Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu crema de branza

loading...
Rulada cu crema de branza

 * Pentru blat:

* 4 oua
* 4 linguri zahar
* 2 linguri ulei
* 4 linguri faina
* 1/2 lingurita praf de copt
* esenta de vanilie


Ouale se bat cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul.Se adauga zaharul si se bate in continuare pana devin ca o crema, timp in care adaugam uleiul si esenta de vanilie. La sfarsit se incorporeaza usor faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pana incepe sa se aureasca pe margini. Se rastoarna blatul pe o bucata de hartie de copt presarata cu putin zahar si se ruleaza cu atentie, cat mai strans posibil. Se lasa pana se racoreste putin, apoi se deruleaza.

* Pentru crema:

* 150 g crema de branza Almette (cu smantana)
* 100 ml frisca lichida
* 2 linguri zahar pudra
* esenta de vanilie

Crema de branza se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Frisca se mixeaza separat pana devine pufoasa, apoi o incorporam putin cate putin in crema de branza.

* In plus:

* 2 linguri gem de capsuni (merge si mai mult)

Blatul racorit se unge cu gem de capsuni, apoi cu crema de branza. Se ruleaza din nou si se da la rece pentru minim 1 ora.

Se pudreaza cu zahar si se portioneaza.

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Suna delicios 😀

  2. Foarte gustos

  3. Anonymous says:

    am facut una asemanatoare , luata dintr-o revista si chiar pot sa zic ca este la superlativ …foarte , foarte buna …vizual , ce sa mai zic …ploua in gura …:))

  4. Ma bucur tare mult ca ti-a placut! :*

  5. Anonymous says:

    acum incerc sa o fac
    este exact ce cautam.sper sa imi iasa

  6. Este o rulada foarte buna. Si eu sper sa-ti iasa si sa o papati cu placere! 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]