Retete de prajituri / Rulade

Rulada de biscuiti cu ciocolata alba

loading...

* Pentru rulada:

* 165 g biscuiti cu ciocolata
* 50 g unt topit

* Pentru umplutura:

* 50 ml apa
* 70 g unt
* 100 g zahar
* 150 g lapte praf
* esenta de vanilie


Biscuitii se vor tine la frigider inainte de a fi folositi, sa fie ciocolata tare. Se pun in vasul robotului si se mixeaza la viteza mare.

Se adauga untul topit, cate putin, pana se obtine o compozitie ca niste firimituri.

Se intinde compozitia pe o folie alimentara si se niveleaza cu palmele sau cu fundul unui pahar. Se da la rece.

Intr-un vas punem apa cu zaharul la fiert. Cand incepe sa se ingroase si sa se ridice spuma deasupra, se adauga untul si se fierbe in continuare, pana acesta se topeste. Se da deoparte si se adauga laptele praf si esenta de vanilie. Se amesteca energic, sa nu se formeze cocoloase. Se lasa la racit, apoi se intinde peste blatul de biscuiti cu ciocolata.

Cu ajutorul foliei, se ruleaza cat mai strans, se inveleste in folie de plastic, apoi in una de aluminiu si se da la rece pana se intareste foarte bine.

Eu m-am cam grabit si am folosit crema calduta, iar blatul de biscuiti s-a cam dezintegrat. :)) Dar voi nu trebuie sa faceti ca mine. 🙂

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Que cosa tan deliciosa, esto tiene que estar de rico.

    Saludos

  2. Miha nu pot sa cred. Te urmaresc in fiecare zi si ai mereu retete proaspete. Este ceva de neconceput la mine… nu am atata timp si chef si ingrediente si… nu mai zic…

    Bravo !

  3. Helou, ai trimis si par avion vreo citeva feliute, pentru nor’ta ?! Ca de mine nu mai zic, ca dupa aia ma ingras doar cu gindul…

  4. Foarte apetisant….chiar daca eu nu sunt foarte buna prietena cu ciocolata,o feliuta tot as pofti!!!
    Felicitari pentru toate retetele bune si frumos prezentate!!!

  5. Te asteptam sa intri si tu in concursul nostru unde poti castiga premii in bani!

  6. Faina de tot!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]