Rulada cu crema de branza si scortisoara

de Miha
4981 vizualizări
Rulada cu ciocolata si crema de branza cu scortisoara

Tare mi-as fi dorit acum cateva zile sa mananc macar o bucatica mica mica de Brownies Cappucino. Dar cum prajitura trebuie sa-si pastreze totusi rangul de „regina a sarbatorilor” :))) am amanat-o pana la Craciun. Cu siguranta nu va lipsi de pe masa festiva, alaturi de alte prajiturele pregatite pentru Mos. 🙂

Si ia sa vedeti voi ce-am facut… :)))

Rulada cu ciocolata si crema de branza

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua mari
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic Crem Ole de ciocolata
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 150 g crema de branza Almette cu smantana
  • 100 g unt moale
  • 100 g zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • Glazura:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare Rulada cu crema de branza si scortisoara:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu ulei si esenta de rom, apoi se toarna peste bezea. Se amesteca usor, la viteza cea mai mica a mixerului.  La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze.

Se toarna aluatul intr-o tava  (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, pentru cca 20 minute. Se scoate blatul pe un gratar, cu tot cu hartie de copt si se lasa la racit.

Crema:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine pufos, ca o crema. Se adauga crema de branza si se mixeaza pana se omogenizeaza foarte bine. La sfarsit se pune scortisoara si se omogenizeaza.

Crema se pune peste blatul racit, se niveleaza, apoi rulam blatul pe lungime cat mai strans posibil. Punem rulada pe un platou si dam la frigider pana pregatim glazura.

Glazura:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Omogenizam si lasam la racit, pana crema incepe sa se intareasca.  

Eu am grabit putin procesul si am dat putin la congelator. 

Crema se mixeaza putin cu mixerul, pana devine pufoaa, apoi se intinde peste rulada.

Se orneaza cu bilute de ciocolata si se portioneaza dupa dorinta.

Rulada cu ciocolata si crema de branza cu scortisoara

rulada cu crema de branza si scortisoara

Cu aceasta prajitura voi participa la concursul organizat de Isabela . Multumesc Isa de invitatie.

poate vă plac și rețetele

37 comentarii

Micky 6 decembrie 2011 - 9:35

Foarte frumoasa, aromata si desigur extrem de guuuuustoasa!!! Bravo!

Răspuns
gaby_d 6 decembrie 2011 - 10:40

AAAAH!!!!:)))

Răspuns
Cooking Avec Ionix 6 decembrie 2011 - 11:31

Văăăleu!!!!!!!!! Vreau și eu… măcar o feliuță. Arată super!

Răspuns
Dana Cristea 6 decembrie 2011 - 11:39

Ce bine arata!!!!imi place tare mult lingurita, am remarcat-o in mai multe poze, e superba!!!!pup :*

Răspuns
Adela Zilahi 6 decembrie 2011 - 11:50

Te vreau!!! :))Cred ca a fost tare buna rulada!!!! Arata super bine!

Răspuns
Fancy Cake 6 decembrie 2011 - 12:51

Delicioasa! Si arata si tare dragalasa!

Răspuns
catkitchen 6 decembrie 2011 - 13:26

delicioasa rulada , vreau si eu !!!

Răspuns
ISABELA 6 decembrie 2011 - 14:29

Mersi de participare 🙂

Răspuns
Licuta Marin 6 decembrie 2011 - 17:24

Super buna si apetisanta!!!Pupici!

Răspuns
Miha 6 decembrie 2011 - 17:51

Multumesc frumos dragelor! :*

Răspuns
pansy 6 decembrie 2011 - 18:14

ce aromata si aratoase este rulada ta!

Răspuns
felis 6 decembrie 2011 - 20:40

Minunat arata!!

Răspuns
Mitinita 6 decembrie 2011 - 21:08

tu precis ai o fabrica de ciocolata:)) lasa-ma, te rog,sa ma alatur si eu Aaah -Uuuuh-urilor. superba!

Răspuns
miremirc 7 decembrie 2011 - 6:19

Super buna !

Răspuns
In bucatarie cu Aziz 7 decembrie 2011 - 13:32

Arata excelent!!!

