Mancaruri cu legume / Retete culinare

Risotto cu urzici

Multa vreme m-am ferit sa fac risotto, mi se parea asa o chestie ce numai cei foarte priceputi in bucatarie stiu sa o faca. Pana la urma, dupa ce-am mai citit pe ici pe colo, nu mi s-a parut a fi chiar asa. Trebuie doar putin timp disponibil doar pentru asta.

Ceea ce m-a determinat pana la urma sa incerc sa fac risotto a fost  movila de urzici ce-o aveam pe masa si faptul ca trebuia neaparat sa profitam de ele. :)) Cum mancare de urzici nu se pune problema sa fac, decat daca as vrea sa mananc singura :)) am optat pentru varianta cea mai putin „strambacioasa” 😀

risotto cu urzici

 

Ingrediente

  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 1 cana orez
  • 2 cani supa de legume (calda) sau apa
  • 1 pahar de vin alb sec
  • 1/2 capatana de usturoi
  • sare si piper
  • 50 g parmezan ras
  • urzici (in functie de preferinte si de cat de verde :)) vreti sa iasa risotto)
loading...

Mod de preparare Risotto cu urzici:

Ceapa tocata marunt se caleste in untul topit amestecat cu ulei. Cand ceapa s-a inmuiat se pune orezul bine spalat in cateva ape. Se caleste pana devine translucid.

Turnam vinul si fierbem la foc mic pana scade zeama, amestecand din cand in cand. Adaugam cate jumatate de cana de supa si amestecam pana toata supa este incorporata. Nu adaugam alta supa pana cea dinainte nu este bine evaporata. Asezonam cu sare si piper.

Cand punem ultima parte de supa adaugam si urzicile tocate marunt si usturoiul tocat. Inainte de a stinge focul adaugam parmezanul ras si acoperim cu un capac.

Se serveste cald, ca atare sau ca garnitura.

risotto cu urzici

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Bucate-apetisante says:

    Imi place cum ai folosit urzicile in bucatarie,avand in vedere ca altfel nu s-ar fi mancat. 🙂
    O reteta adevarata de risotto, cu gust bun si mai ales sanatoasa datorita urzicilor.

  2. Diana says:

    Din ,,cauza” ta , am iesit azi sa cumpar urzici … insa cred ca astia din piata , vor sa-si scoata cheltuielile de peste iarna cu amaratele astea de urzici … a trebuit sa dau 15 lei pe cateva , pffffffffffffffff :))=)); abia astept sa le gatesc

  3. Nici eu nu ma omor dupa urzici…dar in aceasta varianta….foarte tentant!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Ardei copti cu smantana

Ardei copti cu smantana

Mod de preparare Ardei copti cu smantana: Ardeii copti se curata, li se scot cotoarele si se taie fasii subtiri sau cubulete, dupa preferinta. Se amesteca faina cu smantana si se dilueaza cu putin lapte, amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase. Adaugati fasiile de ardei si puneti pe […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]