Ravioli cu ciuperci si branza

Chiar daca o sa va uitati urat la mine eu tot o sa spun ca e usor sa faci paste proaspete de casa 😀 E adevarat ca daca faci de-alea cumparate e mai comod, dar gustul nu se compara si unde mai pui ca timpul e cam tot pe acolo. Daca aveti si o masina de paste la dispozitie va spun eu ca e o joaca de copil 😉 Tocmai de aceea am facut portie dubla de aluat si am facut si taitei de casa 🙂

Ravioli cu sos de smantana

Ingrediente

  • Pentru paste:
  • 1 ou mediu
  • 100 g faina
  • sare
  • Pentru umplutura de ciuperci:
  • mix de ciuperci (pleurotus, champignon albe si brune) cca 300 g
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei usturoi
  • sare si piper
  • Pentru umplutura de branza:
  • 50 g branza de capra cu trufe
  • 100 g ricotta
  • sare si piper
  • Pentru sos:
  • 200 g smantana
  • 50 g branza de capra cu trufe
  • 150 g ricotta
  • sare
  • patrunjel verde
loading...

Mod de preparare Ravioli cu ciuperci si branza:

Mai intai vom pregati umplutura de ciuperci:

Ceapa tocata marunt se pune la calit in putin ulei. Cand s-a inmuiat punem ciupercile tocate foarte marunt si omogenizam. Amestecand din cand in cand tinem pe foc pana ciupercile se inmoaie se scade toata apa lasata de acestea. La sfarsit punem usturoiul pisat, patrunjelul tocat, saram si piperam dupa gust.

Umplutura de branza:

Intr-un castron sfaramam cu furculita branza de capra. Adaugam ricotta, sare si piper dupa gust si omogenizam.

Paste:

Punem faina intr-un castron sau direct pe masa de lucru, in mijloc facem o gropita in care vom pune oul.

Adaugam si un varf de cutit cu sare si incepem sa framantam energic, incepand din mijloc, apoi aducand putin cate putin faina de pe margini. Framantam pana faina este incorporata si obtinem un aluat tare si compact. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, acoperit cu folie alimentara, pentru a evita uscarea.

Pentru un rezultat perfect se va folosi masina de paste, trecand aluatul de mai multe ori prin role. Prima data prin rolele mai distantate, apoi micsorand treptat distanta dintre ele, pana obtinem grosimea dorita. Foaia de aluat trebuie sa fie subtire si neteda, de circa 1-1.5 mm grosime.

Cu o forma rotunda taie cercuri de marimea formei pentru ravioli. Pensuleaza fiecare cerc cu apa si pune-l in forma. Pune cate putina umplutura in mijloc, apoi lipeste marginile presand forma.

Se lasa pe masa presarata cu faina pentru cateva minute, cat sa se zvante putin.

Ravioli cu ciuperci si sos de branza

Intre timp pune o cratita cu apa la fiert. Cand incepe sa clocoteasca adauga sare, apoi ravioli in cateva transe. Nu-i pune pe toti la fiert deodata, se vor lipi. Cand se ridica la suprafata scoate-i pe un platou cu ajutorul unei spumiere.

Pentru sos:

Amesteca intr-un castron smantana cu ricotta si branza de capra sfaramata. Omogenizeaza, sareaza dupa gust si torna cate putina apa in care au fiert pastele. Pui atata apa cat sa ajunga sosul la consistenta dorita. Rastorni intr-o tigaie sau cratita si fierbi sosul fara a-l lasa sa clocoteasca. La sfarsit adauga ravioli, mai tine 1-2 minute pe foc si adauga patrunjelul verde tocat.

Pofta buna! 😉

Ravioli cu ciuperci si branza in sos de smantana

loading...

Comentarii prin Facebook

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *