Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu crema de vanilie si capsuni

Inca n-am gasit pana acum niste capsuni d-alea bune, atat de bune incat sa-ti pui castronul in brate si sa nu te mai opresti din mancat pana nu le termini. Ori trebuie sa mai astept…ori nu stiu eu unde sa caut… Pana una alta ma bucur de aroma lor sub alta forma ­čÖé

Carevasazica, va propun o prea delicioasa rulada cu crema de vanilie. In loc de capsuni puteti pune orice alt fruct va place voua, cu siguranta va fi la fel de buna.

rulada cu crema de vanilie si capsuni

rulada cu capsuni

Ingrediente

  • Blat rulada:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura amidon
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml lapte
  • 100 g unt
  • esenta de vanilie
  • capsuni, cate vreti si cate-aveti ­čśÇ

Mod de preparare Rulada cu crema de vanilie si capsuni:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Turnam apa clocotita si mixam energic.

Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava mare de la aragaz (cea din dotarea standard) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Scoatem blatul din tava, cu tot cu hartie si il rasturnam pe o alta bucata de hartie de copt pe care am presarat putin zahar tos. Rulam blatul in hartie si lasam sa se racoreasca.

Crema de vanilie:

Amestecam galbenusurile cu zaharul si amidonul. Turnam laptele incet si amestecam continuu, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic sau la baine-marie si se fierbe pana compozitia se ingroasa ca o budinca. Dam deoparte si lasam la racit. Din cand in cand amestecam, sa nu se formeze pojghita sau putem acoperi cu folie alimentara si lasam asa pana la racirea completa.

Untul moale, la temperatura camerei, il mixam pana devine pufos. In budinca de vanilie racita adaugam untul putin cate putin, mixand bine dupa fiecare transa pusa. La sfarsit punem esenta de vanilie dupa gust si capsunile taiate cubulete si scurse bine de zeama.

crema de vanilie cu capsuni

Desfacem blatul si-l lasam putin sa se raceasca foarte bine. Intindem uniform crema de vanilie cu capsuni, apoi rulam blatul, cat de strans se poate.┬á Taiati colturile si gustati ce minunatie de rulada ati facut. :)) Multumiti-va cu atat pentru vreo ora cat sta rulada la frigider invelita bine in hartia de copt. :)) Daca nu rezistati mai puteti taia o felie, mai subtire…si nu se cunoaste :)))

rulada cu crema

Pofta buna! ­čśë

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

17 Comentarii

  1. Intr-un suflet am intrat aici vazand titlul postarii in lista Blogger!
    Sunt convinsa ca e un vis rulada asta! Parca-si si simt gustul si „pufosenia”!:)

    Pupicei, Miha!
    Ilda
    Lavender Thoughts

  2. Foarte delicata aceasta rulada, imi place mult! ­čśë
    Weekend placut, pupici!

  3. constanta says:

    CRED CA E MA DEGRABA FOAIE DE RULADA DECAT BLAT

    • BLAT, blaturi, s.n. (├Än gastronomie) Produs semipreparat de cofet─ârie-patiserie: un aluat gata copt, de form─â rotund─â (pentru torturi) sau dreptunghiular─â (pentru pr─âjituri sau rulade).
      Sursa: DGE (2003) ­čśë

  4. Ce rulada frumoasa!!! Nu refuz o bucata.. ­čÖé
    Pup

  5. Faina tare rulada!!!

  6. Te astept cu drag la Provocare „Dulce Romanie”! Mai multe informatii aici: http://sim0na-world.blogspot.ro/2013/06/provocarea-dulce-romanie.html

  7. lulu says:

    Hm,iar rulada…iar ma imbolnavesc de pofta!!!

  8. Cristina says:

    Buna Miha, ce rol are apa clocotita in albus? Am facut rulada doar cu ulei, insa eram curioasa de ce se pune apa clocotita :). Mersi mult, rulada oricum mi-a iesit o nebunie…

  9. eugenia says:

    ce inseamna amidon

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura cu iaurt si cirese

Prajitura cu iaurt si cirese

Mod de preparare Prajitura cu iaurt si cirese: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava (20 cm […]

Prajitura din albusuri cu mere

Prajitura din albusuri cu mere

Mod de preparare Prajitura din albusuri cu mere: Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana spuma devine consistenta, lucioasa si face ÔÇ×tepiÔÇŁ cand scoatem paletele mixerului. Se adauga uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza mixand usor, la viteza […]

Prajitura cu gem si bezea

Prajitura cu gem si bezea

Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea: Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana spuma de albusuri devine consistenta, lucioasa si face turturi atunci cand scoatem paletele mixerului. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de […]

Choux cu crema de mascarpone si capsuni

Choux cu crema de mascarpone si capsuni

Mod de preparare Choux cu crema de mascarpone si capsuni: Choux: Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa fiarba se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam putin sa se […]