Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu nuca si crema caramel

De obicei pastrez albusurile la congelator, atunci cand imi raman de la alte preparate. In special de la inghetata de casa ­čśë Uneori insa, prefer sa fac cate o prajitura sau chec, sa fie in plus pe langa inghetata. Asa-i cand sunt pofticiosi prin zona :))))

Astazi v-am adus o rulada cu nuca si crema caramel. O bunatate, pe cuvant! ­čśë

Rulada cu blat de nuca si crema de caramel

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 albusuri
  • 100 g zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 5 linguri pesmet de biscuiti
  • 2 picaturi esenta de migdale
  • Pentru crema caramel:
  • 200 g zahar
  • 350 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 150 g unt

Mod de preparare Rulada cu nuca si crema caramel:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza bine pana obtinem o spuma lucioasa ce se tine bine de paletele mixerului si face tepi la atingere. Adaugam esenta de migdale, nuca macinata si pesmetul si amestecam usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu pentru cca 25 de minute, in functie de cuptor. Se pune la racit pe un gratar, cu tot cu hartia de copt.

Crema caramel:

Zaharul il caramelizam intr-o cratita. Cand a devenit lichid si de culoarea chihlimbarului turnam cu atentie 100-150 ml lapte si lasam deoparte pana se topeste caramelul.

Separat amestecam amidonul cu restul de lapte.  Cand caramelul este topit punem cratita din nou pe foc. Cand ajunge aproape de punctul de fierbere turnam laptele cu amidon si amestecam bine bine pana compozitia se ingroasa.

In budinca fierbinte incorporam untul si amestecam bine pana compozitia devine omogena. Lasam la racit.

Crema caramel bine racita o punem in strat uniform peste blatul de rulada ce l-am scos de pe hartia de copt. Rulam cat de strans putem. Invelim in folie si dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! ­čśë

Rulada cu crema caramel

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. superba rulada!

  2. Crema caramel ma interesa cel mai mult, dar rulada ti-a iesit excelenta, o voi incerca si eu!

  3. Popescu Rodica says:

    Gustoase si delicioase.

  4. daniela says:

    Buna am si eu o intrebare daca nu am amidon cu ce il pot inlocui??

  5. daniela says:

    Multumesc

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida

Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida: Merele se curata de coaja si cotor si se taie felii subtiri. Se stropesc cu zeama de lamaie. Topim la foc mic zaharul pentru caramel. Cand a devenit lichid il turnam in tava in care vom coace prajitura (20/30 cm) […]

Rulada cu visine si ciocolata alba

Rulada cu visine si ciocolata alba

Mod de preparare Rulada cu visine si ciocolata alba: Vom prepara mai intai crema de ciocolata: Peste ciocolata rupta bucatele se toarna smantana pentru frisca. Se pune vasul pe foc mic si fara a da in clocot se fierbe pana ciocolata se topeste. Se lasa sa se racoreasca, apoi se […]

Tort Ecler

Tort Ecler

Mod de preparare Tort Ecler: Baza tortului si coji de eclere: Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Lasam putin sa […]

Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

Mod de preparare Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”: Blat: Ouale si un praf de sare se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul, mierea, esenta de vanilie, coaja de lamaie si untul topit si mixam pana obtinem un amestec spumos. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt, cate […]