Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu gem si ciocolata

Pentru astazi am pentru voi o reteta de rulada. O rulada in care se combina mai multe arome si texturi, o rulada care la noi a fost pe gustul intregii familii 😉 As indrazni sa spun ca este o reteta de rulada perfecta pentru atunci cand aveti de organizat o masa festiva, cu siguranta va veti impresiona musafirii nu numai prin gust dar si prin aspect 🙂

Rulada cu gem si crema de ciocolata

Rulada cu ciocolata, nuca si gem

Ingrediente

  • Blat rulada cu gem:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 4 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • 3-4 linguri zdravene gem de capsuni
  • Blat rulada cu nuca:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 picaturi esenta de migdale
  • Umplutura:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 1 lingura unt
  • lapte cat glazura sa ajunga la consistenta dorita
loading...

Mod de preparare Rulada cu gem si ciocolata:

Pentru a realiza aceasta rulada am pornit de la ideea Claudiei, dar am facut-o asa cum am vrut eu si asa cum am crezut eu ca o sa iasa bine 😉

Blat cu vanilie:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Turnam apa clocotita si mixam energic.

Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Scoatem blatul din tava, cu tot cu hartie si il rasturnam pe o alta bucata de hartie de copt pe care am presarat putin zahar tos. Rulam blatul in hartie si lasam sa se racoreasca.

Blat cu nuca:

Se prepara la fel ca blatul cu vanilie doar ca adaugam si nuca macinata odata cu faina.

Crema de ciocolata:

Smantana pentru frisca se toarna peste ciocolata rupta bucatele. Se pune vasul la foc mic si fara a da in clocot se topeste ciocolata. Omogenizam, lasam sa se racoreasca, apoi dam la congelator pentru cca jumatate de ora, poate chiar o ora, atat cat crema de ciocolata sa se raceasca foarte bine.

Crema de ciocolata racita se mixeaza pana devine ferma si pufoasa.

Desfacem blatul cu vanilie si-l lasam putin sa se raceasca foarte bine. Intindem uniform gemul de capsuni si rulam cat mai strans.

Desfacem blatul cu nuca, il lasam sa se raceasca, apoi il ungem in strat uniform cu crema de ciocolata. Infasuram blatul peste rulada cu capsuni.

Ruloul astfel obtinut il invelim bine in folie alimentara pe care o strangem bine la capete si o legam cu nod. Legi folia la un capat cu nod, apoi din capatul celalalt rulezi, rulezi, rulezi… pana capata o forma cilindrica 😉 Legi din nou cu nod si dai la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

A doua zi topesti ciocolata cu o bucatica de unt, apoi adaugi lapte putin cate putin pana glazura de ciocolata ajunge la consistenta dorita.

Scoti rulada din folie si torni peste ea glazura de ciocolata.

Pofta buna! 😉

Rulada cu gem glazurata cu ciocolata

Tags: , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. mikaela says:

    O rulada mai aparte,o rulada „2 in 1”.Minunata pentru pofticiosi ,datorita combinatiei de arome.Se noteaza ;).

  2. Cum arata!!! Vreau si eu! Pup :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba a fost in cazul meu solutia salvatoare pentru niste banane ce nu le mai voia nimeni, cat si cea mai eficienta cale de a astampara pofta de „ceva bun”. Desigur, prajitura poate fi finisata si ornata daca doriti neaparat sau daca aveti […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Briose bicolore

Briose bicolore

Reteta de astazi de Briose bicolore este o reteta simpla, care pur si simplu nu are cum sa nu iasa 🙂 Briosele sunt minunate, pufoase si cu miezul umed. Sunt rapide si cu ingrediente la indemana. Reteta am facut-o de mai multe ori pana acum, copiii sunt foarte incantati daca […]

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Am descoperit de curand ca lamaia in combinatie cu nuca de cocos este extraordinara. Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie este cea mai simpla prajitura pe care o puteam face ca sa pot combina cele 2 arome. A fost un deliciu! 🙂 Prajitura cu blat de cocos […]