Prajituri

Prajitura Zburlita cu ciocolata

loading...

L-am antrenat pe Robert,din nou,in prepararea unei prajituri.Dupa succesul ce l-a avut cu inghetata cu lamaie,a inceput sa-i placa la bucatarie. :))
Nu stiu de ce,dar blatul de biscuit nu s-a inmuiat,desi crema a fost facuta cu unt. Replica lui Robert cand a vazut-o taiata,a fost: „Zburlita asta e facuta de mine?” :)) Si Zburlita i-a ramas numele. :))

Trecand peste aspect,a fost o prajitura foarte buna. 😉 Am si martori! :)))

Pentru blaturile de biscuit avem nevoie de:

2 cani faina
100 g unt
100 g zahar
2 oua
1 varf de cutit cu bicarbonat

Toate ingredientele le-am pus la masina de paine.Am obtinut un aluat elastic si nelipicios,pe care l-am impartit in 2 parti.

Am intins aluatul cat mai subtire

si am copt pe dosul tavii tapetate cu faina.

Am avut un rest de aluat,pe care am exersat taiatul si memorarea de diferite forme geometrice. 🙂

Pentru blatul 2 avem nevoie de:

5 oua
150 g zahar
2 cani de nuca macinata

Mai intai am macinat nuca.

O munca tare istovitoare. 🙂

Separam albusurile de galbenusuri si le mixam spuma tare impreuna cu zaharul si un praf de sare.Adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare.Urmeaza si nuca,omogenizam.

Turnam compozitia obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in jur de 40 de minute.Lasam la racit.

Pentru crema avem nevoie de:

200 g unt
3 oua
100 g zahar
5 linguri cacao

Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema.

Adaugam cacaoa si punem pe foc mic,amestecand continuu.Cand incepe sa se ingroase,dam deoparte,lasam sa se raceasca,dupa care adaugam untul frecat.

Peste primul blat de biscuit punem jumatate din crema.Acoperim cu blatul cu nuca.Punem si cealalta jumatate de crema si al doilea blat de biscuit.

Dam la rece pana a doua zi,dupa care se portioneaza.

loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Hmmm,arata delicios,:))..retinut reteta,:))…ma gandeam ca poate trebuie sa stea vreo doua zile la frigider sa se inmoaie blatul acela de biscuit?!…stiu ca ale mele blaturile care le coc pe dosul foi si au bicarbonat le las 2 zile sa se inmoaie…oricum mersic mult de reteta!
    Pupici lui Robert patiserul,:))…scump tare!!

  2. patiserul e scump foc,il pup,iar pe mami o felicit!cred ca azi e numai buna praji!

  3. Mirela,deci asta e secretul?Sa rezisti 2 zile pana sa mananci prajitura? :)) Hmmm…nu cam mult? :)))

  4. Multumesc draga Alison!Pupici cu lipici!

  5. Sperand sa-ti faca placere,te astept la mine pe blog sa-ti ridici un premiu.
    Pentru o super bucatareasa,cu drag goldie.

  6. Miha,hihihihi…da,cam greu sa rezisti,dar…merita,ca apoi e moale,faina,:)))…pupici!

  7. Treci pe la mine dupa un premiu dulce 🙂 Cu dedicatie speciala pentru Robert !

  8. Multumesc Ala! Acu vin! 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]