Dulciuri / Inghetata

Profiterol

loading...

Un desert ce-mi aduce aminte de copilarie…Cand ieseam duminica in oras si mergeam la cofetarie,profiterolul era in cap de lista…:)

Profiterol

Pentru choux-uri avem nevoie de:

200 g unt
2 cani faina
500 ml apa
1 lingurita de sare
6 oua

Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea.
Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata deodata si amestecam energic cu un tel,pana se desprinde aluatul de pe vas.
Lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.
Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt.

Se coc la foc iute pentru 15 minute,apoi inca 10 minute la foc moderat.

Dupa ce s-au racit se taie capacele si se umplu cu crema de vanilie,preparata din:

2 plicuri Crem Ole
500 ml frisca lichida
300 ml lapte

Se mixeaza praful de budinca cu laptele si frisca pana se obtine o crema consistenta.

In plus mai avem nevoie de:

*inghetata,dupa preferinta.Eu am folosit cu Nesquik,lamaie si mure

*frisca si ciocolata rasa pentru decor

Intr-un bol punem cate 3 gogosele

si inghetata.

Ornam cu frisca si ciocolata rasa.Se poate folosi si un topping de ciocolata,daca aveti la indemana. 🙂

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. Oau, ce bine arata! Felicitari pentru ceea ce faci, ai niste preparate minunate!

  2. mi-ai facut o pofta…

  3. Ce-mi place si mie desertul asta! Numai ca e taaare nerentabil, muncesti la el o gramada, dar il halesti in doi timpi si trei miscari! :)))

  4. Nadia,iti multumesc de aprecieri! Ma stradui si eu cat pot! 🙂

  5. Bucatar maniac (ce nick haios ai!) cu mare drag ti-as oferi o portie!

  6. Natalia,ai mare dreptate! :)) Dar pentru clipele alea de suprema savoare…se merita. 🙂

  7. Ce bine arata imi lasa gura apa . Vreau si eu macar o bucatica.

  8. ce bine arata! nu am facut de mult…cred ca o sa le incerc dar cu o inghetata facuta in casa… felicitari pt reteta…

  9. Oana,multumesc!
    Si eu tot inghetata facuta in casa am folosit! 😉

  10. doina says:

    Draga Miha,am intrat din intamplare aici; Nu am incercat inca nici o reteta de a ta pana acum, dar o sa incerc cu siguranta. Felicitari!
    Nu te-ai gandit sa faci o afacere din pasiunea ta, sa deschizi o …”inghetatarie”, ce-mi place cum suna! Cred ca ai avea mare succes;

    • Multumesc tare mult de gandul bun, Doina! >:D< Sa deschid o cofetarie a mea, micuta si cocheta, mirosind a vanilie si scortisoara 🙂 este visul meu de cativa ani incoace. Din pacate nu stiu cat si daca se va materializa vreodata.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]