Mancaruri cu carne de porc / Retete culinare

Pulpa de porc in bacon

O friptura de porc foarte gustoasa, care sunt convinsa ca va avea succes de sarbatori. Se face usor si nu necesita multa truda, doar putere sa rezistati aromelor innebunitoare. :)) Cat timp friptura se face la cuptor, va puteti ocupa de niste aperitive sau orice altceva aveti voi in plan pentru meniul de sarbatori

Friptura de porc

Ingrediente

  • 1 bucata pulpa de porc (850 g)
  • 1/2 capatana usturoi
  • 2 linguri ulei
  • busuioc, cimbru, oregano
  • chilli iute
  • sare si piper
  • 150 g bacon feliat
  • 1 pahar de vin alb
loading...

Mod de preparare Pulpa de porc in bacon:

Pulpa de porc se spala si se curata de pielite si grasime, daca are prea multa.

Usturoiul se piseaza, se adauga sare si piper dupa gust, apoi uleiul. Amestecam usor pana obtinem o emulsie stabila. Cu aceasta emulsie ungem pulpa de porc si o masam bine pe toate partile.

Intr-un castronel amestecam busuiocul cu cimbru, chilli iute si oregano, cate jumatate de lingurita din fiecare. Acest amestec de ierburi il presaram uniform peste carne.

Friptura de porc la cuptor

Pulpa astfel condimentata o invelim in felii subtiri de bacon, apoi o legam bine bine cu sfoara alimentara. Punem intr-un vas termorezistent, punem cativa cartofi pe langa si o capatana de usturoi necuratata si taiata in jumatate, pentru un plus de savoare. Turnam vinul, presaram cu putin chilli iute si cimbru, acoperim vasul cu folie de aluminiu (sau capac) si dam la cuptor la foc mediu.

Pulpa de porc la cuptor

Dupa vreo 30-40 de minute scoatem folia si lasam pana se rumeneste frumos deasupra.

Se lasa sa se racoreasca, apoi se feliaza cu un cutit foarte bine ascutit.

Se serveste alaturi de cartofii din tava si un sos in functie de preferinta. In pagina culinara a site-ului Diva Hair, veti gasi cateva retete de sosuri delicioase.

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

15 Comentarii

  1. mmm, o nebunie!!!! te pup :*

  2. arata tare bine….

  3. Arata minunat!
    O sa „fur” reteta pentru Craciun! :*

  4. HMmmm am venit dupa miros de fripturica!! Ce bine arata , iar prezentarea super! Pupicei!

  5. Ce misto e.

  6. Tare buna este si arata tare bine!Pupici!

  7. Ce-mi place cu asa mult usturoi!Te pup Miha!

  8. Vai ce bine arata !

  9. Multumesc fetelor! Ma bucur tare mult ca va place! Va imbratisez cu drag!

  10. un deliciu!!!felicitari!!o zi frumoasa!!!

  11. Ah, da ce idee buna, si in timp ce se face…inghesuim oua de prepelita in rosii cherry ! :-))!

  12. Ha ha…Dana… buna idee! :))))

    Pup si zi frumoasa!

  13. Multumesc Mihaela! O zi frumoasa si tie! :*

  14. Miha,ce bine arată!!! Deși,suntem cam statui de atâta carne trebuie sa mai pregătim cate ceva,așa special si pentru REvelion,așa ca rețeta asta este foarte binevenita! Îți doresc,in continuare Sărbători fericite! si un An Nou La fel de Fericit!!!

  15. An Nou fericit Claudia! Multumesc! :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Mod de preparare Muschiulet de porc cu ciuperci si masline: Muschiuletul spalat si curatat de pielita il legam cu ata alimentara, astfel incat in timpul prepararii sa-si pastreze forma. Il punem intr-o tigaie cu putin ulei si-l rumenim usor pe toate partile, dupa care il scoatem pe un platou. In […]

Chiftelute la cuptor

Chiftelute la cuptor

Mod de preparare Chiftelute la cuptor: Legumele curatate si spalate le-am tocat marunt la robot. Evident, se poate folosi si cutitul sau razatoarea, dar asa e mai rapid 😉 Rastoarna legumele peste carnea tocata, pune si patrunjel verde tocat, sareaza si pipereaza dupa gust. Adauga oul si amesteca bine. Cu […]

Muschiulet de porc la cuptor

Muschiulet de porc la cuptor

Mod de preparare Muschiulet de porc la cuptor: Muschiuletul de porc il speli si il usuci cu un prosop de hartie. Intr-un mojar zdrobesti putin boabele de coriandru si semintele de chimen. Adauga si restul condimentelor si amesteca-le bine. Pune muschiuletul pe o bucata de hartie de copt si „tabaceste-l” […]

„Tort” din cannelloni cu carne

„Tort” din cannelloni cu carne

Mod de preparare „Tort” din cannelloni cu carne: Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei, pana se inmoaie. Adaugam morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici sau tocat la robot, apoi carnea tocata. Amestecam continuu cu o lingura de lemn, pana se desfac bulgarasii de carne ce se formeaza. […]