Mancaruri cu legume / Mancaruri cu pui / Retete culinare

Pui cu legume in aluat de foietaj

Atunci cand vreau sa fac ceva bun dar rapid prima idee care-mi vine in minte este cea de friptura de pui cu legume la cuptor. Ideea e ca te poti juca cum vrei cu ingredientele, legumele le poti taia marunt-marunt si obtii astfel un delicios sos pentru paste sau le tai felii si astfel e gata tocanita. 🙂

Dar atunci cand vrei sa alungi putin rutina poti servi acest fel de mancare in cosulete de aluat de foietaj. 😉

pui cu legume la cuptor

pui cu legume la cuptor

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui
  • 300 g ciuperci de padure
  • 3 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 3 catei usturoi
  • aluat de foietaj
  • sare si piper
  • oregano si cimbru uscat
  • 2 linguri coniac
  • ulei de masline
loading...

Mod de preparare pui cu legume in aluat de foietaj:

Intr-un vas termorezistent punem legumele curatate si taiate felii.

pui cu legume la-cuptor

Asezam deasupra legumelor pulpele de pui. Saram si piperam, condimentam cu cimbru si oregano dupa gust. Turnam deasupra pulpelor cele 2 linguri de coniac, cateva linguri cu ulei de masline si putina apa.

pui cu legume la cuptor

Acoperim vasul cu un capac si dam la cuptor la foc mediu pentru vreo 30 de minute. Scoatem capacul si lasam la cuptor pana pulpele devin rumene si apetisante.

pui cu legume la cuptor

Scurgem legumele de ulei si le punem intr-un castron. Scoatem carnea de pe oase, o maruntim si o punem in castron peste legume. Omogenizam.

Din aluatul de foietaj decongelat taiem cercuri cu care vom tapeta formele de ceramica, unse cu ulei si tot atatea cercuri un pic mai mici cu care vom acoperi umplutura. Umplem formele cu amestecul de legume si carne, punem cate un capac de aluat si ungem cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte.

pui cu legume la cuptor

Dam formele la cuptor pentru vreo jumatate de ora, pana aluatul se rumeneste usor.

Se serveste cald.

Aceasta este reteta cu care am participat la concursul organizat de Teo in colaborare cu Transavia. Nu am castigat marele premiu (felicitari Anca 😉 ) dar am castigat un premiu surpriza, asa… ca-s eu fata simpatica! 😀

pui-cu-legume-la-cuptor-8

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Macy says:

    Felicitari pentru premiu. Chiar meriti, pare o reteta delicioasa. O intrebare: de unde ai cumparat formele ramekin? Le tot caut dar nu gasesc:(

  2. Ramo says:

    Ti-a luat ceva timp sa gatesti aceasta reteta dar rezultatul e pe masura!Ai incercat sa faci umplutura din ficatei de pui s-au pipote)))?

  3. Ce imi plac aceste preparate.Foarte gustos!

  4. Super, super, super
    Eu am incercat cu spanac, pentru inceputul asta de primavara iti recomand si tie

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Ardei copti cu smantana

Ardei copti cu smantana

Mod de preparare Ardei copti cu smantana: Ardeii copti se curata, li se scot cotoarele si se taie fasii subtiri sau cubulete, dupa preferinta. Se amesteca faina cu smantana si se dilueaza cu putin lapte, amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase. Adaugati fasiile de ardei si puneti pe […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]