Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu mere

O rulada cu mere, aromata cu scortisoara, sa mai pastram putin in nari mirosul de sarbatori…

Rulada simpla cu mere

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 4 mere mari
  • 4 linguri de zahar (dupa preferinta si dupa cat de dulci sunt merele, se poate pune mai mult)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 50 g unt
loading...

Mod de preparare Rulada cu mere:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine teapana si lucioasa, ca pentru bezea. Separat mixam galbenusurile cu uleiul, apoi turnam emulsia obtinuta peste spuma de albusuri. Amestecam usor cu o lingura sau la viteza cea mai mica a mixerului. La sfarsit adaugam si faina si omogenizam.

Compozitia se toarna in tava (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 15 minute, pana se rumeneste usor deasupra. Blatul se desprinde usor din tava si se rastoarna pe o alta bucata de hartie de copt tapetata cu putin zahar tos. Se ruleaza cu atentie, sa nu se rupa, si se lasa pana se racoreste.

Umplutura:

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Le calim impreuna cu untul, zaharul si scortisoara, pana scade zeama lasata. Dam deoparte si lasam la racit.

Se desface blatul racorit, se pun merele calite si racite si se ruleaza din nou.

Se pudreaza cu zahar si se portioneaza dupa dorinta.

Rulada cu mere calite

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. Eu iti trimit citeva mere, doar daca promiti ca-mi trimiti citeva felii din rulada asta delicioasa… Pupici !!!

  2. Mmm, imi place!!!Tare buna este!Pup!

  3. Am facut si eu asa rulada,este foarte buna.Dar acum am venit sa „fur” o feliuta de la tine ca tare bine arata.Te pup!

  4. niciodata parca nu sunt de ajuns prajiturile cu mere:) te pup1

  5. Foarte frumoasa prezentarea si produsul delicios!

  6. asa imi ploua in gura …. musai maine sa fac si eu…

  7. Dupa atatea creme,ciocolata ,frisca…si mie mi-e pofta de ceva cu mere…si cum am in camara…
    Pupici si o seara placuta!!!

  8. Uite la asa ceva nu ma gandeam ptr o rulada , nush de ce :)) … dar e grozava ideea !!!

  9. Anonymous says:

    Wow , mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm … am umezit totul imprejur
    Onestiul pupa fata-mama si fata-fiica .
    LA MULTI ANI , Ioanaaaaaaaaaaaaaaaaa !

  10. delicioasa!!!! eu pun si cateva nuci dar cred ca este ff buna si fara.

  11. ce pofta imi facusi…bine , eu sunt innebunita dupa dulciuri,iar deserturile cu mar sunt printre favo! Imi place,imi place,imi place! 🙂

  12. Noi suntem fan prajituri cu mere.Trebuie sa fac si rulada cu mere, arata suuper!

  13. Anonymous says:

    buna rau

  14. Va imbratisez. Ma bucur ca v-a placut! :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]