Prajitura Snickers

de Miha
2957 vizualizări
Prajitura cu nuca si ciocolata

Reteta Prajitura Snickers

Prajitura cu nuca si ciocolata

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 8 albusuri
  • * 300 g zahar
  • * 400 g nuca macinata
  • * 4 linguri faina
  • * 3 linguri cacao
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * Pentru crema:
  • * 8 galbenusuri
  • * 1 ou intreg
  • * 3 linguri cacao
  • * 250 g zahar
  • * 4 linguri lapte
  • * 100 g ciocolata amaruie
  • * 250 g margarina (se poate inlocui cu unt)

Mod de preparare Prajitura Snickers:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri si le mixam puternic cu cele 300 g de zahar, ca pentru bezea.

Cantitatea de zahar poate fi micsorata in functie de cat va place de dulce. Cu aceasta cantitate este foarte dulce. Per ansamblu, acest aspect poate fi oarecum remediat daca se foloseste cacao neagra si ciocolata amaruie cu un continut ridicat de cacao.

Apoi adaugam peste spuma obtinuta faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si nuca pisata, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Impartim compozitia in 3 parti egale. Pe fundul unei tavi (25/35 cm) punem hartie de copt si intindem compozitia in strat uniform, nu prea gros. Cele 3 foi se coc in cuptorul incins la 180 de grade pentru cca 15 minute. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Foile nu se suprapun sau daca o faceti puneti hartie de copt intre ele.

Crema:

Punem galbenusurile si oul intreg le mixam cu zaharul pana devin ca o crema si isi dubleaza volumul. Adaugam cacaoa si laptele rece. Punem vasul la baine-marie si cand incepe sa se ingroase adaugam si ciocolata rupta bucatele. Amestecam bine, pana se topeste ciocolata. Adaugam margarina si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca.

Umplem foile cu crema. Ultimul strat, cel de deasupra va fi tot de crema. Presaram cu nuca pisata si dam la rece pana se intareste crema, apoi o portionam. Va fi mult mai buna si mai usor de taiat a doua zi.

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

poate vă plac și rețetele

24 comentarii

Cami 6 noiembrie 2009 - 17:29

Arata delicioasa, dar cred ca si caloriile sint la fel. Un sfirsit de saptamina minunat! Cami

Răspuns
alison 6 noiembrie 2009 - 19:02

ei ,da,iar cu ciocolata…ce bine arata!pup!

Răspuns
Flori 7 noiembrie 2009 - 14:55

eu sunt mega fan snickers, asa ca notez cu maaare grija reteta si mai ales cu si mai maaaare pofta! te pup!

Răspuns
Dana2dor 8 noiembrie 2009 - 7:22

LAAA MUUULTI AAAANIII, MIHA! Multa sanatate, fericire si petrrecere frumoasa!!!!

Răspuns
Graţiela 8 noiembrie 2009 - 15:56

La multi ani, Miha! Sa ai parte de sanatate, pretuire si multe impliniri!

Răspuns
Gabriela Cara 8 noiembrie 2009 - 17:58

Vai Miha, este delicioasa prajiturica asta! Am si eu aceeasi reteta de la Poca si reusita este garantata.
Te pup fata harnica!

Răspuns
alison 8 noiembrie 2009 - 19:36

te astept cu leapsa!

Răspuns
Cami 9 noiembrie 2009 - 11:24

Draga Miha, scuze ca scriu aici, te asteapta o leapsa la mine in blog. iti doresc un inceput de saptamina minunat ! Cami

Răspuns
alison 9 noiembrie 2009 - 15:22

bata-te norocul,a fost ziua ta ieri si-am uitat complet,scuze!la multi ani,sper ca ai petrecut frumos,te pup!

Răspuns
Miha 10 noiembrie 2009 - 21:17

Multumesc mult mult de urari! Va pup cu drag pe toate!

Răspuns
manuela 16 aprilie 2010 - 16:48

am facut si eu prajitura asta.este delicioasa! eu o recomand si pentru cele mai sofisticate gusturi! :))

Răspuns
Anonymous 13 ianuarie 2011 - 18:27

valeuuuuuuuuuuuuu doamne cum ma chinui

Răspuns
Miha 13 ianuarie 2011 - 18:33

Imi pare rau, nu asta imi fu intentia. :))

Răspuns
Anonymous 30 iunie 2011 - 11:02

Am facut si eu prajitura asta ieri. Este delicioasa intradevar, mi se pare un pic prea dulce (contine prea mult zahar). Crema mi-a iesit perfect, dar blaturile nu prea bine, mi-au iesit foarte subtiri si cand le-am rasturnat in alta tava,s-au lipit rau.

Răspuns
Miha 30 iunie 2011 - 11:34

Da, este destul de dulce, asa este. Dar daca folosesti cacao neagra si ciocolata amaruie cu continut ridicat de cacao, gustul de dulce se mai estompeaza.
Foile sunt subtiri, toata prajitura e de-o palma inaltime, ca sa zic asa. De lipt cred ca s-au lipit pentru ca le-ai pus pe tava si nu pe un gratar, in acest fel ele s-au „aburit” si s-au inmuiat.
Uite, o sa trec aceste observatii in reteta, sa fie acolo pentru viitor.

Multumesc si zi frumoasa!

Răspuns
Anonymous 2 iulie 2011 - 11:13

Multumesc pentru explicatiile de mai sus si pentru retetele de pe blog. O zi buna si tie! Laura-jud. Constanta.

Răspuns
Miha 2 iulie 2011 - 11:20

Laura te astept oricand cu placere. Si daca vreodata ai vreo nelamurire nu ezita sa ma contactezi.

Week-end placut!

Răspuns
Anonymous 23 octombrie 2011 - 13:40

Super delicioase retetele. Din pacate nu reusesc sa vad toate pozele :((
Apare un chenar cu un X in coltul din stanga sus.
Poate reusesti sa revizuiesti site-ul ca e mareeeeeeee pacat sa nu se si vada minunatiile preparate de tine.
Succes in continuare si astept noi idei.
Anda

Răspuns
Miha 23 octombrie 2011 - 15:00

Anda, mi-ar fi de mare ajutor daca mi-ai spune cum anume se intampla sa nu se vada pozele? Atunci cand vizualizezi reteta sau atunci cand dai clic pe poza sa se deschida in format mare?

Multumesc! :*

Răspuns
raluka 20 decembrie 2011 - 12:09

Am facut aceasta prajitura dar nu am pus atata zahaR nici in foi nici in crema..cred ca in blat am pus poate 150g si a ieshit delicioasa!

Răspuns
Miha 20 decembrie 2011 - 12:15

Raluka, sigur ca se poate ajusta cantitatea de zahar. In bucatarie totul este permis. :))

Răspuns
Valentina 4 decembrie 2012 - 19:43

Arata super,o sa fac si eu in week-end,poate reusesc sa fac si cateva poze sa iti trimit, abia astept sa vad ce o sa imi iasa:D

Răspuns
Miha 4 decembrie 2012 - 19:58

Ma bucur ca-ti place Valentina! Daca imi trimiti poze si esti de acord le voi afisa aici la postare. 🙂

Răspuns
anka 5 februarie 2014 - 17:43

foarte buna prajitura…nota 10,excelenta!

Răspuns

Lasă un răspuns