Prajitura Noire

de Miha
6749 vizualizări
Prajitura Noire

Va povesteam la prajitura Blanc, cum ca m-a obsedat mult si bine aceasta reteta de prajitura, de cum am vazut-o la Licuta. La momentul respectiv mi-a iesit alba, dar trebuia sa fac si varianta originala. Ciocoholicul din mine nu mi-a dat pace. :)))

Ei, si pentru ca azi e ziua dragei mele Natalia… si pentru ca stiu ca-i place ciocolata… i-o dedic din tot sufletul, alaturi de cele mai sincere urari de bine.

Prajitura Noire

Prajitura Noire

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150 g biscuiti
  • 75 g unt
  • 2 linguri cacao neagra
  • Pentru crema:
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 250 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • esenta de cafea

Mod de preparare Prajitura Noire:

Blat:

Biscuitii se macina fin in robotul de bucatarie. Se adauga cacaoa, apoi se toarna untul topit si racit. Se mixeaza pana compozitia devine ca niste firimituri.

Rasturnam intr-o tava de chec tapetata cu folie alimentara, presand apoi cu o lingura. Dam la rece pana pregatim crema.

Crema:

Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri de apa rece.

Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu untul si frisca lichida. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam sa se racoreasca putin, cat sa ajunga la o temperatura suportabila la deget si adaugam gelatina. Amestecam pana aceasta se topeste si se incorporeaza foarte bine in compozitia de ciocolata. Aromam cu esenta de cafea, dupa gust.

Turnam compozitia in tava peste blatul de biscuiti si dam la frigider pentru cateva ore, pana se intareste.

Se rastoarna pe un platou si se acopera cu o glazura de ciocolata preparata din: 50 g ciocolata amaruie topita la foc mic impreuna cu 50 g unt si putin lapte, cat sa ajunga la consistenta dorita.

Se portioneaza dupa dorinta.

Prajitura cu ciocolata Noire

poate vă plac și rețetele

42 comentarii

Antonina S. 24 iunie 2011 - 14:59

La multi ani Natalia !! minunata prajitura Mihaela…. Mi-am luat si eu tavita.. daca tot e la moda prajitura :)) Pupici

Răspuns
Nati 24 iunie 2011 - 15:25

Vai, de ce nu-mi zici ca ai dedicatie? Absolut din intimplare am intrat aici acum, la cite chestii mai am inca de bifat. Multumesc din suflet!
Siii, ai grija cu dedicatii din astea, ca poate ti le pretind cind ne vedem! :)))

Răspuns
Miha 24 iunie 2011 - 15:27

Anto, e o adevarata nebunie cu prajitura asta! :)))

Răspuns
Miha 24 iunie 2011 - 15:28

Natalia, chiar nu mi-ar strica niste pretentii. M-ai scoate din incurcatura, nu mi-as mai bate capul cu incropirea de meniu. :)))

Răspuns
gaby_d 24 iunie 2011 - 16:16

La multi ani, Natalia!
S-o pui sa-ti faca! S-o pui, asa! :))))

Răspuns
jose manuel 24 iunie 2011 - 16:26

Me encantan estas preparaciones, me llevo la receta.

Saludos

Răspuns
Nati 24 iunie 2011 - 16:28

pentru mine e greu sa aleg pretentiile, cind intru pe blogul tau, vreau totul, si in cantitati cit mai mari! :)))

Răspuns
Licuta Marin 24 iunie 2011 - 17:45

Arata superb!…ma bucur ca ai incercat si varianta neagra. Pup!

Răspuns
In bucatarie cu Aziz 24 iunie 2011 - 18:54

Superba!!!!!

Răspuns
Bianka 25 iunie 2011 - 5:44

Minunat, trebe so incerc

Răspuns
Anonymous 25 iunie 2011 - 6:10

LA MULTI ANI , Nataliei ! Frumos gest , Miha …
Obssedant cette noir .
Diana

Răspuns
Mihaela 25 iunie 2011 - 6:36

Imi place muuult cum arata, acum vreau si eu forma 🙂 unde se gaseste? 🙂

Răspuns
Miha 25 iunie 2011 - 7:36

Deci asa Gabi? Ei las’… ca doar te-o impinge vrodata pacatul sa ma inviti la tine… :)))) Sa vezi atunci pretentii pe mine. :))))

Răspuns
Miha 25 iunie 2011 - 7:37

Saludos Jose Manuel! Gracias! 🙂

Răspuns
Miha 25 iunie 2011 - 7:38

Licuta, nu se putea sa nu o incerc si pe asta. :))
Ai creat o adevarata isterie cu prajitura asta. :)))

Răspuns
Miha 25 iunie 2011 - 7:38

Multumesc Mona mea draga! Te pup! :*

Răspuns
Miha 25 iunie 2011 - 7:39

Sa o faci Bianka, e buna! 😉

Răspuns
Miha 25 iunie 2011 - 7:40

Multumesc Diana! :*
Daaaa…e obsedant…deloc nu-ti da pace, pana nu-l dai gata :)))

Răspuns
Miha 25 iunie 2011 - 7:42

Mihaela, eu am luat forma de aici: http://www.pentrucopt.ro/teflonate/1098-forma–semirotunda-pentru-chec-teflonata.html Dar poti folosi orice altfel de tava sau forma.

