Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu crema de lapte si ciocolata

Rulada cu lapte si ciocolata

Rulada cu crema de lapte si ciocolata

Rulada cu lapte si ciocolata

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 4 oua
  • * 4 linguri zahar
  • * 2 linguri ulei
  • * 4 linguri faina
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * esenta de vanilie
  • * 2 linguri nuca macinata
  • * Pentru crema de ciocolata:
  • * 100 g ciocolata amaruie
  • * 100 ml frisca lichida
  • * Pentru crema de lapte:
  • * 50 g gris
  • * 200 ml lapte
  • * 250 ml frisca lichida
  • * 3 linguri miere
  • * esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Rulada cu crema de lapte si ciocolata:

Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa. Adaugam galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie, apoi faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata, amestecand usor. Compozitia se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu,,pana se aureste si marginile incep sa se rumeneasca.

Crema de ciocolata:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se amesteca pana se topeste ciocolata si compozitia se omogenizeaza. Se da la frigider pana incepe sa se intareasca.

Crema de lapte este o adaptare dupa reteta Laurei L

Laptele si mierea se pun la fiert. Cand da in clocot se adauga grisul si amestecand continuu se fierbe, la foc mic, pana incepe sa se ingroase. Se da deoparte, se acopera cu o folie alimentara, sa nu prinda pojghita si se lasa la racit. Cand este racita bine se adauga frisca batuta si esenta de vanilie si se omogenizeaza.

Blatul copt se rastoarna pe o bucata de hartie de copt presarata cu zahar si se ruleaza strans. Cand s-a racorit se deruleaza, se unge cu crema de ciocolata si cu 2/3 din crema de lapte. Se ruleaza din nou si se acopera cu restul de crema. Se da la frigider pentru cel putin 1 ora, dupa care se portioneaza.

La fiecare portioara se pune cate un mot de frisca si se pudreaza cu cacao.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Delicioso.

    Saludos

  2. ghiuly says:

    As vrea sa o incerc si pe asta ,dar intai sa vad cum mi-a iesit cealalta cea cu ciocolata .

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cozonac Bradut

Cozonac Bradut

Aveam in plan pentru Craciun acest cozonac Bradut, mi s-a parut o idee interesanta si foarte draguta, care va arata fooooarte bine pe masa de sarbatoare. Si pentru ca tocmai facusem un aluat de cozonac pentru niste rulouri cu unt si scortisoara, preferatele copiilor, am „furat” o bucata de aluat, […]

Prajitura Snickers cu ciocolata alba

Prajitura Snickers cu ciocolata alba

Prajitura Snickers am mai facut candva, dar intr-o alta varianta, cu multa ciocolata, asa cum imi place mie 😀 Combinatia din prajitura Snickers de azi o aveam in plan de multa vreme, ciocolata alba-ciocolata neagra-caramel-nuca, dar nu-mi gaseam inca un motiv sa ma apuc de ea. Si cum la noi […]

Tort cu nuca si crema de vanilie

Tort cu nuca si crema de vanilie

Oricine ma cunoaste stie ca-mi place ciocolata 😀 dar cand vine vorba de nuca si crema de vanilie pot sa spun ca mai am o slabiciune :)) Asa se face ca dupa ce am facut prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao, galbenusurile ramase si-au gasit locul intr-o minunata […]

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao este o prajitura destul de simpla. Blaturi de pandispan cu vanilie si inca o foaie de bezea cu cacao, umplute cu crema de ciocolata alba. Va asigur ca va avea succes! 😉 Mod de preparare Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu […]