-ndata ce-am scos-o din cuptor ­čśë

Prajitura cu branza si cacao

 

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri ulei
  • 7 linguri (cu varf) faina
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie confiata
  • In plus:
  • 2 linguri cacao
  • 300 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • esenta de vanilie

Mod de preparare Prajitura marmorata cu branza:

Blat:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi tripleaza volumul. Se adauga zaharul (pudra) si se mixeaza in continuare pana compozitia devine cremoasa. Mixand continuu se adauga uleiul si laptele, coaja de lamaie, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.

Branza de vaci, peste care am pus zaharul, ouale si esenta de vanilie, se mixeaza cu blenderul vertical pana se obtine o crema fina.

  • Gustati! In cazul in care preferati mai dulce mai adaugati zahar

Turnam in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt compozitia pentru blat. Pe toata suprafata tavii cernem cacaoa, apoi punem cu lingura compozitia de branza. O punem din loc in loc, apoi usor nivelam cat mai uniform posibil, incercand sa nu amestecam compozitiile.

Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru circa jumatate de ora, pana prajitura se rumeneste si trece testul cu scobitoarea.

Prajitura marmorata cu branza se portioneaza dupa ce se raceste.

Pofta buna! ­čśë

Prajitura simpla cu branza

Diana, multumesc pentru reteta!

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

Mod de preparare Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”: Blat: Ouale si un praf de sare se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul, mierea, esenta de vanilie, coaja de lamaie si untul topit si mixam pana obtinem un amestec spumos. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt, cate […]

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Mod de preparare Paleuri cu nuci caramelizate: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In […]

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Prajitura cu nuca si crema mascarpone

Prajitura cu nuca si crema mascarpone

Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema mascarpone: Blat cu nuca: Nuca macinata, zaharul si apa se pun intr-o cratita, la foc mic. Se fierb pana scade apa si amestecul se ingroasa (va incepe sa miroase frumos a nuca prajita ? ) Se adauga cacaoa si pesmetul de biscuiti. […]