Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu crema mascarpone si capsuni

Astazi am adus o noua reteta cu capsuni, ca doar ele-s vedetele acum 🙂

O rulada cu crema de mascarpone si capsuni, perfecta pentru o duminica in familie. Eu am lasat-o simpla, dar se poate orna cu frisca sau ciocolata alba daca vreti sa-i dati un aer mai festiv.

Rulada cu crema de capsuni

Ingrediente

  • Pentru blat de rulada:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • un varf de lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema mascarpone cu capsuni:
  • 200 g capsuni
  • 100 g zahar
  • 100 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingurita gelatina
  • 1 pliculet zahar vanilat
loading...

Mod de preparare Rulada cu crema mascarpone si capsuni:

Blat rulada:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru 15-20 de minute, atat cat blatul sa se rumeneasca usor. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam sa se racoreasca, apoi il rulam cu tot cu hartia de copt.

Crema mascarpone cu capsuni:

Capsunile peste care am presarat zaharul se paseaza cu blenderul vertical. Piureul astfel obtinut se pune la foc mic. Se fierbe pana se topeste zaharul. Se da deoparte, se lasa sa se racoreasca putin si se pune gelatina hidratata in prealabil in cateva linguri cu apa rece.

In piureul de capsuni bine racit se incorporeaza mascarponele si frisca batuta cu zaharul vanilat. Se mixeaza pana la omogenizare.

Piure de capsuni cu mascarpone

Scoatem hartia de copt de pe blatul racit si-l punem pe o alta bucata de hartie (sau pe folie alimentara). Peste blat punem crema de capsuni in strat uniform.

Cum se face rulada cu capsuni

Rulam blatul cu atentie si-l invelim in hartie, strangand bine hartia la capete.

Rulada cu crema de mascarpone si capsuni

Dam la rece pentru (macar) o ora, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Rulada cu capsuni

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Diana says:

    Ce bine arata … 🙂

  2. Arata pur si simplu minunat!

  3. Arata exceptional 🙂 Cat despre compozitie, ati incercat sa faceti aceasta rulada si cu alta crema? Nu capsuni, poate alte fructe sau ciocolata.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Mod de preparare Prajitura cu doua feluri de ciocolata: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu uleiul […]

Prajitura cu foi si crema de portocale

Prajitura cu foi si crema de portocale

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de portocale: Blat: Vom imparti ingredientele in 2 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]