Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu ciocolata de casa

Reteta Rulada cu ciocolata de casa

Rulada cu crema de ciocolata de casa

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 2 linguri faina
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 150 ml apa
  • 100 g unt
  • 1 cana zahar
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 cana lapte praf
  • esenta de rom
  • Pentru glazura avem nevoie de:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 g ciocolata alba
  • 30 ml frisca lichida
loading...

Mod de preparare Rulada cu ciocolata de casa:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul, apoi pe rand galbenusurile, amidonul si faina. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem la 180 de grade, timp de 15 minute.

Crema:

Punem apa la fiert impreuna cu zaharul. Cand incepe sa se formeze spuma deasupra,punem untul si amestecam pana se topeste.Adaugam si cacao,dam deoparte de pe foc si adaugam si laptele prfa si esenta de rom.

Dupa ce s-a copt blatul, il rasturnam pe un prosop umed presarat cu zahar, ca sa nu se lipeasca.  Rulam cu grija si lasam cateva minute la aburit. 🙂 Derulam si ungem cu crema de ciocolata fierbinte. Rulam din nou si lasam la racit.

Intre timp topim ciocolata impreuna cu frisca. Dupa ce s-a racorit acoperim rulada.
Ciocolata alba o punem intr-o punga pe care o tinem cateva minute in apa fierbinte. Taiem la un colt si „spritam” peste rulada „imbracata” in negru. 🙂

  • Mie personal mi s-a parut ca a iesit cam multa ciocolata, asa ca am mai lasat deoparte cateva linguri pe care le-am modelat sub forma de bilute. Le-am tavalit prin nuca de cocos si au iesit cateva bomboane de ciocolata delicioase.

Bomboane de ciocolata de casa

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Pai, na, mai Miha, de aia nu intru eu foarte des pe aici…In primul rand ca sunt moarta dupa dulciuri si blogul tau e bomba calorica si numai cand ma uit :)) In al doilea rand, mie nu-mi ies prajiturile de nicio culoare…cred ca n-am suficienta rabdare…Asa ca, sa-mi fie cu iertare c-am uitat de leapsa de la tine…Esti buna sa-mi zici pe la ce pagina e? Ca daca iti rasfoiesc blogul fila cu fila…mi-e ca pun 10 kg :))

  2. Aha! Am gasit leapsa ratacita :))
    Restul comentariilor mele raman insa valabile :))

  3. Vii la un coniac? :)))

  4. mmmmmmmmmmmmmmmm, ce bun, ce bun!

  5. Multumesc,multumesc! 🙂

    Din pacate nu te pot invita decat la o portie virtuala,caci in realitate a fost devorata de-a dreptul.

    Te pup!

  6. Soranda says:

    As putea pune ca si crema.. budinca de ciocolata?
    Ma gandesc ca totusi si.ar schimba „structura” a 2a zi …

  7. Soranda, sigur ca poti pune si budinca de ciocolata. Poti pune orice fel de crema vrei si iti place. Poti pune chiar si gem/dulceata, frisca, crema de branza …orice.

  8. Soranda says:

    Gata … a iesit incredibil de buna ( ciocolata de menaj alba + neagra + lapte):D
    Nu.mi mai trebuie mancare.. nu.mi mai trebuie nimic ;)) ( ah.. mai sus am scris „structura” in loc de „textura” :)) )
    Multumesc !

  9. Oooo…Soranda…dupa cum zici tu acolo…cred ca ai facut o „nebunie” de rulada. Ce bun tre sa fie. Chiar mi-ai facut pofta! :))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Tort cu rulada si banane

Tort cu rulada si banane

Poate parea complicat sa faci un tort cu rulada si banane, dar va asigur ca nu este, absolut deloc. Daca vrei ca totul sa fie si mai rapid decat este deja poti folosi o rulada din comert, cu orice umplutura vrei si iti place. Abia la degustare mi-am dat seama […]

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba a fost in cazul meu solutia salvatoare pentru niste banane ce nu le mai voia nimeni, cat si cea mai eficienta cale de a astampara pofta de „ceva bun”. Desigur, prajitura poate fi finisata si ornata daca doriti neaparat sau daca aveti […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Briose bicolore

Briose bicolore

Reteta de astazi de Briose bicolore este o reteta simpla, care pur si simplu nu are cum sa nu iasa 🙂 Briosele sunt minunate, pufoase si cu miezul umed. Sunt rapide si cu ingrediente la indemana. Reteta am facut-o de mai multe ori pana acum, copiii sunt foarte incantati daca […]