Mancaruri cu cartofi / Mancaruri cu pui / Retete culinare

Pulpe de pui cu cartofi si rosii la cuptor

Ia sa vedeti voi cat de usor se face mancarea asta, aproape ca se face singura. :)) E adevarat ca se foloseste cuptorul si caldurile inca n-au trecut, dar puneti mancarea la cuptor, inchideti bine usa la bucatarie si fugiti… :)))) Lasand gluma la o parte, e o mancare grozava si sper sa o incercati si voi.

In alta ordine de idei, aceasta reteta va participa la provocarea lunii august, provocare gazduita in aceasta luna de Gabi. Ingredientele acestei luni sunt carnea de pui si prunele. ;)

Pulpe de pui cu cartofi si rosii la cuptor


4 pulpe superioare de pui, dezosate
4 cartofi medii
4 rosii cherry
3 cepe mici
3 catei de usturoi
8 bulgarasi de mozzarella
sare si piper cu usturoi
chilli iute
salvie uscata

Cartofii se curata, se spala si se taie sferturi. Se aseaza intr-un vas termorezistent si se condimenteaza dupa gust cu putina sare si chilli iute.

Pulpele de pui spalate si curatate se aseaza deasupra cartofilor, se condimenteaza dupa gust cu salvie uscata, sare, piper cu usturoi.

Ceapa se curata si se pune intreaga printre bucatile de carne. Usturoiul intreg, necuratat de coaja, se zdrobeste putin cu lama unui cutit si se adauga in tava.

Turnam deasupra putin ulei de masline (2-3 linguri) si un pahar de apa, acoperim tava cu un capac sau folie de aluminiu in caz ca vasul este unul fara capac si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20-25 de minute. Scoatem folia de pe vas, punem rosiile taiate in jumatate si bulgarasii de mozzarella.

Dam din nou la cuptor pana totul se rumeneste.

Se serveste cald. E delicios!

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. Ce bine arata!!!

  2. Gata am papat!! sa ne fie de bine ;)) arata super Miha!! pupici

  3. Foarte yumm yumm arata! felicitari! O sa fac si eu!

  4. Miha, am fost la Selgros si am cumparat toate ingredientele. Te tin la curent!

  5. Simplu si fooarte bun!pupici!

  6. Bunnnnn !!!!!! O dupamasa placuta.

  7. Foarte buna mancarea, intr-adevar! Saru`mana pentru masa!

  8. Daca e la cuptor, vreau si eu o portie mica, mica… Ca la caldura de la noi, mai bine maninc salata si nu deschid cuptorul…

  9. Simpla si de efect!Succes!

  10. A trata cu mozzarella, dacă dragoste de topire
    Vă urez o seară agreabilă
    Valerie.

  11. CE BINE ARATA !!!!!

  12. Anonymous says:

    usor de realizat, extrem de delicioasa dar, se poate folosi cascaval ras daca nu ai motzarella la indemana. :)

  13. Dana says:

    buna,te urmaresc de 2 luni de cand te-am descoperit,si intru pe site si de 10 ori pe zi,am gatit fff multe retete gasite aici.MULTUMIM

  14. Si eu va multumesc!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Cartofi noi cu sos de smantana

Cartofi noi cu sos de smantana

Mod de preparare Cartofi noi cu sos de smantana: Cartofii se spala bine cu un burete mai aspru. Nu se curata de coaja. Daca sunt mici ii lasam intregi, daca sunt mai marisori se taie in jumatate. Se prajesc intr-un ceaun cu ulei incins. Cand sunt rumeni, se presara putina […]

Cartofi Byron

Cartofi Byron

Mod de preparare Cartofi Byron: Cartofii in coaja se spala foarte bine, apoi se pun intr-o tava in care am pus un strat generos de sare. Se da tava la cuptor pentru aproximativ 1 ora, pana cartofii sunt copti. Ii incercati cu o furculita. Cartofii copti se taie in doua, […]

Cartofi gratinati cu branza

Cartofi gratinati cu branza

Mod de preparare Cartofi gratinati cu branza: Cartofii curatati de coaja se spala si se taie felii subtiri. Se aseaza apoi intr-un vas termorezistent uns cu unt, se presara sare si piper dupa gust si cateva fire de rozmarin. Branza se taie cubulete si se pune intr-un castron. Se adauga […]

Cartofi cu carne si sos Bechamel

Cartofi cu carne si sos Bechamel

Mod de preparare Cartofi cu carne si sos Bechamel: Carnea o taiem cubulete, cartofii curatati de coaja ii taiem felii subtirele. Untul il topim la foc mic, adaugam faina si amestecam continuu, sa nu se formeze cocoloase. Turnam laptele rece, putin cate putin si amestecam pana incepe sa se ingroase. […]