Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura turnata cu visine

Imi place ciocolata si orice prajitura cu ciocolata 🙂 dar vara prefer sa fac prajituri cu fructe, cu orice fel de fructe. Dintre toate pot sa spun ca prajitura cu visine e cea mai buna, dar prajitura turnata cu visine le intrece pe toate 😉

Prajitura cu visine

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • visine fara samburi (atat cat incap intr-un borcan de 800 g)
  • ~150 g zahar (sau mai mult, in functie de cat de acre sunt visinele si cat preferati de dulce)
  • 2 linguri amidon
loading...

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine:

Umplutura:

Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca.

Aluat:

Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, intocmai ca si cea de chec.

Se toarna jumatate din compozitie in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 de grade (150 grade cuptor electric, cu ventilatie) pentru 10-15 minute, pana blatul prinde consistenta.

Visine pentru prajituri

Se scoate tava, se repartizeaza uniform umplutura de visine si se acopera cu cealalta jumatate de aluat. Se da din nou la cuptor pentru cca 30 de minute, pana prajitura turnata cu visine se rumeneste usor deasupra.

Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca.

Cum se face prajitura cu visine

Pofta buna! 😉

Prajitura pufoasa cu visine

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. olivia says:

    Este o prajitura inedita si de actualitate.Multumesc.

  2. Iti vizites des site-ul, faci niste prajituri incredibile, foarte tare. Mult succes si sper sa-mi iasa si mie 😀

  3. Arata foarte bine, sotului ii plac parjiturile, dar nu prea am timp sa-i fac, in week-end o sa-l surprind. 🙂

  4. Pingback: Prajitura turnata cu gem si nuca

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]

Prajitura cu branza si sos de capsuni

Prajitura cu branza si sos de capsuni

Mod de preparare Prajitura cu branza si sos de capsuni: Intr-un castron incapator punem branza, zaharul, smantana si smantana pentru frisca, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Mixam bine cu blenderul vertical, pana obtinem o crema fina de branza. Adaugam pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare. Adaugam faina […]