Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu crema de ciocolata cu menta

loading...

* Pentru rulada:

* 4 oua
* 4 linguri zahar
* 4 linguri faina
* 2 linguri ulei
* 2 linguri Nesquik
* 1 lingurita praf de copt
* esenta de rom


Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare, ca pentru bezea, cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile le frecam bine cu cele 2 linguri de ulei si le adaugam peste spuma de albusuri. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si Nesquik-ul. Se omogenizeaza, amestecand usor.

Aluatul se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, pana incepe sa se desprinda usor de pe margini, in jur de 15 minute.

* Pentru crema:

* 100 g ciocolata cu crema de menta
* 150 ml frisca lichida

Ciocolata o topim impreuna cu frisca lichida, la foc mic sau pe baine marine. Se aduce pana la punctul de fierbere, se da deoprate de pe foc si se omogenizeaza. Se da la frigider pana se raceste complet si incepe sa se intareasca.

* Pentru decor:

* 100 ml frisca lichida batuta

Se rastoarna blatul pe o alta bucata de hartie de copt presarata cu zahar tos si se ruleaza cu atentie. Se lasa cateva minute, pana se racoreste putin. Se desfasoara, se unge cu crema in strat uniform si se ruleaza din nou. Se pune pe un platou si se da la frigider, pentru cel putin 1 ora.

Se orneaza cu frisca si se portioneaza dupa preferinta.

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Realmente deliciosa. Saludos

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]