Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu crema de vanilie si capsuni

Inca n-am gasit pana acum niste capsuni d-alea bune, atat de bune incat sa-ti pui castronul in brate si sa nu te mai opresti din mancat pana nu le termini. Ori trebuie sa mai astept…ori nu stiu eu unde sa caut… Pana una alta ma bucur de aroma lor sub alta forma 🙂

Carevasazica, va propun o prea delicioasa rulada cu crema de vanilie. In loc de capsuni puteti pune orice alt fruct va place voua, cu siguranta va fi la fel de buna.

rulada cu crema de vanilie si capsuni

rulada cu capsuni

Ingrediente

  • Blat rulada:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura amidon
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml lapte
  • 100 g unt
  • esenta de vanilie
  • capsuni, cate vreti si cate-aveti 😀

Mod de preparare Rulada cu crema de vanilie si capsuni:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Turnam apa clocotita si mixam energic.

Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava mare de la aragaz (cea din dotarea standard) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Scoatem blatul din tava, cu tot cu hartie si il rasturnam pe o alta bucata de hartie de copt pe care am presarat putin zahar tos. Rulam blatul in hartie si lasam sa se racoreasca.

Crema de vanilie:

Amestecam galbenusurile cu zaharul si amidonul. Turnam laptele incet si amestecam continuu, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic sau la baine-marie si se fierbe pana compozitia se ingroasa ca o budinca. Dam deoparte si lasam la racit. Din cand in cand amestecam, sa nu se formeze pojghita sau putem acoperi cu folie alimentara si lasam asa pana la racirea completa.

Untul moale, la temperatura camerei, il mixam pana devine pufos. In budinca de vanilie racita adaugam untul putin cate putin, mixand bine dupa fiecare transa pusa. La sfarsit punem esenta de vanilie dupa gust si capsunile taiate cubulete si scurse bine de zeama.

crema de vanilie cu capsuni

Desfacem blatul si-l lasam putin sa se raceasca foarte bine. Intindem uniform crema de vanilie cu capsuni, apoi rulam blatul, cat de strans se poate.  Taiati colturile si gustati ce minunatie de rulada ati facut. :)) Multumiti-va cu atat pentru vreo ora cat sta rulada la frigider invelita bine in hartia de copt. :)) Daca nu rezistati mai puteti taia o felie, mai subtire…si nu se cunoaste :)))

rulada cu crema

Pofta buna! 😉

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

17 Comentarii

  1. Intr-un suflet am intrat aici vazand titlul postarii in lista Blogger!
    Sunt convinsa ca e un vis rulada asta! Parca-si si simt gustul si „pufosenia”!:)

    Pupicei, Miha!
    Ilda
    Lavender Thoughts

  2. Foarte delicata aceasta rulada, imi place mult! 😉
    Weekend placut, pupici!

  3. constanta says:

    CRED CA E MA DEGRABA FOAIE DE RULADA DECAT BLAT

    • BLAT, blaturi, s.n. (În gastronomie) Produs semipreparat de cofetărie-patiserie: un aluat gata copt, de formă rotundă (pentru torturi) sau dreptunghiulară (pentru prăjituri sau rulade).
      Sursa: DGE (2003) 😉

  4. Ce rulada frumoasa!!! Nu refuz o bucata.. 🙂
    Pup

  5. Faina tare rulada!!!

  6. Te astept cu drag la Provocare „Dulce Romanie”! Mai multe informatii aici: http://sim0na-world.blogspot.ro/2013/06/provocarea-dulce-romanie.html

  7. lulu says:

    Hm,iar rulada…iar ma imbolnavesc de pofta!!!

  8. Cristina says:

    Buna Miha, ce rol are apa clocotita in albus? Am facut rulada doar cu ulei, insa eram curioasa de ce se pune apa clocotita :). Mersi mult, rulada oricum mi-a iesit o nebunie…

  9. eugenia says:

    ce inseamna amidon

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Prajitura cu nuca si crema mascarpone

Prajitura cu nuca si crema mascarpone

Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema mascarpone: Blat cu nuca: Nuca macinata, zaharul si apa se pun intr-o cratita, la foc mic. Se fierb pana scade apa si amestecul se ingroasa (va incepe sa miroase frumos a nuca prajita ? ) Se adauga cacaoa si pesmetul de biscuiti. […]

Tort cu blat de ciocolata si crema mascarpone

Tort cu blat de ciocolata si crema mascarpone

Mod de preparare Tort cu blat de ciocolata si crema mascarpone: Blat: Punem intr-un vas ciocolata rupta bucatele, untul, uleiul si smantana pentru frisca. Punem vasul pe foc mic (sau la baine marie) si amestecam continuu pana obtinem o compozitie omogena. Dam deoparte si lasam la racit. In crema de […]

Tort anti-gravitatie (Tort de ciocolata)

Tort anti-gravitatie (Tort de ciocolata)

Mod de preparare Tort anti-gravitatie (Tort de ciocolata): Blat: Amestecam faina cu cacaoa, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare. Dupa ce le-am amestecat bine le cernem intr-un castron. Facem o adancitura in mijloc si turnam uleiul, smantana, esenta de vanilie si cele 3 […]