Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu crema de lapte

Reteta Rulada cu crema de lapte

Rulada cu crema

Ingrediente

  • * Blat:
  • * 4 oua
  • * 150 g faina
  • * 150 zahar
  • * 2 linguri cacao
  • * Crema:
  • * 250 ml lapte
  • * 25 g amidon
  • * 1 lingura zahar
  • * 25 g ciocolata alba
  • * 70 g unt
  • * 40 g zahar pudra
loading...

Mod de preparare Rulada cu crema de lapte:

Blat:

Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si cacaoa amestecand de jos in sus.

Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, timp de 10-15 minute.

Blatul copt se rastoarna pe o hartie de copt tapetata cu zahar si se ruleaza cu grija.

Crema:

Amestecam amidonul cu 1 lingura de zahar.

Adaugam 50 ml lapte putin cate putin, pana obtinem o compozitie omogena, fara cocoloase.

Restul de lapte se pune intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste pana se topeste ciocolata. Dam focul la minim si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa.

Lasam la racit.

Mixam untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte cu amidon, cate putin.

Cu aceasta crema se unge blatul racit, se ruleaza din nou si se da la frigider pana se intareste crema.

Se orneaza dupa preferinta.

Rulada cu crema de lapte

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Miha… cat de bine arata… mie mi-e cam frica de rulade… zici ca merge rulata pe hartie de copt??? Nu se rupe… Ma tenteaza rau … ca a ta arata super…

  2. Felis, nu e prima data cand pun pe hartie de copt. A iesit foarte bine. Blatul trebuie rulat imediat ce l-ai scos din cuptor.

  3. Nemaipomenit de bine arata rulada !
    Sper ca acest an sa iti aduca sanatate,fericire,dragoste,liniste sufleteasca si numai bucurii.La multi ani!Multi pupici *-*!

  4. Rulada arata yammy,si-mi dau seama ce buna trebuie sa fie.Iti doresc clipe fericite cati fulgi de nea intr-o iarna ca-n basme. Un an nou mai bun, cu pace si liniste in suflet si cu multa dragoste in inima.La multi ani!

  5. Mmmm, ce apetisanta, gustul cremei trebuie sa fie divin! Super, imi place tare mult.
    Iti doresc un an plin de realizari si sanatate!

  6. La multi ani ! Un an nou cu bucurii si impliniri ! Si ca sa-ti mearga bine chiar de la inceput, te invit la mine sa ridici premii si o leapsa ! Pupici…

  7. Minunat blog,
    am vrut sa-l pun in lista mea,
    dar nu stiu de ce nu functioneaza deocamdata. Ramane pe mai tarziu.

    Iti doresc un an cel putin la fel de bun ca retetele pe care le ai aici!

  8. Miha e minunat tortul tau! Feliciatari si La multi ani din partea mea!

  9. Anonymous says:

    La crema se poate folosi margarina in loc de unt? ca momentan doar margarina am in casa si vreau s`o fac acuma ( sincer,mi-e tare lene sa ma mai duc acum la magazin).Sper sa imi raspunzi repede :))

  10. Da, daca-ti place gustul de margarina in creme, este ok sa pui in loc de unt.

    sa ai spor!

  11. Alina says:

    Buna Miha! Ce dimensiuni are tava?

  12. Buna Alina. Tava e de 25/35 cm.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]