Mancaruri cu pui / Retete culinare

Pui in bacon cu sos de telina

loading...

* 1 piept de pui
* 100 g bacon
* 1/2 pahar vin alb
* sare si piper
* rozmarin

* Pentru sosul de telina:

* 1 telina potrivita
* 3 linguri smantana
* 2 catei usturoi
* sare si piper

Pieptul de pui se taie in 2. Fiecare parte se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin, apoi se inveleste in fasiile de bacon.

Se pun intr-un vas termorezistent, se pune 1/2 pahar de apa si 1/2 pahar de vin alb si se da vasul la cuptor la foc mediu pana se rumenesc bucatile de carne.

Intre timp telina curata si taiata cubulete se pune la fiert in apa cu putina sare si cateva boabe de piper. Cand a fiert se strecoara de apa, boabele de piper se arunca si se pune in vasul mixerului vertical. Adaugam sare si piper, daca este necesar, usturoiul si smantana. Mixam totul pana devine o pasta fina.

Bucatile de piept frumos rumenite se feliaza si se servesc alaturi de sosul de telina.

Sursa

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Uite peste ce bunatate dau eu aici!!!!! Ma gandeam eu ca nu somenzi tu si acasuta la tine, multi pupici.

  2. Silvia, am cerut de vo doua ori sa intru in somaj, dar nu mi s-a aprobat cererea. :)))
    Pupici!

  3. Tare bine arata toate, dar eu as gusta din piureul de telina. Tot aman sa-l incerc desi am o telina uriasa-n frigider (poate se strica pana ma decid), dar reteta ta imi suna asa bine ca am s-o sacrific negresit. W-end fain Miha!

  4. Delicios totul si arata foarte bine,numai bunataturi faci si pofticioase pe deasupra!weekend placut!

  5. Poate fi foarte bun. Sos de telina inca nam facut

  6. O combinatie savuroasa.
    Sos de telina am faut,dar piept de pui in bacon nu.
    Imi imaginez cat de crocant si aromat trebuie sa
    fie.
    Merci pentru idee Miha.

  7. cred ca e grozav ! am sa incerc si io sosul tau,desi telina fiarta ,simpla,nu ma omor dupa gustul ei.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]