Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura “Vulcan dulce”

Prajitura “Vulcan dulce”

* Pentru blat:

* 4 albusuri
* 150 g zahar
* zeama de la o lamaie
* esenta de rom

Albusurile se bat spuma tare. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine lucioasa si face turturi.

Se adauga si esenta de rom. Se coace la foc mic, cu usa cuptorului deschisa (100 grade),pana blatul de bezea devine uscat,in jur de 4 ore.

* Pentru gogosele:

* 100 g unt
* 1 cana faina
* 250 ml apa
* 1/2 lingurita de sare
* 3 oua

Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea.
Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata deodata si amestecam energic cu un tel,pana se desprinde aluatul de pe vas.
Lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.
Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt.

Se coc la foc iute pentru 15 minute,apoi inca 10 minute la foc moderat.

* Umplutura:

* 300ml frisca lichida
* 150 g zahar

Zaharul se topeste, apoi acoperim gogoselele cu fire de caramel, cu ajutorul unei furculite. Restul de caramel se pune pe un blat uns cu ulei si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit il punem intr-o punga si-l sfaramam cu ciocanul de snitele. :)

Asezam blatul pe un platou, apoi acoperim cu frisca batuta, sub forma de cupola. Presaram cu caramelul sfaramat si “ornam” cu gogoselele glazurate.

Un desert tare bun!

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Mmm… ce bunatate!
    Iti vine un chef sa-l mananci.

  2. tare delicios trebuie să fie desertul tău. o săptămână bună.

  3. Mama cuscra, cite dulciuri mai faci mataluta… frumoase, gustoase si aratoase… Dar eu ma multumesc sa le admir, ca daca maninc atita dulce, dau in … de ala zaharat… Fericito, nici macar nu te ingrasi, iar eu pun fiecare g pe unde nu trebuie… Ufff, te invidiez…

  4. Dulceee, atat de dulceee! Cum ti-a rezistat bezeaua sub patura de frisca dupa o zi? Dulcele acesta cred ca trebuie consumat in aceeasi zi cand este facut, pentru ca a doua zi, cu siguranta, bezeaua nu mai poate fi atat de crocanta.

    Bezea, bezea, febletea mea!

  5. Daniela, ai mare dreptate. Eu una am avut un chef nebun. :))

    Pup!

  6. Multumesc adi de vizita. Te pup si o zi buna!

  7. Cuscra, asa este…sunt o norocoasa. Ca la cat is de poftcioasa nu stiu ce ma faceam. :)))

  8. Gabriela, blatul de bezea a fost destul de gros si s-a mentinut destul de bine si a doua zi. Nu mai mult ca dupa aceea n-a mai fost. :)))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Prajitura cu banane caramelizate

Prajitura cu banane caramelizate

Mod de preparare Prajitura cu banane caramelizate: Intr-o tigaie punem zaharul la topit. Cand a devenit lichid adaugam smantana pentru frisca si fierbem la foc mic pana se topeste caramelul. Adaugam bananele taiate pe lungime si le acoperim bine cu caramel. Rasturnam cu atentie intr-un vas termorezistent. Mixam ouale cu […]

Prajitura cu visine si crema de vanilie

Prajitura cu visine si crema de vanilie

Mod de preparare Prajitura cu visine si crema de vanilie: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa, ca pentru bezele. Galbenusurile frecate cu ulei se adauga peste albusuri si se amesteca usor, […]

Negresa cu mascarpone si scortisoara

Negresa cu mascarpone si scortisoara

Mod de preparare Negresa cu mascarpone si scortisoara: Blat: Punem intr-un vas ciocolata, untul si cappucino dizolvat intr-o lingura cu apa fierbinte. Punem la foc mic pana cand compozitia devine omogena. Se lasa la racit, apoi se incorporeaza zaharul. Se adauga ouale, unul cate unul, mixand energic dupa fiecare, pana […]

Prajitura cu nuca si crema

Prajitura cu nuca si crema

Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza bine pana obtinem o spuma lucioasa ce se tine bine de paletele mixerului si face tepi la atingere. Adaugam esenta de migdale, nuca macinata si […]