Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura marmorata cu capsuni

Intotdeauna reteta de chec simplu la tava este solutia mea salvatoare pentru pachetelul de la scoala. In cazul de fata a fost solutia salvatoare si pentru atunci cand s-au anuntat musafiri ­čśë

Checul il aveam deja pregatit si din 2-3 miscari am pregatit si crema. Gata, musafirii n-au decat sa vina ­čśÇ

Prajitura cu capsuni

Chec la tava cu capsuni

Ingrediente

  • 4 oua
  • 125 g zahar
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri ulei
  • 7 linguri (cu varf) faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • coaja de lamaie confiata (sau proaspat rasa)
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 g mascarpone
  • 2 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • capsuni pentru decor

Mod de preparare Prajitura marmorata cu capsuni:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi tripleaza volumul. Se adauga zaharul (pudra) si se mixeaza in continuare pana compozitia devine cremoasa. Mixand continuu se adauga uleiul si laptele, iar la sfarsit 6 linguri de faina amestecata cu praful de copt.

Dam deoparte o treime din compozitie si o amestecam cu cacaoa si esenta de rom dupa gust. In compozitia alba ramasa incorporam 1 lingura faina si coaja de lamaie.

Intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt turnam uniform compozitia alba, iar deasupra acesteia cea cu cacao. Amestecam usor cele doua compozitii, formand spirale cu lingura, apoi dam tava la cuptor la foc mediu, pana checul trece proba cu scobitoarea si este ferm la atingere.

Se lasa sa se raceasca pe un gratar (cu tot cu hartia de copt).

Crema de mascarpone:

Mixam smantana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga 1 lingura zahar si se mixeaza pana frisca devine pufoasa. Nu este necesar sa fie teapana, doar sa fie pufoasa.

Mascarponele se mixeaza cu restul de zahar si esenta de vanilie, cat sa se omogenizeze.

Amestecam cele 2 compozitii si mixam bine pana obtinem o crema ferma.

Taiem blatul pentru prajitura in bucati dreptunghiulare, potrivite ca marime si le ornam cu crema de mascapone si bucati de capsuni proaspete.

Pofta buna! ?

Prajitura cu capsuni si crema mascarpone

Prajitura pufoasa cu cacao si capsuni

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. O reteta foarte buna. Executata si mancata ­čÖé

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

Mod de preparare Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”: Blat: Ouale si un praf de sare se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul, mierea, esenta de vanilie, coaja de lamaie si untul topit si mixam pana obtinem un amestec spumos. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt, cate […]

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Mod de preparare Paleuri cu nuci caramelizate: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In […]

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Prajitura cu nuca si crema mascarpone

Prajitura cu nuca si crema mascarpone

Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema mascarpone: Blat cu nuca: Nuca macinata, zaharul si apa se pun intr-o cratita, la foc mic. Se fierb pana scade apa si amestecul se ingroasa (va incepe sa miroase frumos a nuca prajita ? ) Se adauga cacaoa si pesmetul de biscuiti. […]