Mancaruri cu pui / Paste / Retete culinare

Pui cu mustar si cus cus

loading...

* 4 pulpe de pui
* 2 linguri mustar
* boia de ardei
* rozmarin
* cimbru
* 3-4 catei usturoi
* 2 linguri ulei de masline


* Pentru garnitura:

*250 g cus cus
* 50 g unt
* 4 catei usturoi
* patrunjel verde
* sare si piper

Mustarul il amestecam cu usturoi si celelalte condimente, apoi cu uleiul formand o pasta ca o maioneza. Cu aceasta pasta ungem carnea, pe care o invelim in folie si dam la frigider pentru cel putin 1 ora. Scoatem carnea din folie si o punem intr-un vas termorezistent. Dam la cuptor la foc mic, pana se rumeneste si carnea este bine patrunsa.

Intr-o tigaie teflonata prajim usor cus cus-ul in unt topit. Amestecam continuu cu o lingura de lemn. Turnam deasupra 2 cani cu apa fierbinte (cat sa se acopere pastele), acoperim cu un capac si lasam la fiert la foc mic pana scade tot lichidul. Se potriveste gustul de sare si piper. Cand este aproape gata se pun usturoiul pisat si patrunjelul verde tocat.

Se serveste cald.

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. ma tot gandeam sa incerc si eu pastele astea…cum reteta pare foarte simpla,cred ca am sa o incerc!

  2. sunt foarte OK tot ce am vazut eu aici in blog, pozele sunt profi, felicitari!!

    pe tema aceasta (ca si sursa de inspiratie din diferitele bucatarii) recomand meniurile restaurantelor din diferitele bucatarii:

    mancare chinezeasca, ei fac minuni din pui, porc, vita, peste…
    mancarea japoneza
    mancare traditionala
    etc…

  3. Multumesc! 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]