Aperitive / Retete culinare

Rosii cu branza la cuptor

loading...

O gustare ce se prepara extrem de simplu si care este gata in cateva minute.  Excelenta pentru micul dejun sau pentru cina.

Desi branza „Miez de lapte” seamana destul de mult la gust cu mozzarella, la cuptor nu se comporta ca si aceasta, asa cum mi-as fi dorit de fapt. Cu toate acestea a fost foarte bun si… ori ma credeti pe cuvant ori va faceti si voi. :))


branza „Miez de lapte” cu sare
rosii cherry
ulei de masline aromat cu busuioc
oregano
sare si piper

Feliem branza, la fel si rosiile cherry.

Se pot folosi si rosii normale, la fel cum putem schimba si felul de branza. Totul e permis. :))

Intr-un vas termorezistent punem un strat de felii de branza, saram si piperam dupa gust, apoi stropim cu putin ulei de masline. Acoperim cu un strat de felii de rosii, saram si pipera,, presaram cu oregano. Continuam pana terminam feliile de branza si cele de rosii.

Dam vasul la cuptor, la foc mediu spre mare, pentru vreo 15 minute, pana se aureste usor deasupra.

Daca folositi mozzarella, aceasta ar trebui sa se topeasca si sa formeze o crusta delicioasa.

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. buna combinatia si imi place si vasuletul tare mult hi hi!…am facut si eu ceva de genul, doar ca am pus si dovlecei! oricum, merita sa profitam din plin de legume!

  2. Simplu si delicios!

  3. o gustarica foarte light, imi place! dar vorba opheliei…imi place si vasuletul :))
    te pup cu drag!

  4. foarte bine arata

  5. Eu te cred ca e buna.Arata yammy!…tare mult imi plac vegetalele!Un weekend minunat!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]