Mancaruri cu pui / Paste / Retete culinare

Pulpe de pui cu sos de rosii si masline

loading...

Pe langa multele retete culinare cu carne de pui am mai facut loc uneia. Si nu una oarecare. :)) Ci una cu care puiul meu drag si scump l-a impresionat pe Mosul Kotanyi si cu care a castigat un premiu frumusel. 😉

* 6 copanele de pui
* 1 ceapa
* 2 catei usturoi
* 1 cana suc de rosii
* rasnita Konatyi „Verdeturi italiene”
* un pumn de masline


* Pentru garnitura:

* 250 g paste
* 50 g unt
* sare si piper
* usturoi

Copanelele de pui se condimenteaza cu condimentele din rasnita Kotanyi, cu veselie si simt de raspunedere. :))

Se sareaza doar daca mai considerati a fi necesar.

Ceapa se toaca marunt impreuna cu usturoiul, se amesteca in sucul de rosii. Se pune intr-un vas termorezistent. Punem si maslinele. Deasupra asezam copanelele condimentate, stropim cu putin ulei de masline si dam vasul la cuptor la foc mediu pana scade zeama si carnea este frumos rumenita.

Se servesc calde cu garnitura de paste cu usturoi.

Pastele se pun la fiert in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert se scurg de apa si se pun intr-o tigaie in care am topit untul la foc mic. „Perpelim” :)) putin pastele, saram si piperam dupa gust, iar la sfarsit adaugam usturoiul pisat.

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Foarte gustos si ce baiat dragut ai

  2. Dragut rau bucatarasul tau:) An nou fericit iti doresc alaturi de cei dragi.

  3. Frumusel tare bucatarasul!Sarbatori fericite si multa sanatate!

  4. Sa-ti traiasca bucatarul! Are un zambet de te topeste 🙂

    Sarbatori fericite si un An Nou la superlativ!!!

  5. Multumesc mult. 🙂
    Sarbatori fericite tuturor.

  6. Miha, multumesc pentru urari. Sa aveti si voi un An Nou cat mai frumos!

  7. Ce bine arata puiul,dar ce bine arata si puisorul !!! O dulceata … Pupici !

  8. Miha iti urez sa fii fericita cu ocazia Sfintelor Sarbatori de Craciun, sa lasi necazurile, grijile si supararile la o parte si sa ai un an minunat alaturi de cei dragi sufletului ! Craciun fericit!!! si un An Nou plin de realizari!!!!

  9. Sarbatori fericite!

  10. îti doresc un An Nou fericit cu sanatate si numai bucurii!
    Maya

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]