Briose si checuri / Retete de prajituri

Prajitura sau inghetata?

loading...

Asta fu intrebarea pe care mi-au pus-o copilasii cand le-au vazut. :))

Sunt doar niste prajituri, o reteta foarte simpla de altfel, dar bucuria si incantarea lor au fost atat de mari incat reteta devine una foarte valoroasa. :))

Va puteti imagina 2 pui stand pe o paturica in mijlocul camerei, la lumina becului savurand o prajitura si spunand ca sunt la mare? :)) O adevarata incantare.

3 oua
150 g zahar
350 g iaurt
125 g unt
300 g faina
1 praf de copt
esenta de vanilie
2 linguri aschii de ciocolata


Pentru decor:

100 g ciocolata cu lapte
bombonele colorate
24 cornete de inghetata

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devine ca o crema. Se adauga ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Turnam iaurtul, omogenizam, apoi punem faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit incorporam aschiile de ciocolata.

Cornetele le umplem pana aproape de margine, cu compozitia rezultata si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

Le scoatem pe un gratar, le lasam la racit,

apoi le trecem prin ciocolata cu lapte topita si le tavalim prin bombonele colorate.

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. Que bonito y rico tiene que estar esto.

    Saludos

  2. Ce faine sint!
    M-am gindit imediat ce ar face junioara mea dupa ce ar gusta o gura din asa ceva. Ar azvirli-o cit colo, dezamagita si suparata foc, si mi-ar cere inghetata adevarata! :)))

  3. Multumesc Jose! 🙂

  4. Nati, eu i-am imbunat cu ciocolata de deasupra :)) si cu promisiunea ca le fac si inghetata cat de curand.

  5. Categoric e o înghețată, deoarece este „fructul interzis” în această perioadă :))

    Very cute!

  6. Happy, noi mancam inghetata si iarna, dar nu in cantitatile pe care le mancam vara. :)) Ca doar stii vorba aia: „iarna nu-i ca vara” :))))
    Pupici!

  7. Sa stii ca ma gandisem si eu sa coc o coptura in cornete sau cosulete d-astea, dar aveam o dilema: pana apuca sa se coaca, nu se inmoaie cosuletele astea cand dau de aluat? Oricum, arata super! Imi si inchipui prichindeii stand pe paturica si discutand ei despre una, despre alta, ca 2 oameni mari. Un pupic din partea mea!

  8. Sunt un fel de muffinsi in cornete de inghetata? Arata foarte bine si sunt de mare efect.

  9. O idee originala…
    Esti o artista!
    Te pup.

  10. Une recette très gourmande.
    J’aime beaucoup.
    Je note ta recette.
    Bonne année 2011 pleine de saveurs et de gourmandises.
    A bientôt.

  11. Andreea, sa stii ca si eu am avut aceeasi temere, dar s-au pastrat foarte bine. Nu s-au inmuiat…nu s-au ars…
    Pupici si de la noi!

  12. Da Cristina, exact. Sunt niste muffinsi in cornete de inghetata. 😉

  13. Daniela, am mai vazut ideea si pe alte bloguri, nu e o idee noua.
    Multumesc oricum, laudele tale ma flateaza. Pupici!

  14. Nadji, multumesc! 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]

Chec pufos cu cacao si portocale

Chec pufos cu cacao si portocale

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale: Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie. Amesteca pana se incorporeaza toata faina. […]