Rulada cu ciocolata de casa

de Miha
5908 vizualizări
Rulada cu crema de ciocolata de casa

Reteta Rulada cu ciocolata de casa

Rulada cu crema de ciocolata de casa
Reteta Rulada cu ciocolata de casa Mod de preparare Rulada cu ciocolata de casa: Blat: Separam albusurile de galbenusuri si le batem… Retete de prajituri Rulada cu ciocolata de casa European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 2 linguri faina
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 150 ml apa
  • 100 g unt
  • 1 cana zahar
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 cana lapte praf
  • esenta de rom
  • Pentru glazura avem nevoie de:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 g ciocolata alba
  • 30 ml frisca lichida

Mod de preparare Rulada cu ciocolata de casa:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul, apoi pe rand galbenusurile, amidonul si faina. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem la 180 de grade, timp de 15 minute.

Crema:

Punem apa la fiert impreuna cu zaharul. Cand incepe sa se formeze spuma deasupra,punem untul si amestecam pana se topeste.Adaugam si cacao,dam deoparte de pe foc si adaugam si laptele prfa si esenta de rom.

Dupa ce s-a copt blatul, il rasturnam pe un prosop umed presarat cu zahar, ca sa nu se lipeasca.  Rulam cu grija si lasam cateva minute la aburit. 🙂 Derulam si ungem cu crema de ciocolata fierbinte. Rulam din nou si lasam la racit.

Intre timp topim ciocolata impreuna cu frisca. Dupa ce s-a racorit acoperim rulada.
Ciocolata alba o punem intr-o punga pe care o tinem cateva minute in apa fierbinte. Taiem la un colt si „spritam” peste rulada „imbracata” in negru. 🙂

  • Mie personal mi s-a parut ca a iesit cam multa ciocolata, asa ca am mai lasat deoparte cateva linguri pe care le-am modelat sub forma de bilute. Le-am tavalit prin nuca de cocos si au iesit cateva bomboane de ciocolata delicioase.

Bomboane de ciocolata cu nuca de cocos

 
Pentru mai multe recomandari te astept si pe pagina de Facebook AICI

poate vă plac și rețetele

11 comentarii

ILANA ANDREEA 26 aprilie 2009 - 4:40

Pai, na, mai Miha, de aia nu intru eu foarte des pe aici…In primul rand ca sunt moarta dupa dulciuri si blogul tau e bomba calorica si numai cand ma uit :)) In al doilea rand, mie nu-mi ies prajiturile de nicio culoare…cred ca n-am suficienta rabdare…Asa ca, sa-mi fie cu iertare c-am uitat de leapsa de la tine…Esti buna sa-mi zici pe la ce pagina e? Ca daca iti rasfoiesc blogul fila cu fila…mi-e ca pun 10 kg :))

Răspuns
ILANA ANDREEA 26 aprilie 2009 - 6:11

Aha! Am gasit leapsa ratacita :))
Restul comentariilor mele raman insa valabile :))

Răspuns
Miha 26 aprilie 2009 - 13:53

Vii la un coniac? :)))

Răspuns
bucatar maniac 27 aprilie 2009 - 8:34

mmmmmmmmmmmmmmmm, ce bun, ce bun!

Răspuns
Miha 27 aprilie 2009 - 9:13

Multumesc,multumesc! 🙂

Din pacate nu te pot invita decat la o portie virtuala,caci in realitate a fost devorata de-a dreptul.

Te pup!

Răspuns
Soranda 19 ianuarie 2011 - 13:19

As putea pune ca si crema.. budinca de ciocolata?
Ma gandesc ca totusi si.ar schimba „structura” a 2a zi …

Răspuns
Miha 19 ianuarie 2011 - 13:36

Soranda, sigur ca poti pune si budinca de ciocolata. Poti pune orice fel de crema vrei si iti place. Poti pune chiar si gem/dulceata, frisca, crema de branza …orice.

Răspuns
Soranda 19 ianuarie 2011 - 15:00

Gata … a iesit incredibil de buna ( ciocolata de menaj alba + neagra + lapte):D
Nu.mi mai trebuie mancare.. nu.mi mai trebuie nimic ;)) ( ah.. mai sus am scris „structura” in loc de „textura” :)) )
Multumesc !

Răspuns
Miha 19 ianuarie 2011 - 15:13

Oooo…Soranda…dupa cum zici tu acolo…cred ca ai facut o „nebunie” de rulada. Ce bun tre sa fie. Chiar mi-ai facut pofta! :))

Răspuns
Corina 20 ianuarie 2023 - 15:33

Mie mi a ieșit crema foarte lichida, și nu s a întărit foarte tare nici după ce a stat câteva ore la frigider… Probabil ca, în rețetă, 150 ml apa e prea mult.

Răspuns
Miha 22 ianuarie 2023 - 21:34

Ce fel de lapte praf ai folosit?

Răspuns

Lasă un răspuns