Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura „Vulcan dulce”

loading...
Prajitura „Vulcan dulce”

* Pentru blat:

* 4 albusuri
* 150 g zahar
* zeama de la o lamaie
* esenta de rom

Albusurile se bat spuma tare. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine lucioasa si face turturi.

Se adauga si esenta de rom. Se coace la foc mic, cu usa cuptorului deschisa (100 grade),pana blatul de bezea devine uscat,in jur de 4 ore.

* Pentru gogosele:

* 100 g unt
* 1 cana faina
* 250 ml apa
* 1/2 lingurita de sare
* 3 oua

Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea.
Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata deodata si amestecam energic cu un tel,pana se desprinde aluatul de pe vas.
Lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.
Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt.

Se coc la foc iute pentru 15 minute,apoi inca 10 minute la foc moderat.

* Umplutura:

* 300ml frisca lichida
* 150 g zahar

Zaharul se topeste, apoi acoperim gogoselele cu fire de caramel, cu ajutorul unei furculite. Restul de caramel se pune pe un blat uns cu ulei si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit il punem intr-o punga si-l sfaramam cu ciocanul de snitele. ­čÖé

Asezam blatul pe un platou, apoi acoperim cu frisca batuta, sub forma de cupola. Presaram cu caramelul sfaramat si „ornam” cu gogoselele glazurate.

Un desert tare bun!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Mmm… ce bunatate!
    Iti vine un chef sa-l mananci.

  2. tare delicios trebuie să fie desertul tău. o săptămână bună.

  3. Mama cuscra, cite dulciuri mai faci mataluta… frumoase, gustoase si aratoase… Dar eu ma multumesc sa le admir, ca daca maninc atita dulce, dau in … de ala zaharat… Fericito, nici macar nu te ingrasi, iar eu pun fiecare g pe unde nu trebuie… Ufff, te invidiez…

  4. Dulceee, atat de dulceee! Cum ti-a rezistat bezeaua sub patura de frisca dupa o zi? Dulcele acesta cred ca trebuie consumat in aceeasi zi cand este facut, pentru ca a doua zi, cu siguranta, bezeaua nu mai poate fi atat de crocanta.

    Bezea, bezea, febletea mea!

  5. Daniela, ai mare dreptate. Eu una am avut un chef nebun. :))

    Pup!

  6. Multumesc adi de vizita. Te pup si o zi buna!

  7. Cuscra, asa este…sunt o norocoasa. Ca la cat is de poftcioasa nu stiu ce ma faceam. :)))

  8. Gabriela, blatul de bezea a fost destul de gros si s-a mentinut destul de bine si a doua zi. Nu mai mult ca dupa aceea n-a mai fost. :)))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura Snickers cu ciocolata alba

Prajitura Snickers cu ciocolata alba

Prajitura Snickers am mai facut candva, dar intr-o alta varianta, cu multa ciocolata, asa cum imi place mie ­čśÇ Combinatia din prajitura Snickers de azi o aveam in plan de multa vreme, ciocolata alba-ciocolata neagra-caramel-nuca, dar nu-mi gaseam inca un motiv sa ma apuc de ea. Si cum la noi […]

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao este o prajitura destul de simpla. Blaturi de pandispan cu vanilie si inca o foaie de bezea cu cacao, umplute cu crema de ciocolata alba. Va asigur ca va avea succes! ­čśë Mod de preparare Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu […]

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba a fost in cazul meu solutia salvatoare pentru niste banane ce nu le mai voia nimeni, cat si cea mai eficienta cale de a astampara pofta de „ceva bun”. Desigur, prajitura poate fi finisata si ornata daca doriti neaparat sau daca aveti […]

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Am descoperit de curand ca lamaia in combinatie cu nuca de cocos este extraordinara. Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie este cea mai simpla prajitura pe care o puteam face ca sa pot combina cele 2 arome. A fost un deliciu! ­čÖé Prajitura cu blat de cocos […]