Prajituri / Retete de prajituri

Prajituri cu mousse de ciocolata alba

Blat cu ciocolata, mousse de ciocolata alba, glazura de ciocolata amaruie ce se prelinge delicios si hop! si-o trufa de ciocolata cocotata mot :)) E multa ciocolata 😉 dar asamblata in forme mici, suficient cat sa-ti incarci bateriile pentru o noua saptamana

Prajitura cu ciocolata si trufe

Ingrediente

 

  • Blat:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 25 g unt
  • 25 ml ulei
  • 25 ml smantana pentru frisca
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Mousse de ciocolata alba:
  • 300 g ciocolata alba
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 10 g gelatina
  • zeama de lamaie
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • lapte cat glazura sa ajunga la consistenta dorita
  • trufe de ciocolata pentru decor

 

loading...

Mod de preparare Prajituri cu mousse de ciocolata alba:

Blat:

Topim ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul, uleiul si smantana pentru frisca, apoi lasam la racit. Adaugam galbenusurile, apoi cernem deasupra faina si praful de copt. Omogenizam si aromam dupa gust cu esenta de rom.

Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin o spuma tare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Bezeaua o vom incorpora in compozitia cu ciocolata, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc mediu, pentru cca 20 de minute, in functie de cuptor. Scoatem pe un gratar si lasam la racit, cu tot cu hartia de copt.

Mousse de ciocolata alba:

Gelatina se puna la hidratat in apa rece, atata apa cat sa fie acoperita gelatina.

Peste ciocolata rupta bucatele se toarna jumatate din cantitatea de smantana pentru frisca si se topeste la foc mic, fara a da in clocot. Se da deoparte, se lasa sa se racoreasca, atat cat sa fie suportabil la deget si se incorporeaza gelatina. Se da la rece pana crema de ciocolata se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

Restul de smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Crema de ciocolata alba se mixeaza putin,  cat sa devina omogena, apoi se adauga frisca batuta si o incorporam amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Se aromeaza dupa gust cu zeama de lamaie.

Glazura de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele se topeste pe baine marie (sau la microunde). Se adauga apoi lapte putin cate putin, pana glazura de ciocolata ajunge la consistenta dorita

Blatul il taiem cu un inel metalic (6 cm diametru), acelasi inel in care vom monta prajiturile. Punem cate un cerc de blat in fiecare inel si repartizam mousse-ul de ciocolata alba in fiecare dintre ele. Dam la rece pana se intareste crema.

Scoatem prajiturile din forme si le „dichisim” cu glazura de ciocolata si trufe de ciocolata.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu mousse de ciocolata

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

16 Comentarii

  1. mamamia!!!!!!! je crois que je vais mourir juste de regarder, hummmmm…… ça me fait saliver, une vrai délice, bravo!
    bisous

  2. camy says:

    Wooow !

    …am mai spus eu ca tu esti regina dulciurilor!!!

  3. trebuie sa ai un talent nascut sa faci asemenea creati, deja o poti o poti numi arta

  4. Mihaela says:

    Arata foarte bine! Am incercat si eu reteta, insa blatul de jos mi-a iesit sfaramicios. 🙁 .

    • Blatul este moale si cu o consistenta umeda, de aceea nici nu necesita insiropare.
      Nu stiude ce al tau a iesit sfaramicios… poate l-ai tinut prea mult la cuptor?

  5. elena says:

    In primul rand..BUNA si felicitari pt tot ce faceti!!As dori sa stiu aprox de cete forme am nevoie pt aceste prajiturele?Arata fabulos…felicitari!

  6. elena says:

    In primul rand..BUNA si felicitari pt tot ce faceti!!As dori sa stiu aprox de cate forme am nevoie pt aceste prajiturele?Arata fabulos…felicitari!

    • elena says:

      Iti multumesc pt raspuns ,deci imi trebuiesc 9 forme sa cumpar …pupici

      • Ideal asa ar fi, sa ai mai multe forme. Dar te poti descurca si cu mai putine, punand la congelator sa se intareasca mai repede crema.
        Sau faci intr-o forma mai mare… 😉

  7. Camelia says:

    Cate porti ne iasa dintr-o tava te rog

  8. Bratu Cerasela says:

    Buna de ce se pune zeama de lamaie in mousse este gretos?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]