Prajituri

Prajitura Zburlita cu ciocolata

loading...

L-am antrenat pe Robert,din nou,in prepararea unei prajituri.Dupa succesul ce l-a avut cu inghetata cu lamaie,a inceput sa-i placa la bucatarie. :))
Nu stiu de ce,dar blatul de biscuit nu s-a inmuiat,desi crema a fost facuta cu unt. Replica lui Robert cand a vazut-o taiata,a fost: „Zburlita asta e facuta de mine?” :)) Si Zburlita i-a ramas numele. :))

Trecand peste aspect,a fost o prajitura foarte buna. 😉 Am si martori! :)))

Pentru blaturile de biscuit avem nevoie de:

2 cani faina
100 g unt
100 g zahar
2 oua
1 varf de cutit cu bicarbonat

Toate ingredientele le-am pus la masina de paine.Am obtinut un aluat elastic si nelipicios,pe care l-am impartit in 2 parti.

Am intins aluatul cat mai subtire

si am copt pe dosul tavii tapetate cu faina.

Am avut un rest de aluat,pe care am exersat taiatul si memorarea de diferite forme geometrice. 🙂

Pentru blatul 2 avem nevoie de:

5 oua
150 g zahar
2 cani de nuca macinata

Mai intai am macinat nuca.

O munca tare istovitoare. 🙂

Separam albusurile de galbenusuri si le mixam spuma tare impreuna cu zaharul si un praf de sare.Adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare.Urmeaza si nuca,omogenizam.

Turnam compozitia obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in jur de 40 de minute.Lasam la racit.

Pentru crema avem nevoie de:

200 g unt
3 oua
100 g zahar
5 linguri cacao

Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema.

Adaugam cacaoa si punem pe foc mic,amestecand continuu.Cand incepe sa se ingroase,dam deoparte,lasam sa se raceasca,dupa care adaugam untul frecat.

Peste primul blat de biscuit punem jumatate din crema.Acoperim cu blatul cu nuca.Punem si cealalta jumatate de crema si al doilea blat de biscuit.

Dam la rece pana a doua zi,dupa care se portioneaza.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Hmmm,arata delicios,:))..retinut reteta,:))…ma gandeam ca poate trebuie sa stea vreo doua zile la frigider sa se inmoaie blatul acela de biscuit?!…stiu ca ale mele blaturile care le coc pe dosul foi si au bicarbonat le las 2 zile sa se inmoaie…oricum mersic mult de reteta!
    Pupici lui Robert patiserul,:))…scump tare!!

  2. patiserul e scump foc,il pup,iar pe mami o felicit!cred ca azi e numai buna praji!

  3. Mirela,deci asta e secretul?Sa rezisti 2 zile pana sa mananci prajitura? :)) Hmmm…nu cam mult? :)))

  4. Multumesc draga Alison!Pupici cu lipici!

  5. Sperand sa-ti faca placere,te astept la mine pe blog sa-ti ridici un premiu.
    Pentru o super bucatareasa,cu drag goldie.

  6. Miha,hihihihi…da,cam greu sa rezisti,dar…merita,ca apoi e moale,faina,:)))…pupici!

  7. Treci pe la mine dupa un premiu dulce 🙂 Cu dedicatie speciala pentru Robert !

  8. Multumesc Ala! Acu vin! 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura Snickers cu ciocolata alba

Prajitura Snickers cu ciocolata alba

Prajitura Snickers am mai facut candva, dar intr-o alta varianta, cu multa ciocolata, asa cum imi place mie 😀 Combinatia din prajitura Snickers de azi o aveam in plan de multa vreme, ciocolata alba-ciocolata neagra-caramel-nuca, dar nu-mi gaseam inca un motiv sa ma apuc de ea. Si cum la noi […]

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao este o prajitura destul de simpla. Blaturi de pandispan cu vanilie si inca o foaie de bezea cu cacao, umplute cu crema de ciocolata alba. Va asigur ca va avea succes! 😉 Mod de preparare Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu […]

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba a fost in cazul meu solutia salvatoare pentru niste banane ce nu le mai voia nimeni, cat si cea mai eficienta cale de a astampara pofta de „ceva bun”. Desigur, prajitura poate fi finisata si ornata daca doriti neaparat sau daca aveti […]

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Am descoperit de curand ca lamaia in combinatie cu nuca de cocos este extraordinara. Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie este cea mai simpla prajitura pe care o puteam face ca sa pot combina cele 2 arome. A fost un deliciu! 🙂 Prajitura cu blat de cocos […]