Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura Negresa

Asa cum zice si Natalia, autoarea retetei, este o reteta foarte reusita de negresa, cu un blat compact si o aroma intensa de ciocolata.

100 g unt
200 g zahar
150 g ciocolata amaruie
2 oua
250 ml frisca lichida (smantana dulce pentru frisca)
250 ml lapte
280 g faina
1 praf de copt

Pentru glazura:

100 g ciocolata amaruie
50 g unt
50 ml frisca lichida

Untul moale la temperatura camerei se bate cu zaharul, pana devine pufos. Ciocolata se topeste la microunde si se adauga cate putin in crema de unt. Urmeaza ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Turnam frisca lichida si laptele, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu in jur de 30-40 de minute. Se face proba cu scobitoarea. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.

Pentru glazura topim ciocolata impreuna cu untul si frisca lichida, la foc mic pe aragaz sau la microunde. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Glazura racita se toarna peste blat, se niveleaza si se da la rece, pana se intareste glazura. Se orneaza cu carlionti de ciocolata si se portioneaza.

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

38 Comentarii

  1. god,ce ciocolatosenie!:)

  2. Ohhh madre mía, todo chocolate, esto me lo apunto

  3. oau…ce bine arata!!!

  4. ce bine arata…

  5. Ce bine arataaaa!

  6. ce frumoasa este :)

  7. Asta este prajitura pe care am mancat-o cand am fost la tine!!! Am recunoscut-o! Buna !
    Tin-te bine ca urmatoare postare e cu mancare la mine pe blog!
    http://armoniasimturilor.blogspot.com/

  8. I-am simtit gustul prin ecran.:)

  9. Arata foarte gustos

  10. trebuie neaparat sa copiez reteta asta! ca mie nu-mi iese asa niciodata.
    Cum de ies 3 straturi in blat? Le-ai suprapus ceva sau asa e ea?
    Te pup

  11. Inghit in sec si plec mai departe.

  12. miha,tu ne-ai pus gand…ciocolatos !!!!!!!!!

  13. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe “Adauga blog-ul tau”.

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

  14. mă îngraş doar cât mă uit la ea… buuuunăciune

  15. Prajitura de spart usa ;-))

  16. Buna buna, asa e, mori mincind, cum era o vorba! :))
    Imi place cum ai facut cirliontii de ciocolata.

  17. waaaw ce bine arata..

  18. Yummy ,yummy, ce bine arata.

  19. grozav arata!

  20. Multumesc mult tuturor de aprecieri!

    Va imbratisez cu drag si va doresc o primavara frumoasa.

  21. Anonymous says:

    faina

  22. trebuie sa fie delicioasa dsr sm o intrebare: in fotografie apre si o crema intre blaturi, cel putin asa se vede de la mine.. asa-i??
    numai bien si spor dulce!!!

  23. Sorina Luiza, asta este consistenta blatului, nu am pus crema deloc. Blatul e ciocolatos si umed, probabil ca la portionat s-a format dunga aceea ce pare a fi crema. Dar nu e. :)
    Multumesc!

  24. savurez aceasta prajitura…ce pot sa zic e bestiala, sunt la a treia felie si trebuie sa ma opresc, dar nu pot…ma bucur sa am descoperit aceasta reteta

  25. Naty, ce bucurie poate fi mai mare cand reteta prezentata e incercata si incununata de succes?
    Te pup si ma bucur ca-ti place. Mai papa o felie si pentru mine. :))

  26. pfff azi mai fac o portie ca a avut mareee succes

  27. Super! Spor sa ai! :*

  28. hei…o fac azi…ca m-a apucat febra negreselor. prima reteta incercata e a ta. pup

  29. Alice, spor la treaba. Si sa-mi dai si mie, daaa? :))))

  30. Anonymous says:

    Arata superb la tine, la mine din pacate nu arata asa. E ca o negresa normala, blatul cel putin, si nu imi dau seama de ce ca doar am urmat intocmai reteta.Blatul e pufos si nu umed, cum speram sa fie si sa arate asa, in straturi. E la racit acum, astept gustul final.

  31. E posibil sa fi copt blatul prea mult si atunci si-a pierdut consistenta umeda. Sper ca macar gustul final sa nu te dezamageasca. :)

  32. Anonymous says:

    Da, cred ca trebuia sa il las mai putin, cand inca era lucios insa mi-era teama sa nu fie nefacuta la mijloc. Si ciocolata a contat cred, cea din blat. Am folosit una de menaj din pacate si am pastrat-o pe cea ”buna”pentru glazura. Felicitari pentru blog, am inceput sa il urmaresc constant:-) ,prezentarea este apetisanta, cred ca iti fericesti familia cu toate bunatatile astea:-) Eu de cativa ani sunt in febra prajituritului, nu apuc sa termin retetarul meu(mi-ar mai trebui o viata pentru asta) pentru ca mai vad ceva yummi la tine si uite asa reusesc sa ii ingras pe cei din jurul meu:-) .Cu drag, Roxana

  33. Buna Roxana.
    Slava Domnului ca macar a fost buna, pana la urma.
    La prajitura asta tocmai ceea de ce te temeai este tot farmecul, nu trebuie lasata prea mult, trebuie sa fie, asa cum zici tu, “nefacuta”. :) Data viitoare va fi mai buna, cu siguranta. ;)

    Pupici si multumesc!

  34. Anonymous says:

    sunt mery este fuoarte buna

  35. Anonymous says:

    am facut-oodata si mi-a placut foarte mult,acum o refac si dau si la alti sa guste,stiind ca imi iese perfecta :))))))

  36. Ma bucur tare mult sa citesc asta. Multumesc!

  37. Magie intr-o farfurie …am facut prajiturica Miha…super superba …te imbratisez cu dor! Si…multumesc!

  38. Oooo…despre negresa asta era vorba draga Ruxy? Ce ma bucur de surpriza ce mi-ai facut-o! Pup cu drag!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Prajitura Duo cu crema de mascarpone

Prajitura Duo cu crema de mascarpone

Mod de preparare Prajitura Duo cu crema de mascarpone: Blat cu nuca: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana spume devine densa si lucioasa. Aceasta trebuie sa faca “turturi” in momentul in care scoatem palete mixerului din castron. […]

Prajitura cu ciocolata alba si mascarpone

Prajitura cu ciocolata alba si mascarpone

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata alba si mascarpone: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va […]

Prajitura turnata cu mere caramelizate

Prajitura turnata cu mere caramelizate

Mod de preparare Prajitura turnata cu mere caramelizate: Mere caramelizate: Merele se spala si se taie in sferturi. Se scot cotoarele. Curatati-le de coaja daca o sa considerati ca este necesar. Se monteaza accesoriul de taiere cubulete pe Salad Chef Smart si cu o miscare ferma se apasa dispozitivul. Intr-un […]

Prajitura cu nuca si frisca

Prajitura cu nuca si frisca

Mod de preparare Prajitura cu nuca si frisca: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana spume devine densa si lucioasa. Aceasta trebuie sa faca “turturi” in momentul in care scoatem palete mixerului din castron. Adaugam esenta de […]