Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura „Vulcan dulce”

Prajitura „Vulcan dulce”

* Pentru blat:

* 4 albusuri
* 150 g zahar
* zeama de la o lamaie
* esenta de rom

Albusurile se bat spuma tare. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine lucioasa si face turturi.

Se adauga si esenta de rom. Se coace la foc mic, cu usa cuptorului deschisa (100 grade),pana blatul de bezea devine uscat,in jur de 4 ore.

* Pentru gogosele:

* 100 g unt
* 1 cana faina
* 250 ml apa
* 1/2 lingurita de sare
* 3 oua

Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea.
Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata deodata si amestecam energic cu un tel,pana se desprinde aluatul de pe vas.
Lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.
Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt.

Se coc la foc iute pentru 15 minute,apoi inca 10 minute la foc moderat.

* Umplutura:

* 300ml frisca lichida
* 150 g zahar

Zaharul se topeste, apoi acoperim gogoselele cu fire de caramel, cu ajutorul unei furculite. Restul de caramel se pune pe un blat uns cu ulei si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit il punem intr-o punga si-l sfaramam cu ciocanul de snitele. ­čÖé

Asezam blatul pe un platou, apoi acoperim cu frisca batuta, sub forma de cupola. Presaram cu caramelul sfaramat si „ornam” cu gogoselele glazurate.

Un desert tare bun!

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Mmm… ce bunatate!
    Iti vine un chef sa-l mananci.

  2. tare delicios trebuie să fie desertul tău. o săptămână bună.

  3. Mama cuscra, cite dulciuri mai faci mataluta… frumoase, gustoase si aratoase… Dar eu ma multumesc sa le admir, ca daca maninc atita dulce, dau in … de ala zaharat… Fericito, nici macar nu te ingrasi, iar eu pun fiecare g pe unde nu trebuie… Ufff, te invidiez…

  4. Dulceee, atat de dulceee! Cum ti-a rezistat bezeaua sub patura de frisca dupa o zi? Dulcele acesta cred ca trebuie consumat in aceeasi zi cand este facut, pentru ca a doua zi, cu siguranta, bezeaua nu mai poate fi atat de crocanta.

    Bezea, bezea, febletea mea!

  5. Daniela, ai mare dreptate. Eu una am avut un chef nebun. :))

    Pup!

  6. Multumesc adi de vizita. Te pup si o zi buna!

  7. Cuscra, asa este…sunt o norocoasa. Ca la cat is de poftcioasa nu stiu ce ma faceam. :)))

  8. Gabriela, blatul de bezea a fost destul de gros si s-a mentinut destul de bine si a doua zi. Nu mai mult ca dupa aceea n-a mai fost. :)))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Mod de preparare Prajitura cu prune si bezea: Blat: Mixeaza untul moale cu zaharul pudra si un praf de sare pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adauga galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare. Amesteca faina cu praful de copt si adauga peste compozitie. Amesteca […]

Prajitura cu prune facute budinca

Prajitura cu prune facute budinca

Mod de preparare Prajitura cu prune facute budinca: Umplutura: Peste prunele curatate de coaja si samburi pune zaharul, apoi paseaza-le cu blenderul vertical. Presara amidonul deasupra, amesteca bine sa nu se formeze cocoloase, apoi pune vasul pe foc mic si amestecand continuu fierbe pana compozitia se ingroasa. Lasa putin sa […]

Prajitura turnata cu branza

Prajitura turnata cu branza

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, intocmai […]

Cheesecake cu ciocolata (fara coacere)

Cheesecake cu ciocolata (fara coacere)

Mod de preparare Cheesecake cu ciocolata (fara coacere): Blat: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava (20 cm diametru) cu […]