Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura Twix

Prajitura cu caramel si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • Pentru caramel:
  • o cutie lapte condensat indulcit (350-400 g)
  • 125 g unt
  • 30 g sirop de artar sau miere
  • Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • optional:
  • 1 cubulet de unt
  • 1-2 linguri de lapte
loading...

Mod de preparare Prajitura Twix:

Faina, zaharul si untul se freaca intre degete, pana se obtin niste firimituri. Se presara uniform intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se preseaza bine cu palma. Se coace cam 30 de minute la foc mic (160 C).

Separat, se amesteca intr-un ibric ingredientele pentru caramel. Se pune ibricul mai intai la foc mare, pana incepe sa fiarba compozitia, apoi se da focul la minim si se tine cam 20-30 minute. Se amesteca incontinuu.  Atentie, la inceput, cand compozitia e mai lichida, are tendinta sa dea in foc, in acest caz, se va lua de pe foc periodic, pentru a cobori spuma care se ridica. Caramelul trebuie sa iasa gros, de culoare maro deschis.

Dupa ce s-a racit blatul, se toarna caramelul peste el si se intinde uniform cu lingura. Se da prajitura la rece pentru vreo jumatate de ora.

Pentru glazura se topeste ciocolata si se intinde peste prajitura. Se da la rece pana se intareste glazura.

Sursa de inspiratie by Natalia

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. tu ai mai gasit lapte condensat? eu inca nu…

  2. La noi in Iasi am inteles ca ar fi la Plus,dar n-am ajuns inca acolo…Imi e tare peste mana magazinul asta.

  3. pai o fi si aici la plus, dar sunt in celalalt capat…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]