Prajituri / Retete de prajituri

Prajituri cu cirese

Va spuneam la prajitura cu capsuni ca o puteti face cu orice alte fructe aveti la dispozitie. Eu am avut de data asta niste cirese, dar am copt in forme mici de briose. Asta pentru ca sunt mai usor de pus la pachetelul de la scoala 😉

Prajitura pufoasa cu cirese

Ingrediente

  • 4 oua
  • 125 g zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 140 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • cirese
loading...

Mod de preparare Prajituri cu cirese:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului si va face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului.

Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri.

Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.

Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitie. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula cu miscari usoare, de jos in sus.

Repartizam compozitia in forme si punem deasupra cirese fara samburi.

Preparare prajitura cu cirese

Dam la cuptor la foc mediu pentru cca 25 de minute, pana prajiturile se rumenesc usor si trec testul cu scobitoarea.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu cirese

Prajituri cu cirese

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Diana says:

    Iar praji ? moama, moama … cam mult rasfat . 🙂

  2. De sezon 🙂

  3. Am pus și un pic de frișcă pe ele. Nu am regretat… 😀

  4. Arata foarte bine. si ideea cu frisca e excelenta. depinde de ce flavour prefera fiecare. unii vor sa simta mai mult gustul de fructe, dar merita incercata si varianta cu frisca;)

  5. Geta says:

    Buna ziua si La multi ani! Va doresc un an cu bucurii si realizari.
    Va rog spuneti-mi unde gasesc forme de briose ca ale dv, din silicon? Multumesc.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Mod de preparare Prajitura cu doua feluri de ciocolata: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu uleiul […]

Prajitura cu foi si crema de portocale

Prajitura cu foi si crema de portocale

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de portocale: Blat: Vom imparti ingredientele in 2 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate […]

Prajitura cu gem si aluat razuit

Prajitura cu gem si aluat razuit

Mod de preparare Prajitura cu gem si aluat razuit: Mixam untul moale (lasat la temperatura camerei)  cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam esenta de vanilie, coaja de lamaie, galbenusurile si oul intreg si mixam din nou pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt […]

Prajitura cu ciocolata si caramel

Prajitura cu ciocolata si caramel

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si caramel: Intr-un castron amesteca faina, cacaoa, praful de copt si un praf de sare. Intr-un alt castron mixeaza ouale, zaharul si esenta de vanilie pana acestea se albesc si aproape ca isi tripleaza volumul. Desi poate parea greu, sa stiti ca nu dureaza […]