Mancaruri cu pui / Retete culinare

Pui cu masline

loading...

* 4 copanele de pui
* 1 ceapa
* 3 catei usturoi
* 1/2 cana de vin alb
* 1/2 cana suc de rosii
* sare si piper
* ghimbir
* 10-12 masline

Copanele de pui se condimenteaza, dupa gust, cu sare, piper si ghimbir. Ceapa se toaca marunt impreuna cu usturoiul si se pun deasupra carnii. Turnam vinul, acoperim vasul si dam la frigider pentru jumatate de ora.

Intr-o tigaie se incinge putin ulei de masline, dupa care se pun copanelele cu tot cu marinata. Se completeaza cu suc de rosii si se da la cuptor pana ce scade sosul si se rumeneste carnea.

Inainte cu de a fi gata, cu vreo 10 minute, se adauga maslinele.

Se serveste cald, cu piure de cartofi si presarat cu verdeata.

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Eu cred ca este foarte bun si fara piureul de cartofi. Mai degraba as incerca ceva salata. Dar gustul trebuie sa fie robust si foarte bun. Felicitari! Daca-ti face placere, Miha, ai la mine doua premii deosebite.

  2. miha,draga mea,la talentul tau,te asteapta deocamdata doar virtual 2 premii.

  3. Ce bine arata………..pot sa ma servesc ?

  4. felicitari pentru noua fata a blogului… Te asteapta la mine o ploaie de premii… Te pup…

  5. Apreciez reteta ta,desi nu sint fan:masline si vin !
    Dar vino te rog pe la mine e ceva special pentru tine!

  6. Interesanta reteta si foarte gustoasa

  7. Anonymous says:

    arata delicios. am o intrebare , vinul este rosu sau alb ? mersi

  8. Vin alb am folosit.
    Multumesc!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]