Prajitura Sumegi

de Miha
74833 vizualizări
Prajitura cu nuca si crema de cacao

Prajitura Sumegi – reteta pas cu pas. O prajitura delicioasa cu crema de cacao si foi cu multa nuca.

Prajitura Sumegi este o prajitura delicioasa cu foi pline cu nuca si crema fina de cacao. Desi dupa aspect ar parea o prajitura elaborata si greu de facut, va asigur ca este o prajitura simpla si merita sa stea la loc de cinste pe mesele voastre de sarbatoare.

Prajitura cu nuca si crema de cacao

Prajitura Sumegi

Prajitura Sumegi este o prajitura delicioasa cu foi pline cu nuca si crema fina de cacao. Desi dupa aspect ar parea o… Prajituri Prajitura Sumegi European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 3.7/5
( 21 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 albusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 1 lingura de faina (cu varf)
  • esenta de vanilie
  • 2 picaturi esenta de migdale (optional)
  • Crema de cacao:
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 30 g cacao
  • 150 g unt
  • esenta de vanilie
  • In plus:
  • ~50 g nuca prajita si tocata

Mod de preparare Prajitura Sumegi:

Blat pentru prajitura Sumegi:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza bine pana obtinem o spuma lucioasa. Spuma se va tine bine de paletele mixerului si va face tepi la atingere. Adaugam esenta de migdale, esenta de vanilie, nuca macinata si faina. Amestecam usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Compozitia o punem in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt. Foaia se coace la foc mediu (160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 25 de minute, in functie de cuptor. Foaia se pune la racit pe un gratar, cu tot cu hartia de copt.

Crema de cacao pemtru prajitura Sumegi:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si cacaoa cernuta. Compozitia o punem pe baie de abur si fierbem (fara a da in clocot) pana compozitia se ingroasa (atunci cand amestecam cu lingura crema face „valuri” si se poate vedea fundul vasului). Dam deoparte si incorporam esenta si untul moale, lasat la temperatura camerei, taiat cubulete. Dam la rece pana crema se raceste foarte bine si se intareste.

Desprindem cu atentie hartia de copt de pe blatul bine racit si-l taiem in 3 parti pe verticala, obtinand astfel 3 fasii de blat. Din crema de cacao dam deoparte 2 linguri ce le vom pune deasupra prajiturii, restul se imparte in 2 parti si se repartizeaza intre cele 3 foi cu nuca. Presaram nuca tocata peste prajitura si dam la rece pentru cateva ore (mai buna este a doua zi)

Prajitura Sumegi se portioneaza in bucati potrivite si se savureaza cu placere!

Pofta buna! 😉

Prajitura Sumegi

RETETA IN IMAGINI

Va recomand sa incercati si Prajitura cu foi si crema de cacao (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

poate vă plac și rețetele

10 comentarii

Cristina 3 aprilie 2017 - 18:18

Bravo. Minunata prajitura pentru sarbatori si nu numai.

Răspuns
Miha 4 aprilie 2017 - 7:16

multumesc 🙂

Răspuns
Brigitte 4 aprilie 2017 - 13:00

Minunata prajitura-am s-o fac.Multumesc.

Răspuns
Miha 7 aprilie 2017 - 11:17

Si eu multumesc 🙂

Răspuns
Ionut 26 aprilie 2017 - 17:13

Daca prajiturile sunt cel putin la fel de bune ca pozele cred ca trebuie sa incerc si eu reteta asta 🙂

Răspuns
Miha 26 aprilie 2017 - 19:00

Nu pot decat sa ma bucur 😉

Răspuns
Service GSM 7 iunie 2017 - 14:34

foarte foarte dulce, cum imi place mie :))

Răspuns
Service GSM 13 ianuarie 2018 - 11:21

Arata foarte bine

Răspuns
Flori 29 noiembrie 2018 - 14:07

Buna ziua!Arata foarte bine prajitura.As dori sa fac si eu aceasta prajitura pt prima data,si as vrea sa va intreb,pot pune zahar pudra in crema?in loc de zahar tos?ca am mai facut mai demult acest gen de crema pe baie de aburi si nu mi s-a topit tot zaharul,cred ca nu am tinut crema cat trebuie.Si nu as vrea sa dau gres la prajitura aceasta.O zi frumoasa😊

Răspuns
Miha 29 noiembrie 2018 - 15:05

Da, este foarte bine 😉
Succes si ma bucur mult ca-ti place!

Răspuns

Lasă un răspuns