Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura Snickers

Reteta Prajitura Snickers

Prajitura cu nuca si ciocolata

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 8 albusuri
  • * 300 g zahar
  • * 400 g nuca macinata
  • * 4 linguri faina
  • * 3 linguri cacao
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * Pentru crema:
  • * 8 galbenusuri
  • * 1 ou intreg
  • * 3 linguri cacao
  • * 250 g zahar
  • * 4 linguri lapte
  • * 100 g ciocolata amaruie
  • * 250 g margarina (se poate inlocui cu unt)

Mod de preparare Prajitura Snickers:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri si le mixam puternic cu cele 300 g de zahar, ca pentru bezea.

Cantitatea de zahar poate fi micsorata in functie de cat va place de dulce. Cu aceasta cantitate este foarte dulce. Per ansamblu, acest aspect poate fi oarecum remediat daca se foloseste cacao neagra si ciocolata amaruie cu un continut ridicat de cacao.

Apoi adaugam peste spuma obtinuta faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si nuca pisata, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Impartim compozitia in 3 parti egale. Pe fundul unei tavi (25/35 cm) punem hartie de copt si intindem compozitia in strat uniform, nu prea gros. Cele 3 foi se coc in cuptorul incins la 180 de grade pentru cca 15 minute. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Foile nu se suprapun sau daca o faceti puneti hartie de copt intre ele.

Crema:

Punem galbenusurile si oul intreg le mixam cu zaharul pana devin ca o crema si isi dubleaza volumul. Adaugam cacaoa si laptele rece. Punem vasul la baine-marie si cand incepe sa se ingroase adaugam si ciocolata rupta bucatele. Amestecam bine, pana se topeste ciocolata. Adaugam margarina si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca.

Umplem foile cu crema. Ultimul strat, cel de deasupra va fi tot de crema. Presaram cu nuca pisata si dam la rece pana se intareste crema, apoi o portionam. Va fi mult mai buna si mai usor de taiat a doua zi.

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

24 Comentarii

  1. Arata delicioasa, dar cred ca si caloriile sint la fel. Un sfirsit de saptamina minunat! Cami

  2. ei ,da,iar cu ciocolata…ce bine arata!pup!

  3. eu sunt mega fan snickers, asa ca notez cu maaare grija reteta si mai ales cu si mai maaaare pofta! te pup!

  4. LAAA MUUULTI AAAANIII, MIHA! Multa sanatate, fericire si petrrecere frumoasa!!!!

  5. La multi ani, Miha! Sa ai parte de sanatate, pretuire si multe impliniri!

  6. Vai Miha, este delicioasa prajiturica asta! Am si eu aceeasi reteta de la Poca si reusita este garantata.
    Te pup fata harnica!

  7. te astept cu leapsa!

  8. Draga Miha, scuze ca scriu aici, te asteapta o leapsa la mine in blog. iti doresc un inceput de saptamina minunat ! Cami

  9. bata-te norocul,a fost ziua ta ieri si-am uitat complet,scuze!la multi ani,sper ca ai petrecut frumos,te pup!

  10. Multumesc mult mult de urari! Va pup cu drag pe toate!

  11. am facut si eu prajitura asta.este delicioasa! eu o recomand si pentru cele mai sofisticate gusturi! :))

  12. Anonymous says:

    valeuuuuuuuuuuuuu doamne cum ma chinui

  13. Imi pare rau, nu asta imi fu intentia. :))

  14. Anonymous says:

    Am facut si eu prajitura asta ieri. Este delicioasa intradevar, mi se pare un pic prea dulce (contine prea mult zahar). Crema mi-a iesit perfect, dar blaturile nu prea bine, mi-au iesit foarte subtiri si cand le-am rasturnat in alta tava,s-au lipit rau.

  15. Da, este destul de dulce, asa este. Dar daca folosesti cacao neagra si ciocolata amaruie cu continut ridicat de cacao, gustul de dulce se mai estompeaza.
    Foile sunt subtiri, toata prajitura e de-o palma inaltime, ca sa zic asa. De lipt cred ca s-au lipit pentru ca le-ai pus pe tava si nu pe un gratar, in acest fel ele s-au „aburit” si s-au inmuiat.
    Uite, o sa trec aceste observatii in reteta, sa fie acolo pentru viitor.

    Multumesc si zi frumoasa!

  16. Anonymous says:

    Multumesc pentru explicatiile de mai sus si pentru retetele de pe blog. O zi buna si tie! Laura-jud. Constanta.

  17. Laura te astept oricand cu placere. Si daca vreodata ai vreo nelamurire nu ezita sa ma contactezi.

    Week-end placut!

  18. Anonymous says:

    Super delicioase retetele. Din pacate nu reusesc sa vad toate pozele :((
    Apare un chenar cu un X in coltul din stanga sus.
    Poate reusesti sa revizuiesti site-ul ca e mareeeeeeee pacat sa nu se si vada minunatiile preparate de tine.
    Succes in continuare si astept noi idei.
    Anda

  19. Anda, mi-ar fi de mare ajutor daca mi-ai spune cum anume se intampla sa nu se vada pozele? Atunci cand vizualizezi reteta sau atunci cand dai clic pe poza sa se deschida in format mare?

    Multumesc! :*

  20. Am facut aceasta prajitura dar nu am pus atata zahaR nici in foi nici in crema..cred ca in blat am pus poate 150g si a ieshit delicioasa!

  21. Raluka, sigur ca se poate ajusta cantitatea de zahar. In bucatarie totul este permis. :))

  22. Valentina says:

    Arata super,o sa fac si eu in week-end,poate reusesc sa fac si cateva poze sa iti trimit, abia astept sa vad ce o sa imi iasa:D

    • Ma bucur ca-ti place Valentina! Daca imi trimiti poze si esti de acord le voi afisa aici la postare. 🙂

  23. anka says:

    foarte buna prajitura…nota 10,excelenta!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu blat pufos si crema de caise

Prajitura cu blat pufos si crema de caise

Mod de preparare Prajitura cu blat pufos si crema de caise: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. […]

Prajitura rasturnata cu caise

Prajitura rasturnata cu caise

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu caise: Vom prepara mai intai umplutura de caise pentru prajitura. Caramelizam zaharul intr-o tigaie. Peste caramel turnam cu atentie smantana pentru frisca si amestecand continuu, la foc mic, fierbem pana se topeste caramelul si incepe sa se ingroase. Punem caisele in sosul caramel. Amestecand […]

Prajitura rasturnata cu visine

Prajitura rasturnata cu visine

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu visine: Vom prepara mai intai umplutura de visine pentru prajitura. Peste visinile curatate de samburi se presara zahar si se da vasul la rece pentru cateva ore (sau peste noapte). Intr-un bol punem amidonul si turnam deasupra zeama lasata de visine. Amestecam bine, rasturnam […]

Prajitura „Indiene cu frisca”

Prajitura „Indiene cu frisca”

Mod de preparare Prajitura „Indiene cu frisca” : Coji: Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, coaja de portocala confiata, cernem faina si omogenizam usor, cu miscari de jos in sus. Compozitia o punem intr-un posh si spritam cerculete in tava tapetata cu hartie […]