Răspuns
Vica 25 iunie 2011 - 9:31

Miha,salut,complimente pentru ricetele tale minunate! fotografiile sunt ale tale? sunt foarte originale si de calitate 🙂

Răspuns
Miha 25 iunie 2011 - 9:34

Vica, toate fotografiile din acest blog imi apartin.
Multumesc de aprecieri! 🙂

Răspuns
Alina---Explora Cuisine 25 iunie 2011 - 17:10

Delicios Miha, ciocolata si cirese, ce mai poti cere de la o prajitura 🙂 XoXo

Răspuns
pansy 26 iunie 2011 - 0:11

esti grozava cu tineretea ta si aplombul culinar!!

Răspuns
Cristina 26 iunie 2011 - 3:48

Si pe mine ma obsedeaza prajitura asta si abia astept sa o incerc. Arata super!

Răspuns
maya 17 iulie 2011 - 20:43

AM vazut-o si eu la Licuta.Nu-s ciocolatoasa tare,dar îmi place tare mult cum arata!

Răspuns
Poliana 20 ianuarie 2012 - 10:42

Miha, ce fel de biscuiti ai folosit? Mersi mult

Răspuns
Miha 20 ianuarie 2012 - 11:13

Eu am folosit biscuiti de aia de tip fainos, nu stiu cum le zice exact. Dar cred ca poti folosi orice fel de biscuiti.

Răspuns
Anonymous 5 aprilie 2012 - 11:14

cum i-ai dat forma semirotunda?arata excelent eu inca nu am facut varianta neagra dar in frigider am varianta blanc

Răspuns
Miha 5 aprilie 2012 - 12:33

Tava in care am facut prajitura are forma semirotunda. Se vede tava in reteta de la Prajitura Blanc 🙂

Răspuns
alina 3 aprilie 2013 - 11:56

sunt foarte frumoasa

Răspuns
Gabriela Gitoi 27 octombrie 2013 - 13:51

deci daaaa! o voi face negresit! simplu ca buna ziua si demential de buna!

Răspuns
Miha 28 octombrie 2013 - 22:11

Abia astept sa o vad. Sunt sigura ca va fi o minunatie! >:D<

Răspuns
Mihaela Curea 25 noiembrie 2013 - 13:25

Am testat in weekend reteta, e delicioasa, dar am avut o singura problema. Crema nu s-a intarit foarte bine, poate fi de la gelatina. Am facut inainte sa ma apuc de crema si s-a intarit prea tare, am tot pus apa, iar cand am pus-o in crema nu s-a omogenizat perfect, si cand am turnat peste blat , am dat-o prin sita, poate ca nu trebuia si o mare parte de gelatina cred ca a ramas pe sita. Cum sa fac data viitoare? Vreau sa o mai fac de Craciun. Multumesc.

Răspuns
Miha 25 noiembrie 2013 - 13:44

Deci…eu gelatina o pun la hidratat in putina apa rece. Ea se umfla si se intareste. Asta nu e o problema pentru ca se uniformizeaza in crema calda. La tine nu s-a lichefiat in crema? De ce a trebuit sa o dai prin sita?

Răspuns
Mihaela Curea 25 noiembrie 2013 - 13:46

A ramas asa bilute mici, mi-a fost frica ca nu se vor topi de tot si am dat-o prin sita…ca sa nu arate urat in crema, trebuie sa o las asa, se topea? Trebuie sa amestec mai mult?

Răspuns
Miha 25 noiembrie 2013 - 13:53

Gelatina se dizolva in crema calda, nu vor ramane bilute decat daca crema nu e suficient de calda. Dar nu e nici un bai, o poti pune cateva secunde pe foc sa o incalzesti cu cateva grade. 😉

Răspuns
Mihaela Curea 25 noiembrie 2013 - 13:55

Ok, multumesc, asa o sa fac data viitoare, pentru că sigur o mai fac. Multumesc mult pentru retetele tale corecte.

ANCA 11 decembrie 2013 - 20:47

Mi-am luat tava din asta special pentru a face aceasta prajitura. Stiu ca se poate face si in alta tava, dar arata mult prea bine.

Răspuns
anca boghean 22 mai 2015 - 18:23

In sfarsit am reusit sa fac si eu. Pe cat de usor se face pe atat e de buna!

Răspuns
Miha 23 mai 2015 - 11:19

Ma bucur mult ca ti-a placut!
La multi ani sarbatoritului! 😉

Răspuns
Gina 23 mai 2015 - 13:53

se poate pune si alta esenta(esenta de Rom)? Mie nu imi place cafeaua si prajtura asta prea arata bine.

Răspuns
Miha 23 mai 2015 - 15:09

Sigur ca da! Poti pune orice alta aroma iti place! 😉
Multumesc!

Răspuns

Lasă un răspuns