Mancaruri cu pui / Retete culinare

Pui cu sos de rosii si mamaliga la gratar

loading...

De cand am facut reteta de Pui cu sos de rosii si galuste de cartofi, atunci cand sunt in pana de idei apelez la ea. De data aceasta am facut mamaliga la gratar, dupa o idee preluata de la Silvia.

* 4 pulpe de pui
* 2 pahare suc de rosii
* 1/2 capatana de usturoi
* 1 ceapa
* sare si piper
* cimbru


Pulpele le condimentam dupa gust cu sare si cimbru, apoi le punem intr-un vas termorezistent uns cu cateva linguri cu ulei de masline. Turnam deasupra sosul preparat din ceapa si usturoiul tocate marunt si amestecate cu sucul de rosii. Daca mai este nevoie adaugam putina apa. Dam vasul la cuptor la foc mediu, pana scade sosul si pulpele se rumenesc.

* Mamaliga la gratar:

* mamaliga
* unt
* telemea

Se face o mamaliga mai groasa. Cand este gata se adauga putin unt si telemea rasa pe razatoarea cu ochiuri mici. Se omogenizeaza, apoi se intinde in strat de cca 1 – 1.5 cm grosime pe un platou uns cu unt. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se taie patrate sau dreptunghiuri, dupa preferinta. Patratelele de mamaliga se presara cu sare mare, apoi se pun la prajit pe gratarul bine incins.

Pulpele de pui se servesc alaturi de mamaliga prajita si sosul de rosii.

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. mmmm… mi-ai facut pofta… cat de apetisant arataaaaaaa…

  2. offfff…..

  3. Vai ce ma bucur ca ai testat mamaliga la gratar!!! A fost delicioasa nu ? Eu am facut-o in multe variante si intodeauna mi-a placut, pupici si spor in toate .

  4. Vasile Anisoara says:

    vai ce pofta am

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]