Prajitura „Trufa de ciocolata”

de Miha
76878 vizualizări
Prajitura trufa de ciocolata

 

 

Nu se putea sa gasesc de postat azi vreo reteta de prajitura mai potrivita decat prajitura „Trufa de ciocolata” Pentru ca, nu-i asa? avem atatea motive de sarbatorit! Unii sarbatoresc Valentine’s Day, unii se bucura ca maine incepe scoala… 😀 Si cum putem sarbatori altfel decat cu multa, multa ciocolata? :))))

Mi-a placut tare mult cum a iesit crema de la tortul „Trufa de ciocolata”, astfel ca am tinut mortis sa fac o re-editare, dar sub forma de prajitura 😉

Prajitura trufa de ciocolata

Prajitura Trufa de ciocolata

Nu se putea sa gasesc de postat azi vreo reteta de prajitura mai potrivita decat prajitura „Trufa de ciocolata” Pentru ca, nu-i… Prajituri prajitura cu ciocolata European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.2/5
( 16 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • esenta de rom
  • un varf lingurita praf de copt
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 300 g ciocolata amaruie (54% cacao)
  • 200 ml lapte condensat (neindulcit)
  • 500 g mascarpone
  • 2 galbenusuri (se poate si fara)
  • esenta de vanilie dupa gust
  • Pentru insiropat:
  • 250 ml lapte
  • 3-4 linguri Nesquik

Mod de preparare Prajitura „Trufa de ciocolata”:

Blat de prajitura:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului.

Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de rom, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.

Faina o cernem impreuna cu cacaoa si praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric, cu ventilatie), pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.

Blatul se scoate pe un gratar, cu fundul in sus, se scoate hartia de copt si se lasa la racit, dupa care se taie in 3 felii subtiri.

Crema de ciocolata:

Se toarna laptele condensat peste ciocolata rupta bucatele si se pun pe baie de abur pana se topeste ciocolata si compozitia se omogenizeaza. Se adauga cele 2 galbenusuri si se amesteca bine cu mixerul. Mixand continuu se adauga mascarpone, iar la sfarsit vanilie dupa gust. Se pune la rece pana incepe sa se ingroase.

Crema se imparte in 3 parti si se repartizeaza intre cele 3 felii de blat insiropate cu laptele in care am dizolvat Nesquik.

Cum se face prajitura de casa cu ciocolata

Prajitura asamblata se da la rece pana crema se intareste foarte bine. Stii ca este bine intarita atunci cand poti trasa cu furculita pe suprafata prajiturii linii bine definite.

Pofta buna! 😉

Prajitura de casa cu ciocolata

 

poate vă plac și rețetele

14 comentarii

mikyro 16 februarie 2016 - 11:50

delicioasa

Răspuns
Nicole 18 februarie 2016 - 9:33

Am facut-o ieri si in dimineata asta am observat ca nu e întărită crema ,nu e ferma la fel ca la celelalte prăjituri cu mascarpone.Oare de ce?laptele condensat oare?

Răspuns
Miha 18 februarie 2016 - 11:21

Crema nu este teapana, dar este indeajuns de ferma incat sa poata fi spritata sau sa trasezi modele cu furculita pe suprafata prajiturii

Răspuns
Alexandra 31 martie 2016 - 13:14

Buna ziua! As avea o mica intrebare: Galbenusurile si mascarpone le pun dupa de am luat de pe baie de aburi ciocolata ?

Răspuns
Miha 31 martie 2016 - 14:51

da, se pun in crema calda.

Răspuns
Alexandra 31 martie 2016 - 17:20

Multumesc mult !

Răspuns
Eduard 28 iunie 2016 - 15:13

Felicitari si multumiri pentru retete, dar si pentru facilitatile oferite de site, prin posibilitatea de a tipari direct si/sau de a salva retetele in format PDF.

Sunt multe site-uri/blog-uri dedicate care ofera retete, dar le protejeaza la copiere si printare.

Răspuns
Miha 1 iulie 2016 - 11:07

Multumesc Eduard!

Răspuns
Adriana C 3 februarie 2017 - 9:51

In locul laptelui condensat neindulcit se poate folosi smantana pentru frisca 30% grasime ?

Răspuns
Miha 3 februarie 2017 - 9:53

da 😉

Răspuns
Dana 11 aprilie 2017 - 19:36

De ce nu mai apar ingredientele?? Puteti sa mi le spuneti , va rog

Răspuns
Miha 13 aprilie 2017 - 23:27

am rezolvat, acum se vad.
Multumesc 🙂

Răspuns
Vio 30 aprilie 2021 - 10:18

Bună ziua,ciocolata topită trebui sa fie rece când se adaugă mascraponele??Iar mascraponele se adaugă de la frigider sau sa fie ținut la temperatura camerei???Vă mulțumesc frumos!!

Răspuns
Miha 30 aprilie 2021 - 14:42

Mascarponele se pune in crema calda si poate fi si rece, de la frigider

Răspuns

Lasă un răspuns