Mancaruri cu pui / Retete culinare

Pui cu smantana si orez

Ceea ce am gatit pentru azi nu e o reteta elaborata, ba din contra…e foarte simpla. In plus, e si foarte gustoasa, copiilor le-a placut foarte mult. O combinatie de orez fiert si o reteta de pui cu smantana, ce ne-o facea mama acasa. Eheeee… ce vremuri… :))

Pui cu smantana

 

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • boabe de piper verde
  • boabe de ienibahar
  • boabe de coriandru
  • 2 foi de dafin
  • ~500 g smantana
  • 1 ceapa
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita amidon
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cana orez
  • verdeata
  • sare
loading...

Mod de preparare Pui cu smantana si orez:

Pieptul de pui taiat cubulete se pune la fiert in apa cu putina sare, condimentele boabe si frunzele de dafin. Se spumuieste de cate ori este nevoie. Cand pieptul de pui este fiert se scoate pe o farfurie si se pastreaza la cald.

Zeama se strecoara. Punem orezul la fiert in aceasta zeama aromata.

Ceapa tocata marunt se caleste usor in putin ulei de masline. Se adauga cubuletele de piept de pui si se rumenesc usor pe toate partile.

Intr-un castron amestecam smantana cu galbenusul, amidonul si usturoiul pisat. Turnam peste carne si omogenizam. Adaugam cateva linguri de orez fiert si mai dam cateva clocote. Potrivim gustul de sare.

Se serveste cald cu restul de orez fiert si verdeata tocata.

Piept de pui cu orez si smantana

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

32 Comentarii

  1. Chiar eram in pana de idei cu mancarica pentru copii. Super idee!

  2. Avand in vedere , ca ultima criza de ficat de la pui cu smantana am facut-o, trec pe aici doar sa te salut si sa-ti multumesc pentru sfaturile legate de calculator. M-au ajutat foarte mult!

  3. Si eu care vroiam sa strig… unde-i puiul… l-ai bucatalit ca sa nu maninc si eu… dar tot gust ca sa vad cum e… Pumpici dulci…

  4. Ce poze minunate

  5. Raluca, ma bucur ca am putut fi de ajutor! Pup si zi buna iti doresc!

  6. Minoki, de la puiul meu cu smantana sigur n-o sa faci crize de ficat. 😛 Poate doar de nervi, pen’ ca nu mai este. :))))

  7. Cuscra draga, te astept la masa. :*

  8. o prezentare impecabila , imi place mult, iar reteta e pe gustul meu 😉 … o zi frumoasa !!

  9. Multumesc Bianka! 🙂

  10. Multumesc Pisicuto! :* :*

  11. Bunut si usor.
    Ce-mi place prezentarea!!!

  12. ce frumos arata! yami!

  13. Usturoi si smantana ?Stii ca nu pot sa rezist la asa ceva,sigur imi place!Te pup Miha!

  14. Super apetisant!!!

  15. Apetisanta! Super prezentare! Puup!

  16. Uite cum arata!felicitari!

  17. n-am mancxat niciodata pui cu smantana in combinatie cu orez fier dar reteta este foarte tentata.pupicei

  18. Anonymous says:

    ………..Poate de la vreo prajeala ti se trage …

  19. mmmmm..che buono….Am sa incerc neaparat 😉 Dar ce-s „boabele de ienibahar” Miha?

  20. Vica, multumesc! :*
    Uite aici informatii despre ienibahar. 🙂 http://condimenteweb.ro/condimente/ienibahar-c81

  21. Anonim, despre mine era vorba in propozitie? :))

  22. Imi place orezul cu pui, dar reteta ta este noua pentru mine. Imi place foarte mult prezentarea. Sa ai o zi buna!!!

  23. Sarah, noua ne-a placut. Si daca a placut copiilor pot spune negresit ca e bun. :))

  24. Vasi, daca iti place si puiul cu smantana, sigur o sa-ti placa si reteta asta. :))
    Multumesc frumos, la fel iti doresc. 😉

  25. Teo, multumesc! :*

  26. Pup Adela, multumesc! :*

  27. Multumesc Licuta. Pupici!

  28. Pupici Flory. Te invit la masa. :* Cand o sa mai fac. :)))

  29. Multumesc Alina! :*

  30. Bunut Gabi, bunut! Multumesc! :*

  31. Multumesc Mandala! :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]