Prajituri / Retete de prajituri

Prajiturele cu zmeura

Reteta Prajiturele cu zmeura

Prajitura cu ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 2 pahare nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri pesmet de biscuit
  • 1/2 pahar de apă
  • Pentru glazura avem nevoie de:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
loading...

Mod de preparare Prajiturele cu zmeura:

Blat:

Nuca, zaharul si apa se pun la foc mic. Se fierb pana se ingroasa si incepe sa miroase a nuca prajita 🙂 Apoi se adauga cacaoa si pesmetul de biscuit. Se amesteca bine si se lasa la racit. Cand s-a racorit se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecandu-se energic dupa fiecare. In final, se adauga albusurile batute spuma tare ca pentru bezea. Se coace in forma (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt timp de 40 de minute. Blatul nu trebuie sa fie uscat.

Glazura de ciocolata:

Topim ciocolata impreuna cu untul si frisca. Lasam la racit si cand se ingroasa putin o punem peste blatul copt si racit. Cu un cutit bine ascutit taiem blatul in patratele,pe care le ornam cu frisca si zmeura.

Prajitura cu ciocolata ornata cu frisca si zmeura

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Foarte bine arata !

  2. delicios! merge blatul si cu o crema? ar mai trebui insiropat? te puppp!

  3. Lissa,multumesc! Pup!

  4. Flori,blatul iese destul de „umed”…nu mai necesita insiropare.
    Da,merge si cu crema.Eu am folosit acest blat si la „Iepurasii ciocoholici” 🙂
    Pup si de la noi!

  5. multumesc,miha, o notez si o fac la pitacul cel mare.

  6. M-ai innebunit cu prajiturica asta. Este si buna, si usor de facut. Mersi!

  7. Diana,ma bucur tare mult ca ti-a placut prajiturica mea!Sper sa-ti placa si dupa ce o vei face. :))

  8. Hmmmmmmmm,iar salivez,:)
    Miha,ma omori cu prajiturelele tale…ce norocoasa e cuscra-ta ca vine la tine,:))…as vrea sa fiu si eu o pasarica,sa ma furisez ,sa fiu cu voi,sa pap din toate bunataturile,:))
    Te pupic dulce!

  9. Si eu, si eu… vreau o prajiturica, ofer in schimb zmeurica…
    Mirela, n-auzisi ca ma laudai ca-s grasa, deci… nu pap decit daca insista cuscra…

  10. Danutza,lasa mai ca nu esti grasa…papa linistita si sa te gandesti si la mine cand iei o imbucatura,:))…pup la voi!!!
    Miha,pe unde umblii?
    Sunt ok copii?

  11. Aici sunt draga mea! Inca n-am subcombat! Ma lupt din greu cu crizele de personalitate ! :))

  12. foaret apetisanta prajitura imi curg balele :p

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]