Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura simpla cu visine

Nimic sofisticat la aceasta prajitura. E o prajitura simpla, ca de dupa concediu ­čśÇ menita sa potoleasca pofte. E doar un pandispan cu visine, la care am adaugat putina, doar putina ciocolata ­čśë

Prajitura cu ciocolata si visine

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • ~75 g ciocolata rasa
  • visine din compot
loading...

Mod de preparare Prajitura simpla cu visine:

Scoatem samburii visinelor si le punem la scurs intr-o strecuratoare.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie se adauga peste albusuri si se amesteca usor.  Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si ciocolata rasa. Omogenizam usor amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Rasturnam compozitia intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Deasupra, din loc in loc, punem visinele.

Pandispan cu visine si ciocolata

Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute, pana prajitura trece testul cu scobitoarea si se rumeneste usor deasupra.

Se scoate pe un gratar si se lasa la racit, dupa care se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! ­čśë

Pandispan pufos cu visinie si ciocolata

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Ideea este buna, visine nu mai gasim decat in compot ­čÖé !

  2. Daca-i simpla, e cea mai buna!!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]