Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu ciocolata de casa

Reteta Rulada cu ciocolata de casa

Rulada cu crema de ciocolata de casa

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 2 linguri faina
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 150 ml apa
  • 100 g unt
  • 1 cana zahar
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 cana lapte praf
  • esenta de rom
  • Pentru glazura avem nevoie de:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 g ciocolata alba
  • 30 ml frisca lichida
loading...

Mod de preparare Rulada cu ciocolata de casa:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul, apoi pe rand galbenusurile, amidonul si faina. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem la 180 de grade, timp de 15 minute.

Crema:

Punem apa la fiert impreuna cu zaharul. Cand incepe sa se formeze spuma deasupra,punem untul si amestecam pana se topeste.Adaugam si cacao,dam deoparte de pe foc si adaugam si laptele prfa si esenta de rom.

Dupa ce s-a copt blatul, il rasturnam pe un prosop umed presarat cu zahar, ca sa nu se lipeasca.  Rulam cu grija si lasam cateva minute la aburit. 🙂 Derulam si ungem cu crema de ciocolata fierbinte. Rulam din nou si lasam la racit.

Intre timp topim ciocolata impreuna cu frisca. Dupa ce s-a racorit acoperim rulada.
Ciocolata alba o punem intr-o punga pe care o tinem cateva minute in apa fierbinte. Taiem la un colt si „spritam” peste rulada „imbracata” in negru. 🙂

  • Mie personal mi s-a parut ca a iesit cam multa ciocolata, asa ca am mai lasat deoparte cateva linguri pe care le-am modelat sub forma de bilute. Le-am tavalit prin nuca de cocos si au iesit cateva bomboane de ciocolata delicioase.

Bomboane de ciocolata de casa

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Pai, na, mai Miha, de aia nu intru eu foarte des pe aici…In primul rand ca sunt moarta dupa dulciuri si blogul tau e bomba calorica si numai cand ma uit :)) In al doilea rand, mie nu-mi ies prajiturile de nicio culoare…cred ca n-am suficienta rabdare…Asa ca, sa-mi fie cu iertare c-am uitat de leapsa de la tine…Esti buna sa-mi zici pe la ce pagina e? Ca daca iti rasfoiesc blogul fila cu fila…mi-e ca pun 10 kg :))

  2. Aha! Am gasit leapsa ratacita :))
    Restul comentariilor mele raman insa valabile :))

  3. Vii la un coniac? :)))

  4. mmmmmmmmmmmmmmmm, ce bun, ce bun!

  5. Multumesc,multumesc! 🙂

    Din pacate nu te pot invita decat la o portie virtuala,caci in realitate a fost devorata de-a dreptul.

    Te pup!

  6. Soranda says:

    As putea pune ca si crema.. budinca de ciocolata?
    Ma gandesc ca totusi si.ar schimba „structura” a 2a zi …

  7. Soranda, sigur ca poti pune si budinca de ciocolata. Poti pune orice fel de crema vrei si iti place. Poti pune chiar si gem/dulceata, frisca, crema de branza …orice.

  8. Soranda says:

    Gata … a iesit incredibil de buna ( ciocolata de menaj alba + neagra + lapte):D
    Nu.mi mai trebuie mancare.. nu.mi mai trebuie nimic ;)) ( ah.. mai sus am scris „structura” in loc de „textura” :)) )
    Multumesc !

  9. Oooo…Soranda…dupa cum zici tu acolo…cred ca ai facut o „nebunie” de rulada. Ce bun tre sa fie. Chiar mi-ai facut pofta! :))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]