Răspuns
Lulu 7 decembrie 2011 - 16:39

buna,buna si aromata si cu aspect dar mai ales ciocolatoasa ceea ce-mi place;bravo!!

Răspuns
Haplea 8 decembrie 2011 - 20:43

Ce mi-as dori sa savurez o bucatica.

Răspuns
Ioana 9 decembrie 2011 - 9:10

Arata foarte bine! Cu ce a sputea inlocui plicul de creme ole, deoarece in zona unde locuiesc nu gasesc asa ceva?

Răspuns
raluka 11 decembrie 2011 - 10:58

Buna !Arata minunat!super kiar!As putea inlocui plicul ole cu plic de budinca ?

Răspuns
Miha 11 decembrie 2011 - 11:04

Raluka, poti inlocui si cu budinca, dar nu va mai avea aceeasi textura, acelasi gust. Cred ca va iesi ca un blat „normal” de rulada.
Daca nu ai Crem Ole, poti folosi orice alt praf de budinca ce se prepara la rece.

Răspuns
Miha 11 decembrie 2011 - 11:07

Ioana, mii de scuze ca am intarziat cu raspunsul.

Poti inlocui cu orice alt fel de budinca ce se prepara la rece.

Răspuns
raluka 11 decembrie 2011 - 16:02

Buna !IN locul branzei almette pot pune ricotta?Va pup!

Răspuns
Miha 11 decembrie 2011 - 16:05

Raluka, n-am folosit niciodata ricotta, dar cred ca poti folosi, caci pana la urma e tot o crema fina de branza. 😉

Răspuns
raluka 11 decembrie 2011 - 16:22

Almette am vrut sa iau dar nu am vazut la Real akuma am venit de acolo pt ca vreau maine sa fac aceasta rulada!ricotta am luat ca era la reducere..

Răspuns
NINA 14 decembrie 2011 - 20:31

Buna draga MIHA,am o nelamurire,si anume daca in blat nu se adauga si faina.mersi

Răspuns
Miha 14 decembrie 2011 - 20:34

Nina, nu se pune deloc faina, doar plicul de Creme Ole. 😉

Răspuns
Roxana 22 decembrie 2011 - 14:23

Da, arata spectaculos si nu cred ca am mai mancat asa ceva pana acum

Răspuns
Miha 22 decembrie 2011 - 16:19

Roxana, zic eu ca e o prajitura ce merita incercata. 😉

Răspuns
Daniela 31 decembrie 2011 - 6:30

Ai niste maini minunate pentru porajituri:)
Privesc, privesc si inghit in sec…

Deaga Miha, iti multumesc pentru urare, iti urez si eu la multi ani si multa inspiratie, ca sa ne inveti si pe noi:)
Te pup.

Răspuns
Miha 31 decembrie 2011 - 9:16

Multumesc Daniela! :*

Răspuns
curt ioana 23 august 2012 - 17:49

tocmai am facut aceasta rulada ce sa va zic este DEMENTIALA am facut o mica schimbare la blat nu am gasit crem ole si am bagat crema cu gust de trufe tot de la Dr Qetker si a iesit superrrrr buna

Răspuns
Miha 23 august 2012 - 17:57

Ioana, ma bucur tare mult ca ti-a placut!

Buna si ideea ta cu crema cu gust de trufe! 😉

Răspuns
cri 4 iunie 2015 - 14:23

bun, bun

Răspuns
cri 4 iunie 2015 - 14:24

arata bine

Răspuns
silvia 2 decembrie 2015 - 18:03

Am facut rulada asta de cateva ori deja. Este foarte apreciata de ai mei. Multumesc mult ca impartasesti cu noi retetele tale. Urmaresc cu mare drag postarile tale. Te pup.

Răspuns
jeni 3 decembrie 2015 - 12:34

Mai Doamna scumpa ce mai bucurat cu prajiturile si retele care leai postat !Sint foarte faine si cred si f bune !o sa le fac fara doar si poate!

Răspuns
cata 8 februarie 2017 - 21:22

foarte buna rulada si foarte simplu de facut. recomand

Răspuns

Lasă un răspuns