Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu crema de lapte praf

Rulada cu cacao pentru tortul Ioana

Ingrediente

  • * Blatul:
  • * 4 oua
  • * 150 g zahar
  • * 150 g faina
  • * 3 linguri Nesquik
  • * Crema:
  • * 1 ceasca apa (100 ml)
  • * 1 cana zahar (200 g)
  • * 100 g unt
  • * 150 g lapte praf
  • * 50 g nuca de cocos
loading...

Mod de preparare Rulada cu crema de lapte praf:

Blat:

Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si cacaoa amestecand de jos in sus.

Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, timp de 10-15 minute.

Blatul copt se rastoarna pe o hartie de copt tapetata cu zahar si se ruleaza cu grija.

Rulada cu lapte praf

Crema:

Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul.

Se da deoparte, se adauga untul si se amesteca pana se topeste. Se adauga apoi laptele praf si nuca de cocos.

Crema rezultata se intinde in strat uniform peste blatul racit,

Rulada cu cacao si crema de lapte praf

se ruleaza din nou,

Rulada cu cacao si crema de lapte praf

se tavaleste prin nuca de cocos si se da la rece pentru cateva ore.

Rulada cu crema de lapte

Aceasta este rulada folosita la Tortul Ioana, dar o puteti servi si separat. Este un desert cu care, cu siguranta, va veti incanta musafirii. 🙂

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

20 Comentarii

  1. Hallo Miha,

    si uite cä un Hot se outen oficial.
    Ti-am furat deja Idea si am notat-o.
    Multumesc

    Salutäri Jacob

  2. mai Jacob mi-ai luat-o inainte :))) dar unde gasesti tu milch pulver aici,in afara de acel ptr bebe :))
    Miha minunata ruada,simply the best,we fain iti doresc,te tzuc.

  3. Ma enervezi… unu… pentru ca ai papat o rulada asa de buna si doi, pentru ca-ti permiti sa maninci atitea bunatati si sa nu te ingrasi…

  4. Maaaaiiii si pe mine ma enervezi…dar eu mai rau ma enervez pe mine ca nu pot manca fara sa ma ingras!!!!!!!!
    E faina tare!

  5. Buna seara,
    Am nominalizat blogul dumneavoastra la una dintre categoriile concursului blogosferic al acestui inceput de an.
    Va doresc succes si cat mai multe retete de dulciuri pentru cititori.

    http://iaundex.blogspot.com/2010/01/oscar-blogosferic.html

  6. Ochiul mei nu ma inseala. Am zis eu ca ai mai facut rulada asta.

  7. Ce bine arata!

  8. mihaela says:

    arata bine, insa doar in poze! ce bine ar fi daca nu s-ar mai face reteta cu cantitati de pe vremea bunicii! o cana, o ceasca! n-ati auzit de grame? am folosit cum a scris si a iesit o mare prostie de aruncat la caine. nu voi mai face nici o reteta care are asa masuratori.

  9. Mihaela, imi pare rau ca ti-a iesit o mare prostie, dupa cum zici. Banuiesc ca te referi la crema, ca acolo sunt scrise cantitatile cu ceasca si cana.

    Crema este o adaptare dupa reteta de ciocolata de casa, care da…este o reteta de pe vremea bunicii si am pastrat masuratorile. Am auzit de grame, dar nu toata lumea are cantar, iar cana si ceasca sunt cele mai la indemana „instrumente” de masurare.

    Si in plus, aceasta rubrica de comentarii exista si pentru a comunica cu cei ce citesc blogul si care vor sa faca una din retete si au vreo nelamurire. Astfel ca, acest comentariu al tau mi se pare deplasat, atata timp cat nu ai cerut o lamurire sau nu spui macar cum ai facut si ce anume nu ti-a iesit.

    O seara frumoasa iti doresc!

  10. mihaela says:

    hai sa facem altfel, ca sa nu fim suparate. scrie in reteta, langa ceasca si cana, cate grame, respectiv ml trebuie. si voi repeta reteta, dupa ce-i va trece supararea sotului meu, ca am stricat asa mult lapte praf.

  11. Mihaela, nu sunt suparata, dar nici bine nu-mi pica atunci cand cineva imi da suturi in fund degeaba. :)))

    Am completat in reteta ceea ce mi-ai cerut si sper sa fie ok pentru data viitoare cand vei face din nou reteta, daca o vei face. Nu inteleg totusi de ce spui „asa mult lapte praf”, is doar 150 de grame. Sau ai facut cantitate mai mare? Si ce anume nu ti-a iesit? Ce s-a intamplat?

  12. Anonymous says:

    Eu debea an gasit lapte praf in suedia. Debea astept sa incerc

  13. Sper sa-ti placa. 🙂

  14. a iesit foarte buna 🙂 desi putin cam dulceee 😛

  15. Crema e un fel de ciocolata de casa… care se stie…e dulce rau. :)) Dar daca o sa mai faci, poti pune mai putin zahar, sa fie exact pe gustul vostru. 😉

  16. multumesc frumos:)super reteta-Bravo!!!

  17. Si eu multumesc! 🙂

  18. Andreea says:

    Te salut si eu si vreau sa te intreb, dupa ce am citit cantitatile, mi se pare ca iasa putin….cam cat e tava? Multumesc si sper sa iasa buna, ca ne plac cremele cu lapte praf 🙂

    • Andreea says:

      Mai am o intrebare, blatul cand sta la racit, e rulat, da? este prima data cand fac rulada si nu ma prea pricep. Multumesc

      • Foloseste tava mare de aragaz, cea din dotarea standard.
        Da, blatul il rulezi cat este cald si-l lasi la racit in hartia de copt.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]