Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura „Trufa de ciocolata”

Prajitura cu ciocolata si mascarpone

Nu se putea sa gasesc de postat azi vreo reteta de prajitura mai potrivita decat prajitura „Trufa de ciocolata” Pentru ca, nu-i asa? avem atatea motive de sarbatorit! Unii sarbatoresc Valentine’s Day, unii se bucura ca maine incepe scoala… 😀 Si cum putem sarbatori altfel decat cu multa, multa ciocolata? :))))

Mi-a placut tare mult cum a iesit crema de la tortul „Trufa de ciocolata”, astfel ca am tinut mortis sa fac o re-editare, dar sub forma de prajitura 😉

Prajitura cu ciocolata si mascarpone

 

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • esenta de rom
  • un varf lingurita praf de copt
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 200 ml lapte condensat (neindulcit)
  • 500 g mascarpone
  • 2 galbenusuri (se poate si fara)
  • esenta de vanilie dupa gust
  • Pentru insiropat:
  • 250 ml lapte
  • 3-4 linguri Nesquik
loading...

Mod de preparare Prajitura „Trufa de ciocolata”:

Blat de prajitura:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului.

Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de rom, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.

Faina o cernem impreuna cu cacaoa si praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric, cu ventilatie), pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.

Blatul se scoate pe un gratar, cu fundul in sus, se scoate hartia de copt si se lasa la racit, dupa care se taie in 3 felii subtiri.

Crema de ciocolata:

Se toarna laptele condensat peste ciocolata rupta bucatele si se pun pe baie de abur pana se topeste ciocolata si compozitia se omogenizeaza. Se adauga cele 2 galbenusuri si se amesteca bine cu mixerul. Mixand continuu se adauga mascarpone, iar la sfarsit vanilie dupa gust. Se pune la rece pana incepe sa se ingroase.

Crema se imparte in 3 parti si se repartizeaza intre cele 3 felii de blat insiropate cu laptele in care am dizolvat Nesquik.

Cum se face prajitura de casa cu ciocolata

Prajitura asamblata se da la rece pana crema se intareste foarte bine. Stii ca este bine intarita atunci cand poti trasa cu furculita pe suprafata prajiturii linii bine definite.

Pofta buna! 😉

Prajitura de casa cu ciocolata

 

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Nicole says:

    Am facut-o ieri si in dimineata asta am observat ca nu e întărită crema ,nu e ferma la fel ca la celelalte prăjituri cu mascarpone.Oare de ce?laptele condensat oare?

    • Crema nu este teapana, dar este indeajuns de ferma incat sa poata fi spritata sau sa trasezi modele cu furculita pe suprafata prajiturii

  2. Alexandra says:

    Buna ziua! As avea o mica intrebare: Galbenusurile si mascarpone le pun dupa de am luat de pe baie de aburi ciocolata ?

  3. Eduard says:

    Felicitari si multumiri pentru retete, dar si pentru facilitatile oferite de site, prin posibilitatea de a tipari direct si/sau de a salva retetele in format PDF.

    Sunt multe site-uri/blog-uri dedicate care ofera retete, dar le protejeaza la copiere si printare.

  4. Adriana C says:

    In locul laptelui condensat neindulcit se poate folosi smantana pentru frisca 30% grasime ?

  5. Dana says:

    De ce nu mai apar ingredientele?? Puteti sa mi le spuneti , va rog

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu frisca si fondant de ciocolata

Prajitura cu frisca si fondant de ciocolata

Anul 2018 nu l-am inceput in cea mai buna forma, ceva probleme de sanatate tinandu-ma departe de ceea ce-mi place mie cel mai mult, sa fac torturi si prajituri de casa. Am mai facut cate ceva pe ici pe colo pentru cei dragi, dar nimic elaborat. Asa ca, atunci cand […]

Prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca

Prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca

De Craciun mi-am dorit mult sa fac prajitura Carpati. N-a fost sa fie, dar promit ca o voi face curand. Pana una alta trebuia sa fac ceva cu foile ce le copsesem deja. Crema de smantana cu nuca a fost cea mai simpla si mai rapida optiune, dar nu ne-a […]

Prajitura Snickers cu ciocolata alba

Prajitura Snickers cu ciocolata alba

Prajitura Snickers am mai facut candva, dar intr-o alta varianta, cu multa ciocolata, asa cum imi place mie 😀 Combinatia din prajitura Snickers de azi o aveam in plan de multa vreme, ciocolata alba-ciocolata neagra-caramel-nuca, dar nu-mi gaseam inca un motiv sa ma apuc de ea. Si cum la noi […]

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao este o prajitura destul de simpla. Blaturi de pandispan cu vanilie si inca o foaie de bezea cu cacao, umplute cu crema de ciocolata alba. Va asigur ca va avea succes! 😉 Mod de preparare Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu […]