Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu crema mascarpone si capsuni

Astazi am adus o noua reteta cu capsuni, ca doar ele-s vedetele acum 🙂

O rulada cu crema de mascarpone si capsuni, perfecta pentru o duminica in familie. Eu am lasat-o simpla, dar se poate orna cu frisca sau ciocolata alba daca vreti sa-i dati un aer mai festiv.

Rulada cu crema de capsuni

Ingrediente

  • Pentru blat de rulada:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • un varf de lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema mascarpone cu capsuni:
  • 200 g capsuni
  • 100 g zahar
  • 100 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingurita gelatina
  • 1 pliculet zahar vanilat

Mod de preparare Rulada cu crema mascarpone si capsuni:

Blat rulada:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru 15-20 de minute, atat cat blatul sa se rumeneasca usor. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam sa se racoreasca, apoi il rulam cu tot cu hartia de copt.

Crema mascarpone cu capsuni:

Capsunile peste care am presarat zaharul se paseaza cu blenderul vertical. Piureul astfel obtinut se pune la foc mic. Se fierbe pana se topeste zaharul. Se da deoparte, se lasa sa se racoreasca putin si se pune gelatina hidratata in prealabil in cateva linguri cu apa rece.

In piureul de capsuni bine racit se incorporeaza mascarponele si frisca batuta cu zaharul vanilat. Se mixeaza pana la omogenizare.

Piure de capsuni cu mascarpone

Scoatem hartia de copt de pe blatul racit si-l punem pe o alta bucata de hartie (sau pe folie alimentara). Peste blat punem crema de capsuni in strat uniform.

Cum se face rulada cu capsuni

Rulam blatul cu atentie si-l invelim in hartie, strangand bine hartia la capete.

Rulada cu crema de mascarpone si capsuni

Dam la rece pentru (macar) o ora, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Rulada cu capsuni

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Diana says:

    Ce bine arata … 🙂

  2. Arata pur si simplu minunat!

  3. Arata exceptional 🙂 Cat despre compozitie, ati incercat sa faceti aceasta rulada si cu alta crema? Nu capsuni, poate alte fructe sau ciocolata.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulada cu visine si ciocolata alba

Rulada cu visine si ciocolata alba

Mod de preparare Rulada cu visine si ciocolata alba: Vom prepara mai intai crema de ciocolata: Peste ciocolata rupta bucatele se toarna smantana pentru frisca. Se pune vasul pe foc mic si fara a da in clocot se fierbe pana ciocolata se topeste. Se lasa sa se racoreasca, apoi se […]

Tort Ecler

Tort Ecler

Mod de preparare Tort Ecler: Baza tortului si coji de eclere: Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Lasam putin sa […]

Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

Mod de preparare Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”: Blat: Ouale si un praf de sare se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul, mierea, esenta de vanilie, coaja de lamaie si untul topit si mixam pana obtinem un amestec spumos. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt, cate […]

Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Mod de preparare Cozonac fara framantare: Aluat: Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim la foc mic, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget si untul se topeste. Lasam sa se raceasca si punem galbenusurile. Amestecam bine pana la omogenizare. Separat, intr-un castron amestecam […]