Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura Mocca

O prajitura cu cafea…nuca…ciocolata… Ce pot spune mai mult? :)))

prajitura cu cafea

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 100 g nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 linguri ness
  • 60 g nuca prajita si rupta bucati cu mana
  • esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
loading...

Mod de preparare:

Blat:

Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de rom. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa. Turnam galbenusurile deasupra si amestecam usor. Faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata o incorporam usor in compozitie.

Turnam compozitia intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pana trece testul cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Blatul este unul moale si foarte pufos si se poate folosi la orice fel de retete de prajituri cu crema sau chiar la torturi.

Crema:

Untul se topeste la foc mic. Nu se va topi de tot, sa mai ramana bucati netopite. Se mixeaza apoi pana se intareste din nou si devine pufos. Se adauga zaharul (pudra, de preferat) si se mixeaza pana se topeste. Nessul il dizolvam in putina apa calduta (daca este granulat, daca e din cel fin merge si nedizolvat) si il incorporam in crema de unt impreuna cu esenta de vanilie. La sfarsit incorporam si nuca prajita si rupta bucati cu mana.

Glazura:

Ciocolata rupa bucatele o topim la foc mic cu untul si frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte, omogenizam si lasam la racit.

Peste blatul racit turnam crema de unt, nivelam si dam la rece cateva minute, sa se intareasca putin, dupa care acoperim cu glazura de ciocolata. Dam din nou la rece pentru cel putin 1 ora, dupa care se portioneaza.

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

26 Comentarii

  1. Arata foarte bine ! Ce pacat ca la mine in famili nu prea este apreciata nuca !

  2. Delicioasa prajiturica 🙂

  3. vai,ce bine arata si cat de buna o fi….

  4. Haces unos bizcochitos geniales, me encanta. TEngo que probar a hornear alguno.

    Saludos

  5. Cum adica Mocca? Dai prajituri mocca? Poi sa ne anunti cand si cum.

  6. ce poti spune mai mult? nimik, Miha, deja ai zis tot 😀

  7. Ce poti spune mai mult?
    Iti zic eu:
    -Hai Gaby si papa:))))

  8. oau…ce sa spunem noi mai mult???

  9. vreau si ioooooo….daca-i moca ..hi,hi 😛

  10. Anonymous says:

    buna,Miha! am facut tortul martisor dar, mi s-a taiat crema, s-a branzit stii tu de ce? trebuia sa fie mascarponele la temperatura camerei? mascarponele era de la frigi ciocolata topita cu frisca la fel de la frigi am inceput sa bat mascarponele cu mixerul sa adaug cate o lingura de cioco continuand cu mixerul pe la jumatatea operatiunii s-a taiat si asa a ramas. stii tu de ce poti sa-mi dai un sfat? multumesc! pana la urma l-am asamblat asa nu stiu cum va fii vad eu maine pa,miha!

  11. Nu, mascarponele trebuie sa fie rece, de la frigider. Nu stiu sa-ti spun de ce s-a taiat… e prima data cand aud ca se poate intampla asta. 🙁
    Am mai facut crema asta si la tortul de ciocolata http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2010/08/tort-cu-ciocolata.html… Aproximativ la fel se fac si trufele http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2010/05/trufe-cremoase-si-ciocolatoase.html… Niciodata n-am patit asa cum ai patit tu. Imi pare tare rau. 🙁

  12. Anonymous says:

    felicitari, miha! am si eu o curiozitate: din toate torturile care le ai pe blog care e tortul tau preferat?

  13. Mmmmm…grea intrebare. :))) De fiecare data cand mai fac cate unul care-mi place spun „asta e cel mai bun de pana acum” :))) Daca are ciocolata e preferat. :))

  14. dai si la Sibiu prajitura moca?:)))

  15. Cat de bine arata! Super prajiturica Miha!

  16. Minunata prajitura. Si o veste rea. Dupa ce mi-am gasit o poza de-a mea furata si postata pe http://prajituria.ro/, nu a fost greu sa gasesc si o poza de-a ta. Poate sunt mai multe…????!!!! Verifica:
    http://prajituria.ro/retete/prajituri-cu-crema-delicioasa/kinder-bueno/12858/#imagini
    Nu stiu ce-i de facut. La link-ul cu poza de la mine am postat un comentariu de acum doua zile, in care am spus ca-i furt, dar fiind in defavoarea sitului nu a aparut.

  17. Minunata prajitura. Si o veste rea. Dupa ce mi-am gasit o poza de-a mea furata si postata pe http://prajituria.ro/, nu a fost greu sa gasesc si o poza de-a ta. Poate sunt mai multe…????!!!! Verifica:
    http://prajituria.ro/retete/prajituri-cu-crema-delicioasa/kinder-bueno/12858/#imagini
    Nu stiu ce-i de facut. La link-ul cu poza de la mine am postat un comentariu de acum doua zile, in care am spus ca-i furt, dar fiind in defavoarea sitului nu a aparut.

  18. Sara, multumesc.
    Le-am lasat si eu un comentariu. Si le-am scris si pe Facebook.

  19. arata demential rpajitura ta,miha! cat priveste prajituria sunt si eu patita cu ei.da’vad ca de cand le scriu pe facebook s-a mai miscat ceva.ca pe mail le scriu de 2-3 saptamini si nimic.

  20. ce bine arata
    vreau si eu o bucatica
    in schimb te invit pe la mine la o ciorbica

  21. Miha, iar ne omori cu prajituri asa bune??? Salivez de o jumatate de ora in fata pozei! Bravo din nou!
    Pupici:*

  22. Intradevar este f buna prajitura,abia acum cateva minutele am termina-to de facut !MULTUMESC DIN SUFLET PENTRU RETETELE TALE !

  23. Multumesc fetelor! Ma bucur tare mult ca v-a placut! :*

  24. Oare daca as pune alune in loc de nuci ar iesi la fel de buna?
    Mersi

  25. Sigur va fi buna.

  26. Diana says:

    Pagina de care vb Sara , nu mai exista … puslamale de oameni .
    Oare ti-am mai zis ca poftesc langa monitor ? 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]