Briose si checuri / Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura rapida cu ciocolata

Ti-e pofta de ceva bun, dar te grabesti? Sau ti-e lene? :)) Atunci aceasta reteta de prajitura este ideea salvatoare. E gata in cateva minute, mai mult dureaza pana se racoreste sau pana ii faci poze. :))

O prajitura rapida si foarte usor de facut. Si cu toate acestea nu mi-a reusit de fiecare data cand am facut-o. O data a dat pe-afara din cana, alta data am tinut-o prea mult la cuptor si a fost prea „uscata”… Ideea e sa nu umpleti cana sau vasul, compozitia sa ajunga un pic mai sus de jumatate si sa nu o tineti prea mult la cuptorul cu microunde, 2 maxim 3 minute sunt suficiente.

Ingrediente

  • 1 ou
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri lapte
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri cacao neagra
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 50 g ciocolata amaruie
loading...

Mod de preparare Prajitura rapida cu ciocolata:

Intr-un castron amestecam toate ingredientele uscate: faina, zahar, zahar vanilat, praf de copt si cacao. Adaugam oul, laptele si uleiul si amestecam bine cu un tel. Vom obtine o compozitie lucioasa ca pentru chec. La sfarsit incorporam ciocolata taiata cubulete sau data pe razatoarea cu ochiuri mari.

Se toarna compozitia in cani sau vase de ceramica, apoi se pun la cuptorul cu microunde la putere maxima pentru 2-3 minute.

Se serveste direct din cana, alaturi de o cafea, o inghetata sau doar putina frisca.

Cat e caldut e cel mai bun, rece nu prea mi-a placut.

Pofta buna! 😉

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Ce tare e prajiturica asta! Am venit rapid cand am auzit de ciocolata 🙂

  2. Ia sa imi faci si mie rapid o prajiturica din asta sa pap si eu!

  3. Ramo says:

    Si pentru mine o portie mareeeeeeeeeeeeeeeeeee

  4. Tare bine arata!

  5. Carol says:

    Minunata si simpla reteta. Eu am retineri sa fac la microunde prajituri 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]

Chec pufos cu cacao si portocale

Chec pufos cu cacao si portocale

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale: Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie. Amesteca pana se incorporeaza toata faina. […]